Dodaj do ulubionych

Toronto bezpośrednio- jakie linie?kiedy najtaniej?

28.07.08, 12:59
Witam,
chcę kupic mamie bilet (w obie strony;) do Toronto, jako,ze nie zna jężyka
przesiadki nie wchodzą w grę. Myślałam o miesiącach wrzesień,
październik....Czy lepiej kupować już teraz czy to nie ma znaczenia jesli
chodzi o cenę, czy w październiku będzie taniej niż we wrześniu?

dzięki za pomoc
Obserwuj wątek
    • Gość: uu Linie lotnicze to tylko LOT IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.08, 13:30
      a kupic mozesz juz we wrzesniu bo beda tansze bilety lotnicze,teraz LOT ma
      promocje do USA ale na loty od wrzesnia wiec i Kanade cos zaraz tez dadza..

• Gość: Doda LOT - Toronto - Montreal IP: *.171.46.195.crowley.pl 07.08.08, 20:54
        A ja mam pytanie o loty do MTL. Chce leciec dopiero na Boże
        Narodzenie. Poki co najtańszy bilet Waw-Mtl z przesiadka w Toronto
        znalazłam w LOT i kosztuje około 2700. Powiedzcie mi, czy zazwyczaj
        na święta na tym kierunku dużo skaczą ceny?
        To jeszcze za wczesnie kupowac teraz bilet na grudzień, a
        zastanawiam się jak długo bedzie taka cena...
        Kiedy optymalnie wg Was kupic bilet na wylot około 20 grudnia? 2
        mies wcześniej?
        • Gość: frequentflyer Re: LOT - Toronto - Montreal IP: *.acn.waw.pl 07.08.08, 21:22
          zdecyduj się czy ma być Montreal (YUL) czy Maitland (MTL)w Australii. po co
          wymyślasz kody lotnisk? dowartościowujesz się w ten sposób?
          a skoro i tak musisz mieć przesiadkę, lepiej przesiąść się w Europie na samolot
          lecący prosto do montrealu. tak będzie szybciej, w Europie na przesiadkę starczy
          godzina a w Toronto musiałabyś przejść imigracje i cło i dopiero nadać ponownie
          bagaż na odcinek do montrealu. jak się przesiadasz w paryżu czy amsterdamie,
          immigration masz w montrealu.
          w tej chwili expedia.com pokazuje na 18.12, powrót 04.01, cenę 1176 USD, na LOT
          na te same daty 1270 usd. czekać nie ma na co, taniej w okresie świątecznym nie
          będzie, a drożej - owszem.
          KLM przez amsterdam cała podróż trwa 10:55h, lotem przez Toronto całe 3h dłużej.
          • Gość: Doda Re: LOT - Toronto - Montreal IP: *.171.46.195.crowley.pl 07.08.08, 21:46
            Gość portalu: frequentflyer napisał(a):
            > zdecyduj się czy ma być Montreal (YUL) czy Maitland (MTL)w
            Australii. po co wymyślasz kody lotnisk? dowartościowujesz się w ten
            sposób?

???????????? człowieku wyluzuj troche, cos cie ugryzło i chcesz się
            dowartościowac na forum?

Nie wymyslałam żadnych kodów lotnisk bo ich nie znam, tylko
            napisałam nazwy miast w skrócie. Skoro pytam w wątku o lotach do
            kanady, to chyba nie lecę do Australii. Tak cięzko wywnioskować?

Może jakaś meliska by ci się przydała? :))
            • Gość: bruner Re: LOT - Toronto - Montreal IP: *.sbc.com 07.08.08, 22:04
              potwierdzam, lepiej przesiasc sie w Europie, i potem prosto do
              Montrealu. Mozliwe ze ceny biletow w okresie swiatecznym moga pojsc
              w gore. Pamietaj ze LOT to jeden z drozszych przewoznikow, jako ze
              ma krajowy monopol na loty przez Atlantyk. Polecam szukania lepszych
              cen, moze Air France, Air Canada.

pzdr,
              bruner
              • Gość: Doda Dziękuję Bruner :) IP: *.171.46.195.crowley.pl 07.08.08, 23:01
              • Gość: frequentflyer Re: LOT - Toronto - Montreal IP: *.acn.waw.pl 07.08.08, 23:04
                air canada warto sprawdzić, wprawdzie dalej lecisz LOTem na kołd-szerze ale
                czasem jest taniej niż to samo miejsce w tym samym samolocie kupione od
                narodowego nośnika flagi.
            • Gość: frequentflyer Re: LOT - Toronto - Montreal IP: *.acn.waw.pl 07.08.08, 22:20
              dwa wiersze złośliwości i dziesięć pomocy, i trochę czasu strawionego na
              sprawdzaniu, to zła proporcja? może jednak to ty masz problem? mówi się
              dziękuje. więcej ci nie pomogę. PMWD.
    • Gość: uu Re: Toronto bezpośrednio- jakie linie?kiedy najta IP: *.it-net.pl 07.08.08, 22:15
      Air France ,KLM sprawdz ceny i godziny polaczen.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka