Gość: ania IP: *.dsl.ipltin.ameritech.net 19.09.06, 16:50 dlaczego smalec??!!! czy nikt nie smazy na oleju??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jsk Re: Kotlety rybne IP: *.mnc.pl 02.01.07, 21:23 całkiem niezłe ale ostrożnie z czosnkiem !!! Odpowiedz Link Zgłoś
pionier630 Ja dodaję trochę- !/4 wagi - zmielonej słoniny 10.04.07, 13:17 lub podgardla. Super Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marbor1 Re: Ja dodaję trochę- !/4 wagi - zmielonej słoni IP: *.npgo.pl 10.04.07, 15:39 Ja zamiast koperku dodaję pęczek zielonej pietruszki i oczywiście smażę na oleju. Można też z tego przepisu zrobić klopsiki z sosem koperkowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: migis Re: Kotlety rybne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 12:18 ja tez z reguly smaze na olejeu, ale slyszlam, ze smalec jako tluszcz zmierzecy jest lepiej przyswajalny i szybciej spalany przez organizm niz olej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Halina Kotlety rybne IP: *.pools.arcor-ip.net 24.07.07, 12:22 Dobre, tradycyjne-dokladnie takie jak robila moja mama Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafzur1 Re: Kotlety rybne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.07, 15:10 WITAM! Tak uczyniłem, z samych drapieżników (szczupaki i okonie) jak smakują? zobaczę jak wróce. Żona zjmie się resztą, zresztą raczej na oleju. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Berenika Kotlety rybne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.07, 20:43 ale na smalcu jest smaczniejszy;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi Kotlety rybne IP: *.elblag.dialog.net.pl 22.12.07, 08:23 sa ok dodac troszke sloninki podczas mielenia pycha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rysiek Kotlety rybne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.07, 14:43 nie na smalcu 'a na masle' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gavi Kotlety rybne IP: 78.16.78.* 15.02.08, 16:56 OLEJ???? co ? Na masle one powinny bys usmazone!!!! to pisze stary kaszub:)) Ryb nie spazy sie na oleju tylko na maslie i tylko!!! Sa za delikatne zeby je tak zmarnowac smakiem oleju!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sophia_z Re: Kotlety rybne IP: 150.254.150.* 23.07.08, 13:50 Tylko na oleju ponieważ olej jest najzdrowszy (zawiera duza ilość NNKT w tym tak cenne kwasy z rodziny n-3 9dawniej omega-3) Olej słonecznikowy jest praktycznie bez smaku i zapachu. Smalec może i jest smaczny ale daje specyficzny smak nie wspominając o negatywnych właściwościach żywieniowych u osób zagrożonych chorobami układu krążenia. Masło absolutnie nie nadaje się do smażenia bo zbyt szybko sie przypala. Można go dodac jedynie pod koniec smażenia aby nadać potrawie specyficzny smak i aromat. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Casia Kotlety rybne IP: *.slp.vectranet.pl 22.07.08, 20:39 Maz dzis robił kotleciki,palce lizac!Pychota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Ja bym zmienila troche skladniki IP: *.autocom.pl 25.07.08, 18:33 Przede wszytskim - glowka czosnku?! Dalam zabek i za bardzo go czuc, w ogole nie bede dawac czosnku. I proponuje dosypac bulki tarej do masy, jesli bedzie za mokra (mrozone ryby maja wiecej wody niz miesa). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Ja bym zmienila troche skladniki IP: *.infinity.net.pl 25.07.08, 20:50 Jeżeli ryby są mrożone to po odmrożeniu myję je i 'wyciskam' jak namoczoną bułkę.Czosnku wystarczy mały ząbek , albo wcale jak kto lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sie zalogowalem Kotlety rybne IP: *.253-178-173.mc.videotron.ca 14.09.10, 22:02 tak !!!! ryba i slonina, hahahah- skonczcie z tymi smalcami, nie ma jak olej rzepakowy - rozklada sie dopiero w wysokiej temeraturze, wszystkie inne oleje wysiadaja(procz z oliwek,ale to za drogie) wysylammmmm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Kotlety rybne IP: *.speed.planet.nl 27.10.10, 15:48 Kotlety bardzo dobre z tym ze 1 zabek czosnku zdecydowanie wystarcza. Uwaznie z sola. Odpowiedz Link Zgłoś