Dodaj do ulubionych

Aeroflotem do Chin?

07.05.07, 22:09
Witam,

Chce jak najtańszym lotem dostać sie do Chin, ale oczywiście chciałabym
dolecieć:) Czy macie jakieś doświadczenia z linią Aeoroflot szczegolnie na
linii Moskwa-Pekin lub Azja po prostu?
Obserwuj wątek
    • Gość: columb Re: Aeroflotem do Chin? IP: *.cable.ubr06.newt.blueyonder.co.uk 08.05.07, 00:53
      Whoa...

Jedna z najgorszych i najniebezpieczniejszych lini na swiecie.
      Najgorsza i najniebezpieczniejsza w Europie.

Na bezpieczenstwie nie mozna oszczedzac!
      Polecam sprawdzone:

Lufthansa (naprawde poczujesz za co placisz), BA etc.
      Te linei tez maja promocje!!!

Inaczej: nie masz kasy- odpusc teraz, dozbieraj.
      W Chinach potrzebujesz troszke wiecej niz pare dolarow... Plus w razie czego...

Pozdrawiam i powodzenia!
      Krzys
      • Gość: przejrzysty Re: Aeroflotem do Chin? IP: 61.7.175.* 08.05.07, 17:11
        "Lufthansa (naprawde poczujesz za co placisz), BA etc."

Ta wypowiedz sugeruje, ze kolega Krzys latal do Pekinu (Azji) liniami
        Lufthansa, BA, etc. I oczywiscie linia Aeroflot - bo ja ocenia. Sporo ten nasz
        Krzys lata do Azji, zna tyle linii.

A tak na spokojnie: czy pamietacie kiedy ostatni raz Aeroflot mial jakis
        wypadek? W ubieglym roku w Irkucku (czy to byl w ogole Aeroflot?)? A przeciez
        ta linia lata po calym swiecie, w tym rowniez do Pekinu. Wiec o co chodzi?
        Siadaj i lec. I nie sluchal roznych Krzysiow, co to oblatali i sprawdzili
        wszystkie linie, od Aeroflotu po LH.
        • columb Re: Aeroflotem do Chin? 08.05.07, 18:45
          Alez prosze bardzo:

2006 rok, 3 wypadki.

www.airsafe.com/events/regions/europe.htmNC

Lufthansa ostatni wypadek w 1993 (o ironio, w Warszawie), BA w 1989.

Pozdrawiam,
          Krzys
          • columb Re: Aeroflotem do Chin? 08.05.07, 18:46
            poprawny link:

