Dodaj do ulubionych

Ryanair-kilka pytań.

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.09, 17:34
Witam, wczoraj wszedłem na stronę RyanAir i korzystając z tego, że znalazłem
bilet w dwie strony za 10 złotych z Poznania do Bristolu, zamówiłem go,
ponieważ mam brata na Wyspach i chciałbym go odwiedzić, pomyślałem, że taka
okazja może się wiecęj nie powtórzyć. I teraz mam pytanie, czy w razie czego
gdybym nie mógł lecieć, będę płacił jakąś karę albo coś w tym stylu? I jeszcze
ta cena mnie trochę niepokoi (jest zbyt niska). Do zapłacenia 'wykorzystałem'
znajomego, ponieważ sam nie mam karty kredytowej ani żadnej innej. On ma kartę
Visa Electron, i mam pytanie czy to 10 złotych to jest całkowity koszt, czy
coś jeszcze dojdzie? Nie zaznaczałem pierwszeństwa wejścia na pokład, nie
brałem opcji ubezpieczenia i biorę tylko mały plecak, bo to tylko sa cztery
dni. Z góry dziękuje za odpowiedzi, będę miał spokojniejszy sen :)
Obserwuj wątek
    • Gość: radek Re: Ryanair-kilka pytań. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.09, 17:46
      nie wiem. Bo ja znalazłem bilet za 30 zł z Poznania do Londynu. więc...
      Ale ja lece innymi liniami...
      • Gość: gosc Re: Ryanair-kilka pytań. IP: 79.139.0.* 08.01.09, 19:04
        sprawdz czy cie nie ma w lodówce
      • Gość: mp Re: Ryanair-kilka pytań. IP: *.adsl.inetia.pl 01.03.09, 10:45
        Ja kupiłem bilet do Stockholmu za 30 zł w dwie dtrony podobnie jak ty. Bez
        ubezpieczenia i wejscia i tylko maly plecak. Mozesz spac spokojnie. :) Poprostu
        zrezygnowales z kosztownych oplat dodatkowych, a bilety byly tak tanie bo byla
        to koncowka wyprzedaży.
    • Gość: dromac Re: Ryanair-kilka pytań. IP: 83.141.127.* 08.01.09, 18:37
      Nic nie bedziesz musial doplacac. Ryanair ma czasami i lepsze promocje (mozesz
      leciec juz nawet za 0.01 eur / 0,01 zl ).
      Te 10 zl, ktore wydales, nie biorac priority boadrding, bagazu i ubezpieczenia,
      to calkowity koszt, ktory poniesiesz za ten lot.

No chyba, ze sie skusisz na browarka na pokladzie za 4,5e ;)

Pozostaje tylko zyczyc milego lotu....
      • vicealigator Re: Ryanair-kilka pytań. 08.01.09, 22:21
        Dokladnie - ja nieraz latalem za 1 pensa :)
        • Gość: Buba Re: Ryanair-kilka pytań. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.09, 23:09
          A co będzie jeśli się nie stawię na ten lot? Jakieś konsekwencje będą? Czy
          trzeba to zgłosić?
          • vicealigator Re: Ryanair-kilka pytań. 09.01.09, 00:52
            Takie same konsekwencje jak nie pojedziesz pociagiem czy autobusem.
            Zadne. Nic nie musisz w tym kierunku robic
            • Gość: alojjola Re: Ryanair-kilka pytań. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.09, 09:49
              ja też lecę ryanair ale zawze płacę opłaty lotniskowe, jak udało ci się kupić
              bilet bez opłat lotniskowych? Nawet bez bagażu i ubezpieczenia nie może to być
              tylko 10 zł i jeszcze koszt zapłaty kartą? Jola
              • vicealigator Re: Ryanair-kilka pytań. 09.01.09, 10:08
                Nie we wszystkich terminach sa bilety bez oplat. Jesli chcesz placic
                grosze, to musisz sie dostosowac do terminu, jaki proponuje Ryanair.
                Wyrob sobie Vise Electron - w tej linii nie doliczaja za jej uzycie
                zadnej oplaty.
              • Gość: dromac Re: Ryanair-kilka pytań. IP: 83.141.127.* 09.01.09, 16:31
                Ryanair sposrod wielu promocji ma rowniez taka o nazwie "NO TAXES" (bez
                podatkow). To wlasnie z tej promocji skorzystal kupujac bilet za 10zl.
                A do tego doszlo brak prowizji za zakup wlasnie karta VE.
                • Gość: Buba Re: Ryanair-kilka pytań. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.09, 18:05
                  Dokładnie tak zrobiłem jak piszą poprzednicy, i w sumie dlatego że cena jest
                  taka niska miałem kilka pytań :]
              • Gość: b. Re: Ryanair-kilka pytań. IP: *.multimo.gtsenergis.pl 10.01.09, 23:38
                Ja mam bilety z Poznania do Londynu na połowę lutego kupione w cenie 0,01zł :-)
                • Gość: Buba Re: Ryanair-kilka pytań. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.09, 15:20
                  Właśnie mi się nasunęło jeszcze jedno pytanie odnośnie lotu, jeśli wybrałem
                  opcję odprawy on-line, to kiedy mogę to zrobić, bo wyczytałem na stronie
                  RyanAir, że 14 dni przed a w innym odnośniku, że dopiero 5 dni przed...
                  • Gość: dromac Re: Ryanair-kilka pytań. IP: 83.141.127.* 11.01.09, 16:59
                    14 dni - 4 godz. przed lotem
                    • Gość: Buba Re: Ryanair-kilka pytań. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.09, 22:41
                      Dobra, a jeśli chodzi o lot powrotny to muszę znowu się odprawić on-line czy już
                      nie?
                      • Gość: b. Re: Ryanair-kilka pytań. IP: *.multimo.gtsenergis.pl 12.01.09, 01:11
                        Odprawa on-line na lot powrotny też jest w ciągu 14 dni przed lotem. Czyli jak lecisz na pare dni, to możesz odprawić się w dwie strony przed wylotem.
                        • Gość: Buba Re: Ryanair-kilka pytań. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.09, 21:10
                          Myślę, że to będzie już ostatnie pytanie :] Cyfrówkę mogę zabrać? Bo pożyczam od
                          znajomego i nie chcę, żeby się okazało, że będę musiał ją wywalić albo cuś xD xD xD
                          • Gość: ulla Re: Ryanair-kilka pytań. IP: *.toya.net.pl 20.01.09, 20:48
                            Możesz zabrać spokojnie :)
                            • Gość: x Re: Ryanair-kilka pytań. IP: *.multimo.gtsenergis.pl 23.01.09, 22:00
                              Tylko nie odpalaj jej przy starcie i lądowaniu, bo załoga może być niemiła ;-)
                              • Gość: Buba Re: Ryanair-kilka pytań. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.09, 09:10
                                Mogę wydrukować karty pokładowe na biało-czarno? Bo nie mam kolorowego tuszu xD
                                • Gość: x Re: Ryanair-kilka pytań. IP: *.multimo.gtsenergis.pl 26.01.09, 21:10
                                  Oczywiście :) I wypij herbatkę ziołową, bo widzę, że za bardzo się tym stresujesz...
                                  • Gość: Alias Re: Ryanair-kilka pytań. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.09, 11:11
                                    Witam, zamówiłem dziś trzy bilety znajomym, na potwierdzeniu była kwota 88,5,
                                    ale w mailu od Ryanair mam coś takiego:
                                    PAYMENT DETAILS

*******354.00 PLN Total Fare

*********0.00 PLN Taxes, Fees & Charges

********88.50 PLN Total Paid
                                    Czy w Ryanair ma znaczenie ile biletów się zamawia? Bo mnie to zdziwiło, mam
                                    nadzieje ze to jakiś błąd...
                                    • sinus1 Re: Ryanair-kilka pytań. 19.02.09, 11:19
                                      Nie masz się czym przejmować. Obecnie trwa promocja 75% tańszych lotów więc
                                      pasuje: 354pln - 75% to właśnie 88.50pln, tyle kosztowały bilety. 6 biletów po
                                      14,75pln każdy.
                                      • Gość: Alias Re: Ryanair-kilka pytań. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.09, 13:54
                                        Dzięki Sinus za odp. Jak kiedyś zamawiałem bilety które były przeceniane to od
                                        razu była podana cena po obniżce, więc się wystraszyłem jak zobaczyłem te 354
                                        złote, tym bardziej że płace to przez znajomego. Także nie mam się przejmować,
                                        końowa cena to 88,5, tak? Teraz jesli biore opcje Zarzadzaj rezerwaja mam cos
                                        takiego:
                                        Kwota płatności 88,50 PLN
                                        Zapłacona kwota 88,50 PLN
                                        Należna kwota 0,00 PLN
                                        I jeszcze mam jedną wątpliwość zamówiłem sobie karte z
                                        BZ WBK, specjalnie po to żeby już samemu opłacać loty, jest to VISA ELECTRON,
                                        tylko że wyczytałem że nie wszystkie karty debetowe sa obsługiwane... Nie wiesz
                                        czy karta do konta <30 z BZ WBK można w Ryanair opłacać loty bez prowizji?
                                        • sinus1 Re: Ryanair-kilka pytań. 19.02.09, 15:49
                                          Tak, końcowa cena to 88,50.

Kartą VE z BZ WBK można płacić w Ryanair bez prowizji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka