Gość: Beti IP: *.ipt.aol.com 13.10.05, 16:23 Szybka, smaczna i zdrowa zupka! Mniam, mniam... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Maja Prosta zupka jarzynowa IP: 193.120.116.* 02.02.08, 23:16 Wszystkim nam bardzo smakowala, ale dodalam kalafiora i szuszona pietruszke. Zupka wyszla super. Odpowiedz Link Zgłoś
qubraq Re: Prosta zupka jarzynowa 03.02.08, 18:01 figgin1 napisała: > E, jakoś nie wydaje się... mnie tez... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Prosta zupka jarzynowa 03.02.08, 20:51 Składniki: - 1 duży ziemniak - 1 dorodna marchew - kawałek piersi z indyka lub inne mięso - 1 mały brokuł - 1 pietruszka - kawałek selera Sposób przyrządzania: Wszystkie warzywa opłukać, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Mięso pociąć na małe kawałki (takie, żeby się mieściły na łyżce od zupy) i ugotować w 1 litrze lekko osolonej wody. Do wywaru można dodać łyżkę masła i łyżkę gotowej mieszanki przypraw np. Vegety czy Jarzynki. Po zagotowaniu się wywaru mięsnego (ale nie wcześniej!) wrzucić do niego pokrojone warzywa - nie straca witamin. Gotować dopóki warzywa nie zmiękną. ło matko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sim Prosta zupka jarzynowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.08, 20:26 a nie mozna ugotowac garczek zupy , tylko litr . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kucharz Prosta zupka jarzynowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.08, 09:52 bardzo dobra jak to prosta zupka Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: Prosta zupka jarzynowa 21.05.08, 10:07 dzien dobry moja to taka wolowine pokroje w kosteczke troche podsmazam a potem wszystko jak leci marchewke,seler,pore,brokoli,troche bialej kapusty fenchel(nie wiem jak po polsku)groszek zielony straczki fasoli,i inne warzywa jakie mam pod reka wszystko troche pokrojone wymieszac zalac woda sole pozniej bo warzywa maja i tak duzo smaku przakrywam i do piekarnika i tam sie powoli gotuje cos wspanialego,szybko i smaczne Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Jarzynowa to jarzynowa - anie jeszcze mięso w niej 21.05.08, 14:16 W dodatku po kiego czorta ta jarzynkowegeta? Rzeczywiście Baaaaardzo "zdrowa". I ten czas gotowania - 60 minut. Przez godzinę to można gulasz do całkowitej miękkości doprowadzić a co dopiero warzywa. Nawet z kurczakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuchcik Prosta zupka jarzynowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.08, 17:12 Po pierwsze: gotowane warzywa mają bardzo wysoki indeks glikemiczny i są niezdrowe. Dlaczego? Poszukajcie w googlach: indeks glikemiczny i wszystkiego się dowiecie. Po drugie: dodanie łyżki masła jest zdrowe? Może i smaczne, ale zdrowe napewno nie!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re:Co Ty człecze bredzisz? 22.05.08, 09:56 Masło niezdrowe? A może margaryna zdrowa? Zdrowe jest wszystko co naturalne w umiarkowanych ilościach. Jeśli ktoś raz czy dwa razy w tygodniu użyje sobie masła czy nawet smalcu to zawału nie dostanie i na choroby układu krążenia też nie zapadnie. Odpowiedz Link Zgłoś