www.airsafe.com/events/regions/europe.htm

N/C
            • Gość: przejrzysty Re: Aeroflotem do Chin? IP: *.static.asianet.co.th 10.05.07, 17:50
              Drogi Columbie. Czytaj proszę ze zrozumieniem. Na stronie, którą podajesz, są
              wyliczone wypadki z terenu b. Sojuza wszystkich linii lotniczych. W tym
              zupełnie egzotycznych, jak uzbekistańskie, ormianskie czy azerskie. A Aerofłot
              ostatni wypadek miał 22 marca 1994 roku pod Nowokuznieckiem. Biorąc pod uwagę
              fakt, że ta linia lata po całym świecie (z dalszych tras to m.in. Bangkok,
              Delhi, Hanoi, Havana, Hong Kong, Luanda, Mumbai, Nowy Jork, Pekin, Szanghai,
              Teheran, Ulan Baator - www.aeroflot.ru/eng/) to nie jest wcale taki
              tragiczny wynik.
      • Gość: a Re: Aeroflotem do Chin? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 20:03
        Krzysiu - masz ację więcej niż pare dolców!
        Trzeba mieć jakieś 16/18USD
    • kj6 Re: Aeroflotem do Chin? 08.05.07, 07:55
      Aeroflot nie jest wcale zły. Może i statystyczną wypadkowość ma większą niż
      linie zachodnie, ale i tak większa szansa, że człowiek zginie w wypadku
      autobusowym niż w katastrofie lotniczej.
      Nie polecam natomiast niektórych małych rosyjskich linii regionalnych (choć są
      i wśród nich "perełki" - np. KD Avia).
    • adams123 Re: Aeroflotem do Chin? 08.05.07, 20:32
      znajomy wybrał na przelot do Bangkoku ze względu na cene i był zadowolony -
      wszystko poprawnie !
    • pawel_zet Re: Aeroflotem do Chin? 08.05.07, 23:07
      Leciałem na tej trasie i byłem zadowolony, biorąc pod uwagę cenę. Nie jest to
      Emirates czy Malaysian Airways, ale na pokładzie jest mniej więcej tak jak w
      samolocie LOTu, czyli w miarę OK. Największy ból to fatalne lotnisko w Moskwie
      na Szeremietiewie, gdzie trudno czasem znaleźć miejsce do siedzenia, ale jeśli
      nie masz tams siedzieć pół dnia, to jest to do przyjęcia.
      • Gość: Monia Re: Aeroflotem do Chin? IP: *.am.osi.pl 09.05.07, 08:43
        Ja leciałam do Chin Austrian i było super. Skorzystałam z promocji biletów 3
        miesiące przed planowanym wylotem. Natomiast z Pekinu do Shanghaju leciałam Air
        China-też wszystko ok.
        • agak20 Re: Aeroflotem do Chin? 09.05.07, 09:18
          Dzięki za odpisy, jednak zreczywiście biorąc pod uwage cenę zdecydowaliśmy się
          lecieć tymi liniami, nawet pyałam ludzi którzy pracuja na lotnisku i mówią że
          najgorszy samolot mogą postawić do Moskwy ale z Moskwy do Pekinu już latają
          lepsze maszyny. My coprawda lecimy w drugiej polowie sierpnia ale jak się
          oakzuje to na te terminy już nie ma w czym wybierać w promocjach i pozostaje
          tańszy aeroflot i potem juz od 3500zł inne linie.
          Mam pytanko, bo niestety bedziemy troche czekac na transfer czy to lotnisko w
          Moskwie jest blisko centrum Moskwy?
          • kris4444 Re: Aeroflotem do Chin? 09.05.07, 11:55
            daleko: Lotnisko Moskwa (Sheremetyevo) położone jest 29 km od centrum miasta.
            Lotnisko położone jest przy autostradzie M-10.
            Orientacyjny koszt przejazdu taksówką to 40 dolarów, ,czas jazdy to ok. 45 min.
            Pomiedzy miastem i lotniskiem w godzinach 07.05 – 20.30 kursuje linia autobusowa nr 851, koszt biletu to 15 rubli.
            W godzinach 05.50-22.25 ze stacji Sheremetyevo 2 - Sovetskiy Vagzal kursuje pociąg do centrum. Czas jazdy pociagu to ok. 1 godz 10 min.
            • Gość: kat Re: Aeroflotem do Chin? IP: *.chello.pl 13.05.07, 16:41
              a jak jest na samym lotnisku, trudno sie zorientowac po wyjsciu? mam malo czasu na przesiadke i zsnatawiam sie czy sie tam nie zagubie ;)
              • kj6 Re: Aeroflotem do Chin? 13.05.07, 19:47
                Na pewno się nie zgubisz - Szeremietiewo to małe lotnisko. Jedyne komplikacje
                pojawiają się tam przy lotach krajowych - paskudnie długa kolejka do puktu
                kotroli - ale to Ciebie nie dotyczy.
                Tylko upewnij się, że przylatujesz i odlatujesz z tego samego lotniska!
                • Gość: kat Re: Aeroflotem do Chin? IP: *.chello.pl 14.05.07, 19:58
                  hmmm... mam na bilecie WAW-SVO i SVO-PEK, oba przylot i wylot terminal 2, czy SVO sie jeszcze jakos dzieli??,
                  • kj6 Re: Aeroflotem do Chin? 14.05.07, 20:22
                    To śpij spokojnie :-) wszystko gra!
          • Gość: Paweł Z. Re: Aeroflotem do Chin? IP: *.dint.wroc.pl 09.05.07, 12:28
            No i pamiętaj, że potrzebna będzie wiza. Moim zdaniem, nie ma sensu.
            • kj6 Re: Aeroflotem do Chin? 10.05.07, 19:15
              Wiza tranzytowa nie jest potrzebna. Wiele osób ją wyrabia, ale to nadgorliwość.
              Masz prawo przebywać na terytorium Rosji 10 dni w drodze do innego kraju.
              Rosyjskie służby graniczne czasem się czepiają do braku wizy tranzytowej -
              konsul rosyjski mówił, ze wynika to z nieznajomości przepisów - warto więc mieć
              ze sobą treść porozumienia Pl-Ru (np ze strony www ambasady Ru w Polsce).
              Gdybyś jechał pociągiem, czy samolotem do Moskwy, a dalej samolotem do Chin, to
              pewnie doradziłbym wyrobienie wizy. Jeśli lecisz samolotem, to nawet gdy nie
              wypuszczą Cię z lotniska (co nie powinno mieć miejsca, zwłaszcza jeśli powołasz
              się na obowiązujące porozumienie) to i tak nie będzie tragedii. A lotnisko
              Szeremietiewo to faktycznie dramat, choć część międzynarodowa nie jest tak zła
              jak część krajowa.
    • untochables Re: Aeroflotem do Chin? 11.05.07, 14:05
      Leciałem do Pekinu - Lufą i Aeroflotem lufa B747 Aero- 767 - 777 przyjemniej
      było w aeroflocie wydaje mi sie że milszy servis nie robil scen o byle co a
      camnadir też miał lepszy kontak z paxami niż krzyżak
      Aeroflot to także bardzo bezpieczne linie, nie mylić z jakimiś liniami
      latającymy po byłym CCCP
      • hki Re: Aeroflotem do Chin? 11.05.07, 16:39
        Spokojnie mozesz leciec Aeroflotem. Mialem okazje leciec z nimi do HAN i
        wszystko bylo w normie. Jeżeli cena jest atrakcyjna to nie ma sie nad czym
        zastanawiać.
    • Gość: marcin1111 Re: Aeroflotem do Chin? IP: *.aster.pl 11.05.07, 17:15
      Leciałem do i z Chin Aeroflotem (via Moskwa) i Air France (via Paryż).

Przez Moskwę przede wszystkim duża oszczędność czasu! (5 godzin krócej)
      Na trasie Warszawa-Moskwa można polecieć samolotem LOT-u, bo LOT ma z
      Aeroflotem umowę o wspólnej eksplotacji. Wówczas o 16.00 wylot z Warszawy, o
      20.00 czasu moskiewskiego na Szeremetiewie, około 22.00 wylot dalej. Szybko,
      sprawnie.
      Wszystko bez zarzutu, bez problemu.

Te opowieści o Aeroflocie są co najmniej śmieszne. Myli się tę linię z innymi
      rosyjskimi liniami i opowiada bajki. To duża linia z dużą siatką połączeń.

Tak jak my postrzegamy Aeroflot, tak Brytyjczycy czy Francuzi mogą postrzegać
      LOT. Ciemnogród, przepraszam za wyrażenie.
      • Gość: JASA Re: Aeroflotem do Chin? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.07, 10:36
        Lecę do Pekinu (też Aeroflotem i w tych samych godzinach)pod koniec lipca. Mam
        pytanie: czy przylot do Moskwy i wylot do Pekinu jest z tego samego lotniska?,
        czy jest wystarczająco czasu na przesiadkę? jaki typ samolotu leci do Pekinu?
        Czekam na odpowiedź i ewentalne Twoje uwagi i wskazówki dot. podróży. Z góry
        serdecznie dziękuję.
        • sinus1 Re: Aeroflotem do Chin? 29.05.07, 11:09
          > czy przylot do Moskwy i wylot do Pekinu jest z tego samego lotniska?
          TAK

> czy jest wystarczająco czasu na przesiadkę?
          JEŚLI SAMOLOT Z WAWY PRZYLECI O CZASIE TO TAK

> jaki typ samolotu leci do Pekinu?
          ZAJRZYJ NA www.checkmytrip.com/ WPISZ NR REZERWACJI I SYSTEM CI POKAŻE
    • kikkk Re: Aeroflotem do Chin? 29.05.07, 18:38
      ja leciałam 2 lata temu. Całkiem znośnie. Było spore opóźnienie, ale w końcu
      wszystko ok. Stewardessy tylko dość straszne. Ale nie opryskliwe.
    • Gość: miki Re: Aeroflotem do Chin? IP: *.146.241.132.ip.airbites.pl 04.06.07, 23:03
      nie polecam!!!
      ludzi na pokładzie dwa razy wiecej niz miejsc wiec połowa stoi
      ale są wygodne poręcze do trzymania
      palić można tylko na tyle bo tylko tam się otwierają okna...
      brak toalety więc trzeba trzymać i to ostro
      ostatnio z powodów oszczędności paliwa jak ląduje to wyłącza silniki więc ląduje
      się prawie jak szybowcem
      no i po odprawie trzeba szukać samolotu na płycie bo nie dowożą autobusem więc
      trzeba kilka razy spytać kogoś z obsługi lotniska bo nie wywieszają ostatnio
      tabliczek na samolotach dokąd leci i można się pomylić
      ale za to na dzień dobry szklanka wódki i łyżka kawioru:)))
      • a380 Re: Aeroflotem do Chin? 06.06.07, 21:29
        Miki - to mialo byc smieszne?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka