Dodaj do ulubionych

Domowe latanie z Lotem

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.07, 18:07
Hej,
powiedzcie mi (Ci którzy czesto korzystacie), czy ktoś z Was lata często po
kraju Lotem? Podobno teraz jest jakaś reorganizacja w krajowych lotach ijest
lepiej? Kto ostatnio leciał?
Obserwuj wątek
    • iberia.pl Re: Domowe latanie z Lotem 16.04.07, 19:18
      nie wiem czy jest az tak lepiej, ostatnio przypadkowo weszlam na rozklad lotow
      z Pyrzowic i znow byl LOT z czy do Wawy odwolany -pogoda byla dobra....Jakos im
      na tych trasach krajowych nie ufam...
    • Gość: kasa76 Re: Domowe latanie z Lotem IP: *.chello.pl 16.04.07, 21:08
      a co ma być "lepiej" ?
      • Gość: Mario Re: Domowe latanie z Lotem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.07, 22:12
        No właśnie nie wiem dokładnie, dlatego pytam. Słyszałem tylko, że samolotu są
        już w wyższym standardzie i fotele powymieniali. Jakaś akcji prokliencka jest
        mocno...
        • iberia.pl Re: Domowe latanie z Lotem 16.04.07, 22:17
          lepiej niech te loty dochodza do skutku, bo co Ci po wymianie foteli jak i tak
          zamiast samolotem to sie pokulasz...autokarem?
          • fantaz Re: Domowe latanie z Lotem 16.04.07, 22:40
            No ale to chyba w przypadku, gdy nikt nie kupił biletu na ten lot. Normalnie
            przecież raczej nie odwołują krajowych lotów. Ja się przynajmniej z tym nie
            spotkałem. Poza tym teraz ruszyła promocja 58PLN po polsce to może i ludzików
            więcej bedzie latać.
            • Gość: mirek Re: Domowe latanie z Lotem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 00:01
              a gdzie wyczytales ze loty po 58 pln? jesli to bylaby prawda to juz calkiem PKP
              zbankrucieje :)
            • adams123 Re: Domowe latanie z Lotem 17.04.07, 08:32
              ta promocja juz od roku jest :) szkoda ze pula biletów tak mała :(
              • Gość: jarek Re: Domowe latanie z Lotem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 11:20
                mala pula biletow? ja latam dosyc czesto z warszawy do wroclawia i bez problemu
                dostaje bilet tani; no i teraz komfort podniesli po wymianie foteli w ATR-ach
            • iberia.pl Re: Domowe latanie z Lotem 17.04.07, 09:52
              fantaz napisał:

> No ale to chyba w przypadku, gdy nikt nie kupił biletu na ten lot.

hmm jakby nikt nie kupil biletow to...chyba tych niedobitkow wysylali
              by...taksowka a nie autokarem...

• Gość: c# Re: Domowe latanie z Lotem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 13:21
      Latam dość często. Czy jest lepiej? Nie wiem.

Popołudniowe loty z Wawy są planowo opóźnione, bo zawsze ktoś z pasażerów
      tranzytowych się zawieruszył, chamscy ochroniarze osobiści bardziej dociekliwi
      niż na JFK, absurdalne ceny w bufecie (oblatani zamawiają pizzę z dowozem w
      cenie zasuszonych kanapek z bufetu :), dziki tłum w sali (salce?) odlotów na
      krajowym Okęciu, przypominający dworzec w Koluszkach (bez urazy!), dziki ścisk w
      autobusach czekających po 20 minut na zebranie się wszystkich, hałaśliwe ATR-y,
      Prince Polo bez możliwości zamiany na cokolwiek innego, niemożność upchnięcia
      teczki do mikrego schowka nad głową. Oczywiście samoloty praktycznie pełne, więc
      nawet taki standard usług jest akceptowany.

