Gość: Mario IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.07, 18:07 Hej, powiedzcie mi (Ci którzy czesto korzystacie), czy ktoś z Was lata często po kraju Lotem? Podobno teraz jest jakaś reorganizacja w krajowych lotach ijest lepiej? Kto ostatnio leciał? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iberia.pl Re: Domowe latanie z Lotem 16.04.07, 19:18 nie wiem czy jest az tak lepiej, ostatnio przypadkowo weszlam na rozklad lotow z Pyrzowic i znow byl LOT z czy do Wawy odwolany -pogoda byla dobra....Jakos im na tych trasach krajowych nie ufam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasa76 Re: Domowe latanie z Lotem IP: *.chello.pl 16.04.07, 21:08 a co ma być "lepiej" ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Re: Domowe latanie z Lotem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.07, 22:12 No właśnie nie wiem dokładnie, dlatego pytam. Słyszałem tylko, że samolotu są już w wyższym standardzie i fotele powymieniali. Jakaś akcji prokliencka jest mocno... Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: Domowe latanie z Lotem 16.04.07, 22:17 lepiej niech te loty dochodza do skutku, bo co Ci po wymianie foteli jak i tak zamiast samolotem to sie pokulasz...autokarem? Odpowiedz Link Zgłoś
fantaz Re: Domowe latanie z Lotem 16.04.07, 22:40 No ale to chyba w przypadku, gdy nikt nie kupił biletu na ten lot. Normalnie przecież raczej nie odwołują krajowych lotów. Ja się przynajmniej z tym nie spotkałem. Poza tym teraz ruszyła promocja 58PLN po polsce to może i ludzików więcej bedzie latać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: Domowe latanie z Lotem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 00:01 a gdzie wyczytales ze loty po 58 pln? jesli to bylaby prawda to juz calkiem PKP zbankrucieje :) Odpowiedz Link Zgłoś
adams123 Re: Domowe latanie z Lotem 17.04.07, 08:32 ta promocja juz od roku jest :) szkoda ze pula biletów tak mała :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: Domowe latanie z Lotem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 11:20 mala pula biletow? ja latam dosyc czesto z warszawy do wroclawia i bez problemu dostaje bilet tani; no i teraz komfort podniesli po wymianie foteli w ATR-ach Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: Domowe latanie z Lotem 17.04.07, 09:52 fantaz napisał: > No ale to chyba w przypadku, gdy nikt nie kupił biletu na ten lot. hmm jakby nikt nie kupil biletow to...chyba tych niedobitkow wysylali by...taksowka a nie autokarem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c# Re: Domowe latanie z Lotem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 13:21 Latam dość często. Czy jest lepiej? Nie wiem. Popołudniowe loty z Wawy są planowo opóźnione, bo zawsze ktoś z pasażerów tranzytowych się zawieruszył, chamscy ochroniarze osobiści bardziej dociekliwi niż na JFK, absurdalne ceny w bufecie (oblatani zamawiają pizzę z dowozem w cenie zasuszonych kanapek z bufetu :), dziki tłum w sali (salce?) odlotów na krajowym Okęciu, przypominający dworzec w Koluszkach (bez urazy!), dziki ścisk w autobusach czekających po 20 minut na zebranie się wszystkich, hałaśliwe ATR-y, Prince Polo bez możliwości zamiany na cokolwiek innego, niemożność upchnięcia teczki do mikrego schowka nad głową. Oczywiście samoloty praktycznie pełne, więc nawet taki standard usług jest akceptowany. Pozytywy: - Fotele w ATR-ach nie są złe, ale ogólnie jest ciasno. Na szczęście to tylko godzina lotu. - Sympatyczna obsługa pomimo warunków. - To pomimo wszystko krótsza podróż niż samochodem. - Herbata podawana na pokładzie jest ciepła i w smaku przypomina herbatę (miłośników kawy zachęcam do zamawiania herbaty) Odpowiedz Link Zgłoś
