Dodaj do ulubionych

Bilety Dubaj - Kayak

03.06.15, 19:38
Witam, sprawa wygląda tak. Znalazłem połączenie na wrzesień z Pragi do Dubaju za około 1300zł. Ofertę znalazłem na stronie kayak.pl. Na oficjalnej stronie linii lotniczych cena jest trochę droższa. Jakim cudem? Czy na kayak.pl zostaną doliczone jeszcze jakieś koszty? Jak to wygląda?
Obserwuj wątek
    • pawlo10000 Re: Bilety Dubaj - Kayak 03.06.15, 21:28
      Albo taka sytuacja. Kierunek i miesiąc ten sam. Połączenie Praga - Kijów - Dubaj. Na stronie Kayak.pl cena wynosi 960zł. Po sprawdzeniu biletów na stronie przewoźnika, w tabelce podsumowującej rzeczywiście pisze - BASE AMOUNT 260USD=960zł, ale dodają do tego jeszcze TAXES AND FEES i wtedy całkowita cena to prawie 1800zł... Ktoś mi to mógłby wytłumaczyć, będę bardzo wdzięczny.
      • prawie_jak_arwena Re: Bilety Dubaj - Kayak 03.06.15, 23:06
        Juz tłumacze.Każdy rynek; kraj ma inną dostepność taryf.Kayak może ma polską domenę,ale to wcale nie znaczy ,że łączy sie z polską wyszukiwarką połączeń.Nie znam kayak .pl, ale mogę Ci w piatek ich sprawdzić.
        • pawlo10000 Re: Bilety Dubaj - Kayak 04.06.15, 10:02
          Byłbym bardzo wdzięczny. Chciałbym w najbliższym czasie kupować bilety, ale nie wiem czy przez tego kayaka czy w jaki sposób... Gdyby te 960zł okazało się, że to cena ostateczna to byłaby rewelacja. Mam nadzieję, że nie doliczają żadnych dodatkowych kosztów.
          • imw Re: Bilety Dubaj - Kayak 04.06.15, 12:24
            Sprawdź na www.skyscanner.pl/ i potem opodo :)
    • imw Kayak to multiwyszukiwarka 04.06.15, 10:01
      i przekierowuje do wielu pośredników, często jednak niska cena jest podwyższana przez wysokie opłaty za płatność
      • pawlo10000 Re: Kayak to multiwyszukiwarka 04.06.15, 10:13
        Generalnie to będę jechać tam z kolegą. Zaznaczyłem w kayaku, że 2 osoby i nagle znalazły się bilety jeszcze trochę tańsze - 923zł. Wszedłem na stronę pośrednika AIRTICKETS.COM i w tabelce po prawej stronie widnieje cena 1844.04zł. Myślicie, że ta cena już nie skoczy do góry gdzieś po drodze? Czy to w ogóle jest bezpieczne? O co chodzi z gwarancją biletu za dodatkowe 70zł? (tak jest na stronie pośrednika BudgetAir). Czy kupując bilety nie mam 100% pewności, że kupuję bilet?! O co z tym chodzi?
        • imw Re: Kayak to multiwyszukiwarka 04.06.15, 11:21
          Cena sama z siebie nie skoczy ale zwróć uwagę na opłaty za płatność różnymi kartami, co do "gwarancji" to ona z reguły niewiele daje...

poczytaj o lotach do Dubaju: www.fly4free.pl/?s=dubaj,
          www.loter.pl/search/node/dubaj,
          sprawdź jakie ceny pokazuje www.azair.eu/
          • pawlo10000 Re: Kayak to multiwyszukiwarka 04.06.15, 11:29
            Na tym AZAIR.EU najniższa cena to prawie 1600zł. A wiecie może czy może takie loty jak ty podawałem, czyli:
            Praga - Dubaj liniami Emirates, lub Praga - Kijów - Dubaj liniami Ukraińskimi, to cena zawiera tylko bagaż podręczny czy duży większy bagaż też jest w cenie?
            • imw Re: Kayak to multiwyszukiwarka 04.06.15, 11:57
              "Bezpłatny bagaż w cenie "
              kayak przekierowuje na airtickets24 (airtickets to inny pośrednik) gdzie kartą zwolnioną z haraczu jest MCD
              • pawlo10000 Re: Kayak to multiwyszukiwarka 04.06.15, 13:49
                Mnie kayak przekierowuje na airtickets.com (nie na airtickets24). Dziwne bo w tej chwili bilety są o 10zł droższe :P Co to jest MCD? Ja obecnie mam taką kartę w T-mobile www.ekontobankowe.pl/wp-content/uploads/2014/05/karta-debetowa-mastercard-t-mobile-konto.jpg Myślisz, że bez problemu będę mógł nią zapłacić za bilet lub korzystać z niej na miejscu?

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka