Gość: smintaj IP: *.server.ntli.net 12.09.06, 00:02 smalec w daniu wegetarianskim???!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Hat Leczo IP: *.dip.t-dialin.net 22.09.06, 19:21 ... i salami!? Ladny mi wegetarianizm ... . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olcia293 Leczo IP: *.chello.pl 19.03.07, 19:13 nie no smalec w daniu wegetarianskim ???? bezsensu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Husi Re: Leczo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 14:36 To nie używajcie smalcu tylko tłuszczu roślinnego. Też mi problem troche wyobraźni. Ja i tak na koniec dodałbym jeszcze mięso:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Leczo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 15:36 nie na końcu, tylko przed cebula..wtedy dusząca się cebula "odklei" od patelni wszystkie skarmelizowane smaczki i wzbogaci sos, w którym będą się dusiły warzywa..mięso jeżeli delikatne( np drób lub niektóre rodzaje wieprzowiny, mozna wybrac na podgrzany talerz i dodać pod koniec duszenia warzyw, żeby sie chwile poddusiło..ale to już na pewno nie będzie danie wegetariańskie:). Węgrzy smażą paprykę (w oryginalnych przepisach) wyłącznie na smalcu ale przecież można zastąpić go olejem..jednak najlepsze leczo to takie "na winie"..do garnka co się pod ręke nawinie...im bardziej różnorodne mięsa..tym lepsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Łódz Leczo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 10:55 Do lecza dodaje sie jeszcze ogórki zielone i kabaczka albo cukinie.Wtedy to prawdziwe leczo.pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Leczo IP: *.dip.t-dialin.net 04.11.07, 14:10 smalec jest symbolem dobrej staropolskiej kuchni, ale w rubryce "wegetarianskie" zupelnie nie na miejscu...)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aska Re: Leczo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.07, 15:26 Gdzieście to wytrzasnęli? Smalec? Jakaś nowa odmiana wegetarianizmu?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Re: Leczo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.07, 18:43 Tez mnie to zaintrygowało. Może autor przepisu nie wie z czego się smalec robi :/. Odpowiedz Link Zgłoś