Dodaj do ulubionych

Francuski łącznik

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.10, 17:03
Wszystko ładnie i pieknie, tylko że nikt mi nie napisał, jak zrobić to ciasto francuskie? No ale od czego jest Google. Wychodzi, że robi się je na tyle długo, żeby zwykłego amatora, jakim ja jestem, skutecznie odstraszyć.
Ewentualnie trzeba mieć pół wolnego dnia, zrobić wielką górę ciasta, które następnie zamrażamy i wyjmujemy na stosowne okazje, kiedy najdzie nas ochota na zrobienie sobie lub poczęstowanei znajomych.
Ale przyznaję, że zarówno paluchy z szynką, jak i kisz lotaryński wyglądają smakowicie. Chyba któregoś weekendu, trzeba się będzie nad nimi zastanowić!
Dziękuję za inspirację.
Obserwuj wątek
    • Gość: francuski piesek Re: Francuski łącznik IP: *.gemini.net.pl 11.10.10, 17:25
      I właśnie dlatego napisano w każdym przepisie: jedno opakowanie ciasta francuskiego ;)

Do kupienia mrożone w każdym supermarkecie. Być może nie smakuje tak świetnie jak przygotowane ręcznie w dobrym francuskim lokalu ale wiem z doświadczenia, że jest jak najbardziej jadalne i idę o zakład że wiele restauracji czy cukierni w Polsce używa właśnie takiej, przemysłowej wersji.

Smacznego.
    • Gość: ad Re: Francuski łącznik IP: *.217-10-115.netatonce.net 12.10.10, 00:36
      hmmm. kisz lotaryński. Tez nabrałam smaku na taki quiche. Przepisu na ciasto francuskie też nie znam, wiec zawsze kupuję gotowe w sklepie.
    • Gość: Naczynia Olkusz www.naczynia.olkusz.pl IP: 109.243.117.* 12.10.10, 07:00
      www.naczynia.olkusz.pl
      • Gość: forum.olkusz.pl Re: www.naczynia.olkusz.pl IP: 77.252.89.* 31.01.11, 22:45
        forum.olkusz.pl/ to prawdziwe forum olkuskie.
        Forum Olkusz - forum.olkusz.pl
    • Gość: magda Re: Francuski łącznik IP: 213.76.141.* 12.10.10, 08:07
      Się kupuje!!!!! ciasto francuskie!
    • sanddra Re: Francuski łącznik 12.10.10, 11:58
      Ciasto francuskie masz pod ręką, bo możesz je kupić w każdym markecie wracając z pracy. A jeśli je robisz to w większej ilości i do lodówki i też może być pod ręką ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka