Dodaj do ulubionych

lotnisko STANSTED

IP: *.mt.pl / *.mt.pl 28.11.05, 19:04
czy ktoś może mi napisać kilka słów o tym lotnisku, czy jest barzdo duże , i
czy wszystko dobrzez oznaczone czy łatwo sie pogłubić, niedługo lecę do
blackpool przy czym lecę najpierw własnie do londyn stansted, tam mam kilka
godzin czasu i dalej do blackpool, i trochę się boję ze sie pogłubię na tym
lotnisku, i boję się tez o bagaż ze gdzies mi zaginie, proszę o jakeis info
Obserwuj wątek
    • Gość: Tylu Re: lotnisko STANSTED IP: *.wroclaw.mm.pl 28.11.05, 22:18
      Witam

Lotnisko jest bardzo dobrze oznakowane. Wydaje mi się, że nie powinno być
      problemów z orientacją na miejscu. Zresztą dostępny jest również Punkt Informacji.

pozdrawiam
      • Gość: Alexa Re: lotnisko STANSTED IP: *.pools.arcor-ip.net 29.11.05, 15:18
        Zobacz sobie moj komentarz na poscie pt. "Ryian Air troszcza sie o...brak
        bagazu".Lotnisko Stansted nie jest duze ale i nie malusienkie jak np. w
        Friedrichshafen w Bawarii.Mnie sie zdarzylo za pierwszym razem juz po odprawie
        check-in wejsc nie do tego glownego wyjscia co trzeba a sa dwa glowne
        WYJSCIA na od 1 do 99(?) gates,gdzie sie przechodzi po drodze odprawe
        celna,czyli bagaz odreczny jest skenowany i caly czlowiek tez czasami.
        ja mialam ze soba blizniaki wiec bylam zdana sama na siebie,mialam zajeta glowe
        dziecmi i poszlam tam gdzie mi wskazano, nie rozgladalam sie dokladnie.Jedno
        wyjscie na twoj gates oznakowane jest EU a rugie chyba All other country.Pod
        kazdym napisem wymienione sa nazwy panstw,czyl pod EU Niemcy Francja, Wlochy
        itp.a pod drugim napisem Egipt,Malta,Turcja nie pamietam wszystkich.Chcialabym
        dodac,ze pokonuje sie do samolotu zwykle dlugie odleglosci.Ja kilka razy
        jechalam takim jakby metrem,pociagiem.I trzeba uwazac,gdzie wysiasc,a oglaszaja
        wylacznie po angielsku i to jeszcze z Irlandzkim akcentem,wiec czasem nie latwo
        dokladnie zrozumiec.Ja radzilabym na Stansted dokladnie sie rozgladac i lepiej
        raz za duzo spytac jak za malo.Jak juz bedziesz na swoim gate to popytaj ludzi
        czy oni tez leca tam gdzie ty zamierzasz.Mnie sie zdarzylo za ktoryms razem, ze
        na 15 min.od planowanego odlotu przelozyli gate na inny i gdy wrocilam z
        toaletty nie bylo ani zywej duszy,wiec ja pedem do Informacji,ale oni czasami w
        tych Informacjach zajeci sa smoll talkiem.Ogolnie nie przepadam za
        Stansted.Powodzenia
        • Gość: pola Re: lotnisko STANSTED IP: *.mt.pl / *.mt.pl 29.11.05, 23:11
          trochę mnie wystraszyłaś tym jak jest na tym stansted, ale mam nadzieję ze
          sobie jakos poradze mam suzo czasu pomiedzy jednym lotem a drugim, a i miałabym
          do Ciebie jeszcze jedno pytanko odnośnie bagazu bo widzę ze ty czesto latasz i
          jestes zoorientowana w sprawie, chodzi o to ze lece z polski do londynu i
          nastepnie dalej do blackpool, dwa loty jednymi liniami ale nie jest to lot
          łączony, to czy w londynie odbieram bagaż i potem, przed odlotem do BLP znowu
          staje do odprawy, czy nadaje bagaz w polsce i potem w londynie juz go nie
          odbieram, bo oczywiście na bagazu mam podany adres przeznaczenia czyli BLP,
          szczerze mówiac to wolałabym mieć bagaz przy sobie i miec pwnosc ze leci tym
          samolotem co ja chocby miało sie to wiazać z ponowną odprawą w londynie ale nie
          wiem jak to jest w praktyce, prosze o informację na ten temat
          • Gość: bolek Re: lotnisko STANSTED IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.05, 18:58
            to sa dwa oddzielne loty i normalne ze beda dwie odprawy, a ze tak zapytam co o
            tej porze roku dzieje sie w blackpool. bo wrocilem z tamtad 3 tygodnie temu i
            jak juz wyjezdzalem to niesamowite pustki byly.
            • Gość: pola Re: lotnisko STANSTED IP: *.mt.pl / *.mt.pl 30.11.05, 23:46
              wiem ze po sezonie ale moze nie bedzie tak źle, jadę do znajomych, moze nie
              najlepszy termin ale trudno, a co wiesz na ten temat? teraz nie ma szans tam na
              pracę?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka