Gość: Matt IP: *.lsanca54.dynamic.covad.net 26.08.05, 22:07 Mniam , mniam !! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jaska Grzyby w śmietanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.06, 18:34 sezon grzybowy rozpoczęty. ostatni zbiór- 428 prawdziwków. zapiekane borowiki w sosie śmietanowym //NIEBO W GĘBIE// Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emi Re: Grzyby w śmietanie IP: 193.24.196.* 20.08.06, 20:37 Gdzie zbierałaś??? Zaraz mów. Odpowiedz Link Zgłoś
grazkax Re: Grzyby w śmietanie 21.08.06, 18:16 właśnie udusiłam maślaczki -pyyyyyyyyyyycha zrobiłam marynowane prawdziwki i podgrzybki-też będą pycha, no a teraz jeszcze susze różne takie, kozaki,podgrzybki,prawdziwki.zapach w całym domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amor Re: Grzyby w śmietanie IP: *.metronet.pl 21.08.06, 18:24 W jaki sposób je suszysz ? Mieszkam w bloku więc pozostaje mi tylko kuchnia elektryczna ?! Odpowiedz Link Zgłoś
blue_nights Re: Grzyby w śmietanie 21.08.06, 18:47 A czy same pieczarki mozna robic w smietanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanna Re:Portabello-pomocy! IP: 206.248.75.* 21.08.06, 23:14 Oczywiscie, dlaczego nie? Ja mam do wybory tylko pieczarki i portabello,dzieki pieczarkom mamy jaka taka Wigilie. Ale mam prosbe do fachowcow-moze ktos podalby przepisy na portabello -grzyby jak nasze kanie. O smazeniu na masle wiem, ale jak je wykorzystac w innym przepisie? Nie pamietam czy zajmowalismy sie na forum tymi grzybami. Dziekuje- Hanna Odpowiedz Link Zgłoś
grazkax Re: Grzyby w śmietanie 22.08.06, 11:11 w dość prosty sposób -obieram ,nawlekam na nitkę i układam na siatce (lub kratce) od grilla.nagrzewam piekarnik do 150 stopniC i potem jak ułoże grzyby zmniejszam do 100-85.piekarnik mam cały czas lekko uchylony,aby dochodziło też powietrze.co jakiś czas sprawdzam czy nie mają za ciepło tzn. nie przypalają się.tak przez 2 dni,a potem dosychają sobie jeszcze w suchym miejscu najlepiej na słońcu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stormy Grzyby w śmietanie IP: *.bragg.army.mil 23.08.06, 21:15 jak dlugo duscis i jak dlugo zapiekac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Grzyby w śmietanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.06, 14:26 mmm, kiedyś zrobiłam coś podobnego, tylko nie zapiekane i podawane z makaronem tagliatelle; ale pomysł z zapiekaniem bardzo mi się podoba. muszę wysłać chłopaka na grzyby....KONIECZNIE Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Grzyby w śmietanie 25.08.06, 12:36 Mnie tez slina poleciała, tylko dlaczego nie ma informacji jak długo i w jakiej temperaturze należy te grzybki zapiekać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irena Grzyby w śmietanie IP: *.gdynia.mm.pl 15.09.06, 15:49 >pyszne< i łatwe w wykonaniu Odpowiedz Link Zgłoś