Pozytywy:
      - Fotele w ATR-ach nie są złe, ale ogólnie jest ciasno. Na szczęście to tylko
      godzina lotu.
      - Sympatyczna obsługa pomimo warunków.
      - To pomimo wszystko krótsza podróż niż samochodem.
      - Herbata podawana na pokładzie jest ciepła i w smaku przypomina herbatę
      (miłośników kawy zachęcam do zamawiania herbaty)
    • krzysieks36 Re: Domowe latanie z Lotem 19.04.07, 21:07
      no wlasnie mnie też pilnie interesuje, jak sie tanio i ciekawie poruszac po Polsce samolotem; cieszy mnie niska cena i dobry standard w samolotach; bo żonie chce sprawic niespodzianke na dlugi weeken i zabrac ja pod niebo; macie jakies rady co do kierunku? zaznaczam, że interesuje mnie Polska;
      dzieki z gory za pomoc ;)
      • leonidas07 Re: Domowe latanie z Lotem 20.04.07, 11:44
        ja sie wybieram w Sudety :) LOT za 58 zł do Wroclawia; a potem przesiadam sie na
        rower :) polecam taka wycieczke łączoną, chociaz Wroclaw sam w sobie jest ladny
        • Gość: gość Re: Domowe latanie z Lotem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.07, 11:53
          Tak dla uściślenia 58 zł + opłaty. W sumie wychodzi ok. 130 zł (przy bilecie
          elektronicznym)
          Pozdrawiam
          • Gość: kasa76 Re: Domowe latanie z Lotem IP: 217.153.73.* 20.04.07, 11:57
            a miejsc jak kot napłakał....
            • Gość: Californios Re: Domowe latanie z Lotem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.07, 13:08
              Szczegolnie do Wroclawia..realna cena to dobrych kilkaset zlotych albo i
              wiecej..
              • leonidas07 Re: Domowe latanie z Lotem 20.04.07, 16:31
                to jakimis innymi liniami latamy widocznie; ja do wrocka latam srednio 3 razy w
                miesiacu i zawsze place 58 pln + oplaty, czyli jakies 130 pln; a ostatnio
                rzeczywiscie wstawili nówki fotele skorzane
                • Gość: pani gosc Re: Domowe latanie z Lotem IP: 62.29.169.* 20.04.07, 17:13
                  Ok uściślam moją wypowiedź: cena biletu jest uzależniona od tego, kiedy go
                  kupujesz (na parę tygodni przed wylotem jest niższa niż kilka dni wcześniej,
                  ale ja niestety nie mogę z takim wyprzedzeniem podróży planować) i na kiedy
                  (tradycyjnie loty w poniedziałki i piątki, a więc te mnie interesujące, są
                  najdroższe). Jeżeli ktoś lata w ciągu tygodnia, to zgadza się, że może kupić
                  najtańszy bilet nawet na krótko przed odlotem.
                  • Gość: cecyl Re: Domowe latanie z Lotem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 12:04
                    ja sie wybieram w poniedzialek 30.04 do wrocka i biletow po 58 zlociszy jest w
                    pyte a i lotow chyba ze sześć; najlepiej wszystko obczaic bezposrednio na
                    stronce www.lot.com
    • Gość: pani gosc Re: Domowe latanie z Lotem IP: 62.29.169.* 20.04.07, 15:00
      Latam co tydzień na trasie WAW - WRO - WAW, już od wielu miesięcy kupuję bilety
      w obniżonej cenie, ale 58 zł to jest tylko część ceny (taryfa), dodatkowe
      koszty to podatki i opłaty lotniskowe. Tak jak powiedziano najtaniej wychodzi
      130 zł. Poza tym biletu taniego nie kupi się na loty zaczynające / kończące
      weekend, tradycyjnie w piątek wszystkie loty są w najwyższej cenie.
      Co do komfortu - gdybym nie przeczytała na stronie lotu, że wymieniono
      siedzenia w ATR, to bym tego nie zauważyła. No faktycznie kiedyś były takie
      obite tkaniną, teraz są skórzane.
      Co do komfortu: jest jak pisali inni, ścisk w terminalu, długa kolejka do
      kontroli (mimo dwóch bramek zawsze jest otwarta tylko jedna, drugą otwierają
      jak się już kolejka wylewa z terminalu). Kawa na kolana nie rzuca ale da się
      przeżyć.Generalnie nie mam wielkich wymagań co do lotu trwającego tylko
      kilkadziesiąt minut. Stewki i stewardzi są bardzo mili (i urodziwi, nawet
      bardziej niż ci z lotu - bo krajówkę obsługuje eurolot - nie mówiąc o innych
      zagranicznych liniach). Tylko żeby wymyślili coś na ten hałas turbośmigłowca
      byłabym bardzo szczęśliwa...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka