duszek1970 25.02.06, 11:12 Wypróbowałam i oceniam ,że są niezłe ,kruchutkie i smaczniutkie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kama Re: Faworki na piwie IP: 81.190.126.* 06.03.07, 22:00 Osobiście nie prubowałam ale widząc na zdjęciu czrne plamki stwierdzam , że są niedobre bo plamki wszystko okazują , że mają zbyt wielką ilość cukru a zbyt mało ilość piwa wiem bo jestem kucharką dam może pare przepisów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: głodna Faworki na piwie IP: *.adsl.inetia.pl 27.01.08, 19:49 Jeżeli te faworki wyglądają tak jak na zdięciu to ja dziękuje!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Urszula Faworki na piwie IP: *.lanet.net.pl 15.05.10, 16:40 Niezbyt apetycznie wyglądają na zdjęciu. A ja od lat robię faworki na piwie i są naprawdę pyszne i to bez dodatku jaj.A przepis zdobyłam a własciwie "kupiłam" za przepis na placek drożdżowy z dynią. I nie żałuję, moja rodzina również.A potrzeba do ich wykonania: 1 szkl. jasnego piwa, 1 kostka palmy i mąka /ok. 60 dkg/. Margarynę wymieszać z piwem dodawać mąkę i dobrze wyrabiać. Ciasto musi być jak na pierogi i lśniące. Smażę na oleju /głębokim/. Nie można mocno spiekać bo będą gorzkie. Po usmażeniu osączyć i posypać cukrem-pudrem. Radzę wypróbować. Odpowiedz Link Zgłoś
smakus12345 Re: Faworki na piwie 02.06.10, 17:59 duszek1970 napisała: > Wypróbowałam i oceniam ,że są niezłe ,kruchutkie i smaczniutkie. nie przecze, ale wedlug mnie tajemnica faworkow tkwi w waleiu w nie walkiem :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urszula Faworki na piwie IP: *.internetia.net.pl 09.02.12, 12:12 A ja mam inny przepis na faworki z piwem. Nie ma w nim jaj, nie piją tłuszczu podczas smażenia i są pyszne, kruchutkie. A oto przepis: 1 szklanka jasnego piwa, 1 kostka margaryny i mąki tyle i da się wgnieść. Dalej wykonywać tak jak inne faworki. Z tej porcji wychodzi ogromna micha. Ja smażę na oleju kujawskim i zużywam ok 1/2 l. tego oleju. Wg tego przepisu robię faworki już od co najmniej 10 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Faworki na piwie IP: *.play-internet.pl 04.02.13, 03:29 Ten przepis jest prawie dobry, prawie ponieważ do ciasta nie dodaje się cukru. Na prawdę nie ma potrzeby ale za to można dodać szczyptę soli. Puder na wierzchu wystarczy. Najważniejsze jest wytłuczenie ciasta wałkiem i bardzo cienko trzeba rozwałkować. A dodatkową atrakcją - pewnie nie dla wszystkich - jest wersja bez pudru, są wtedy tzw wytrawne i też pyszne choć nie słodkie. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kayama Re: Faworki na piwie IP: 91.207.53.* 07.02.13, 13:53 Dokładnie, ja również nie dodaję cukru do ciasta, nawet soli nie, a i tak wychodzą świetne. Odpowiedz Link Zgłoś
82misiek Re: Faworki na piwie 04.02.13, 08:13 fajnie rosną i są chrupiące, już się nie mogę doczekać czwartku;)! Odpowiedz Link Zgłoś
aga_koska Re: Faworki na piwie 04.02.13, 10:04 Ciekawy pomysł, zbliża się tłusty czwartek wiec na pewno sprawdzę Odpowiedz Link Zgłoś
marsieradzki Re: Faworki na piwie 07.02.13, 13:38 EE tam przereklamowane pączki. Faworki to jest dopiero to, a na piwie brzmią conajmniej pysznie. Może uda mi się namówić żonę. :) Odpowiedz Link Zgłoś