Gość: dorouth IP: *.olawa.sdi.tpnet.pl 11.05.05, 18:58 Salatka jest przepyszna! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Leila Re: Sałatka hawajska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 16:48 W atkiej wersji jest b.dobra ale ja znam jeszcze taką z dodatkiem sera żółtego (edam, gouda) i w takim kształcie jest dopieroprzepyszna!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula Re: Sałatka hawajska IP: 1.3.* / *.proxy.aol.com 05.06.05, 18:22 A mnie nie smakowala. Zrobilam dokladnie wedlug przepisu. I jest mdla, troche nijaka. Pozniej dodalam nawet zolty ser i to tez niewiele pomoglo. O wiele lepsza jest gdy (do ananasa, kukurydzy)i sera) ale zamiast kurczaka dodaje sie szynke (20-30 dkg), kilka ugotowanych, posiekanych jaj, skrojonego drobno calego pora i jablko. Kwasne. Mozna dodac serler z zalewy lub naciowy. Oczywiscie takze przyprawy i majonez. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Sałatka hawajska IP: *.access.telenet.be 06.06.05, 16:23 Nie dziwie sie , ze bez smaku "piersi ugotowac w posolonej wodzie" O rany ! a dlaczego nie pokroic, natrzec dobrymi przyprawami i nie usmazyc , ladnie obrumienic Na pewno nie beda mdle. Poza tym kukurydza i ananas lacza sie ladnie z czosnkiem a w przepisie nie ma . papryka czerwona tez dodalaby smaku. Zamiast tego majonezu lepiej wymieszac z tluszczem od kurczaka , skropic maggi zreszta mozna tez dodac cos wedlug wlasnego uznania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula Re: Sałatka hawajska IP: *.folger.edu 06.06.05, 18:58 Moj kurczak byl nie z "solonej wody" tylko z rosoly. Co jak widac niewiele dalo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Sałatka hawajska IP: *.access.telenet.be 06.06.05, 19:11 Ten kurczak bylby dobry z przyprawa curry i w ogole z czyms pikantnym obsmazony do brazowosci i ten tluszczyk nadalby odpowiedni smak salatce ale z wody lub z rosolu to nie jest to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olunia Re: Sałatka hawajska IP: *.access.telenet.be 15.10.05, 15:13 Jeszcze lepiej smakuje jak so majonezu dodamy curry! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Sałatka hawajska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 11:34 ja taką sałatkę robie z migdałami które się rumieni na maśle i wtedy jest dobra a piersi z kurcZaka gotuje w osolonej wodzie.Jak dla mnie jest wyśmienita Odpowiedz Link Zgłoś
ivona79 Re: Sałatka hawajska 08.12.06, 10:44 Ja robię wersję jeszcze bardziej na słodko:). Kurczaka gotuję w rosołku ( lub woda z vegetą), potem rozrabniam widelcem. Do tego puszka kukurydzy,ananasa, 2 torebki ugotowanego ryżu, rodzynki, majonez, sól i pieprz - gotowe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edit Sałatka hawajska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 21:47 ta salatka to rewelacja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewciagk Sałatka hawajska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.07, 21:47 Wg mnie sałatka była przepyszna. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renia Sałatka hawajska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.07, 00:05 jest dość dobra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pliśka Sałatka hawajska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.07, 14:09 brzmi smacznie ale jakoś tak mało składników :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wildrose Sałatka hawajska+orzechy IP: *.cust.tele2.it 05.11.07, 10:11 Ja tez salatke robie od lat i wszyscy znajomi, z ktorymi sie spotykamy, musze przyznac, ze kazdy z nas ja jakos modyfikuje, ale najwazniejszy w niej jest dobry smaczny majonez, nie te mdle... no i dodaje Koniecznie! orzechy wloskie. Bez nich nie ma sensu, oczywiscie dla mnie... maja specyficzny smak. Czesto dodaje rozynki, a moja kolezanka nie daje rodzynek a osaczone z soku mandarynki (z puszki) i garsc ugotowanego ryzu... kazda jest dobra, ale przyprawic sola i pieprzem trzeba. Smacznego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emi Sałatka hawajska IP: 217.98.12.* 21.12.07, 11:49 Ja jeszcze do tej sałatki dodaje pomarańcza bądź mandarynki i jest pyszna:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spinqa Sałatka hawajska IP: *.tktelekom.pl 27.12.07, 20:54 jest jeszcze lepsza jesli dodamy torebke ryżu, takiego zwykłego i posypiemy gęsto ostrą papryka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Sałatka hawajska IP: *.chello.pl 23.04.09, 11:59 Ja z kolei zamiast kurczaka używam szynki krojonej w kostkę ok. 1cm, do tego oczywiście ananas, kukurydza, majonez i pieprz. Również smaczne, a na pewno o wiele szybciej się robi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RDZ1910 Sałatka hawajska IP: 217.76.112.* 15.05.09, 14:29 kurczak smazony w przyprawach nadaje calosci calkowicie innego charakteru ale salatka jest wtedy bardziej ciezkostrawna wiec to recz gustu co kto i jak lubi a wariacji jest milion tylko wystarczy puscic wodze fantazji robcie z tym co lubicie nie trzymajcie sie sztywno prepisu moze za 1 2 3 razem nie wyjdzie ale chociaz probowaliscie za 5 sie uda i to bedie ten smak ktorego szukaliscie ! pozdro z Łodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gagatka Sałatka hawajska IP: 213.31.11.* 13.04.10, 09:05 A ja z kolei gotuję pierś z kurczaka w rosółku, jest smaczniejsza, i następnie mieszam puszkę kukurydzy, ananasa, dodaję jeszcze puszkę kiełków fasolki mung oraz orzechy włoskie, a sos przygotowuję mieszając jogurt grecki z łyżką majonezu. Pychota! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ursi Sałatka hawajska IP: *.skierniewice.vectranet.pl 14.04.10, 11:07 Ja dodaję pokrojone udka kurczaka wędzone i wtedy to ma smak. Odpowiedz Link Zgłoś