Gość: Mazurkoyw gość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 13:28 sądze ze ten przepis jest bardzo fajny. mazurek na zdjeciu ywglada jak pyszny placek. mniam ]:> hehe... te wśiwięta zrobię taki mazurek. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kinga Re: Mazurek śliwkowy IP: *.aonet.pl / *.aonet.pl 17.04.06, 12:20 zrobiłam ten mazurek na Święta - rewelacja! Nawet moja mama stwierdziła, że takich pyszności dawno nie jadła i kiedykolwiek będę go robiła to wystarczy, że po nią zadzwonię, a zjawi się w 15 minut aby go pożreć ;o) Ciasto przepyszne, nadzienie jeszcze lepsze, a płatki migdałowe nie dość, że przyozdabiają to świetnie się łączą z nasączonymi amaretto śliwkami. POLECAM WSZYSTKIM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agat Mazurek śliwkowy IP: *.chello.pl 23.03.08, 19:11 Mazurek jest rewelacyjny! Upiekłam go na te święta i zdeklasował mój coroczny hit - mazurka kajmakowego. Amaretto nadało śliwkom cudownego, słodziutkiego posmaku. Na prawdę warto wypróbować ten przepis. Stawiam 5 gwiazdek na 5! Odpowiedz Link Zgłoś
ilonka45 Re: Mazurek śliwkowy 01.04.10, 14:39 Przepis bardzo dobry, ale migdalami mozna posypac przed upieczeniem, beda "przystawaly" do ciasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janta Mazurek śliwkowy IP: *.chello.pl 05.04.10, 17:53 Ciasto jest przepyszne, zrobiło furorę na świątecznym stole!!! Odpowiedz Link Zgłoś