aga1004 23.03.07, 20:05 pytanie jak w tytule bo nie wiem czy warto ryzykować i włożyć na spód torby lecę do hiszpanii jeśli ma to jakieś znaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zdzisława Re: Czy da się przewieźdz kilłbase w bagażu, samo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 21:28 uuuu... będzie zapaszek... jak z czosneczkiem kiełbaska, to nawet całkiem intensywny... zajrzyj na stronę ministerstwa spraw zagranicznych. oni tam mają małe co nieco o wwożeniu żywności do obcych krajów. Odpowiedz Link Zgłoś
michaelandro Re: Czy da się przewieźdz kilłbase w bagażu, samo 24.03.07, 00:06 Weź też olej kujawski, może się przydać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Czy da się przewieźdz kilłbase w bagażu, samo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.07, 00:44 we Francji spróbowałem pysznego sera plesniowego i postanowiłem zaryzykować... w torbie termoizolacyjnej i kilku workach foliowych zniósł podróż dość dobrze i na miejscu, w Polsce, smakował tak samo. niestety już sie skończył, a w sklepach go nie widziałem :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybka Nemo Re: Czy da się przewieźdz kilłbase w bagażu, samo IP: *.w90-33.abo.wanadoo.fr 05.04.07, 09:24 Fuuuuj, sery to miazga w porównaniu z kiełbaską. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rav Re: Czy da się przewieźdz kilłbase w bagażu, samo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.07, 13:25 HEJ NIKT NIE DOCZYTAŁ-to o nowej broni--killłbas-Terorystom stanowcze NIE !!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aga1004 Re: Czy da się przewieźdz kilłbase w bagażu, samo 24.03.07, 16:15 dzięki pytam serio wiem ze czasem sie da to szynka i swojska opakowana Odpowiedz Link Zgłoś
mrzagi01 Re: Czy da się przewieźdz kilłbase w bagażu, samo 24.03.07, 20:53 Rysiek Ochódzki wiózł podwawelską do londynu w podręcznym Odpowiedz Link Zgłoś
derduch Re: Czy da się przewieźdz kilłbase w bagażu, samo 25.03.07, 00:03 To jest pikuś. Ostatnio lecielismy do HRG ze znajomymi którzy pierwszy raz itd. Kumpel prosił o dobry hotel więc wybrałem dobry, mocne 5* Dana Beach. Uwierzycie lub nie, gość wziął lecąc do eleganckiego hotelu... golonkę w puszce i kabanosy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ilecka. Re: Czy da się przewieźdz kilłbase w bagażu, samo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.07, 14:46 Chińczycy wożą po całym świecie te ich jadła. Do wszystkich rodzajów hotelów :) Nawet jedzą potem na sali śniadaniowej taką śmierdzącą zupę z krewetek. Brrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
kicius21 Re: Czy da się przewieźdz kilłbase w bagażu, samo 25.03.07, 14:50 Hello :) Wierze, ze zabral kabanosy i golonke. Moze wiedzial, jak karmia w mocnych 5*. I wiedzial, ze przed kolacja w takiej restauracji trzeba sie najesc, by jakiegos "fo pa"! nie bylo, jak w brzuchu zaburczy? ;-). Zawsze smiac mi sie chce, jak widze, towarzystwo z pretensjami, ktore je np. ostrygi. Jedza, bo wypada je jesc, ale widok! Jakby te zyjatka mialy je ugryzc zaraz w zeby ;-). Mysle, ze luz! Po prostu :). I niech sobie ludzie woza, co chca :). Chca golonke, niech wioza. Oni to musza niesc, nie ty :) pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
kicius21 Re: Czy da się przewieźdz kilłbase w bagażu, samo 25.03.07, 14:42 Hello :) Mysle, ze powinnas przewiezc bez problemu. Widzialam, ze ludzie cebule w podrecznym wiezli i zadne restrykcje ich nie spotkaly. Po prostu zapakuj dobrze owa kielbase, zeby pasazerom - ewentualnie - zapach nie przeszkadzal i dowieziesz. Powodzenia i pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Czy da się przewieźdz kilłbase w bagażu, samo IP: *.chello.pl 12.04.07, 10:29 Ale w jakim sensie "się da"? Czy chodzi o to, czy przepisy pozwalają (co zależy od kraju docelowego)? Czy też o to, czy kiełbasa przetrwa (a przetrwa, woziłam różne polskie mięcha bratu do Londynu, bo się stęsknił za normalnymi smakami;))? Odpowiedz Link Zgłoś
mroovechka Re: Czy da się przewieźć kiełbasę w bagażu, 19.04.07, 19:55 Wewnątrz Unii Europejskiej nie ma ograniczeń w przewozie żywności, kiełbasę możesz spokojnie zapakować do walizki. Odpowiedz Link Zgłoś