krzysieks36 Re: Domowe latanie z Lotem 19.04.07, 21:07 no wlasnie mnie też pilnie interesuje, jak sie tanio i ciekawie poruszac po Polsce samolotem; cieszy mnie niska cena i dobry standard w samolotach; bo żonie chce sprawic niespodzianke na dlugi weeken i zabrac ja pod niebo; macie jakies rady co do kierunku? zaznaczam, że interesuje mnie Polska; dzieki z gory za pomoc ;) Odpowiedz Link Zgłoś
leonidas07 Re: Domowe latanie z Lotem 20.04.07, 11:44 ja sie wybieram w Sudety :) LOT za 58 zł do Wroclawia; a potem przesiadam sie na rower :) polecam taka wycieczke łączoną, chociaz Wroclaw sam w sobie jest ladny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Domowe latanie z Lotem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.07, 11:53 Tak dla uściślenia 58 zł + opłaty. W sumie wychodzi ok. 130 zł (przy bilecie elektronicznym) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasa76 Re: Domowe latanie z Lotem IP: 217.153.73.* 20.04.07, 11:57 a miejsc jak kot napłakał.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Californios Re: Domowe latanie z Lotem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.07, 13:08 Szczegolnie do Wroclawia..realna cena to dobrych kilkaset zlotych albo i wiecej.. Odpowiedz Link Zgłoś
leonidas07 Re: Domowe latanie z Lotem 20.04.07, 16:31 to jakimis innymi liniami latamy widocznie; ja do wrocka latam srednio 3 razy w miesiacu i zawsze place 58 pln + oplaty, czyli jakies 130 pln; a ostatnio rzeczywiscie wstawili nówki fotele skorzane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pani gosc Re: Domowe latanie z Lotem IP: 62.29.169.* 20.04.07, 17:13 Ok uściślam moją wypowiedź: cena biletu jest uzależniona od tego, kiedy go kupujesz (na parę tygodni przed wylotem jest niższa niż kilka dni wcześniej, ale ja niestety nie mogę z takim wyprzedzeniem podróży planować) i na kiedy (tradycyjnie loty w poniedziałki i piątki, a więc te mnie interesujące, są najdroższe). Jeżeli ktoś lata w ciągu tygodnia, to zgadza się, że może kupić najtańszy bilet nawet na krótko przed odlotem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cecyl Re: Domowe latanie z Lotem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 12:04 ja sie wybieram w poniedzialek 30.04 do wrocka i biletow po 58 zlociszy jest w pyte a i lotow chyba ze sześć; najlepiej wszystko obczaic bezposrednio na stronce www.lot.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pani gosc Re: Domowe latanie z Lotem IP: 62.29.169.* 20.04.07, 15:00 Latam co tydzień na trasie WAW - WRO - WAW, już od wielu miesięcy kupuję bilety w obniżonej cenie, ale 58 zł to jest tylko część ceny (taryfa), dodatkowe koszty to podatki i opłaty lotniskowe. Tak jak powiedziano najtaniej wychodzi 130 zł. Poza tym biletu taniego nie kupi się na loty zaczynające / kończące weekend, tradycyjnie w piątek wszystkie loty są w najwyższej cenie. Co do komfortu - gdybym nie przeczytała na stronie lotu, że wymieniono siedzenia w ATR, to bym tego nie zauważyła. No faktycznie kiedyś były takie obite tkaniną, teraz są skórzane. Co do komfortu: jest jak pisali inni, ścisk w terminalu, długa kolejka do kontroli (mimo dwóch bramek zawsze jest otwarta tylko jedna, drugą otwierają jak się już kolejka wylewa z terminalu). Kawa na kolana nie rzuca ale da się przeżyć.Generalnie nie mam wielkich wymagań co do lotu trwającego tylko kilkadziesiąt minut. Stewki i stewardzi są bardzo mili (i urodziwi, nawet bardziej niż ci z lotu - bo krajówkę obsługuje eurolot - nie mówiąc o innych zagranicznych liniach). Tylko żeby wymyślili coś na ten hałas turbośmigłowca byłabym bardzo szczęśliwa... Odpowiedz Link Zgłoś