Dodaj do ulubionych

Kopytka z białym serem

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.08, 15:20
to nie kopytka, tylko kluski leniwe, jak najbardziej prawidłowe
Obserwuj wątek
    • Gość: miś Kopytka z białym serem IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.08.09, 14:26
      oraz polać zarumieniona bułke tartą
    • Gość: kucharka Re: Kopytka z białym serem IP: *.tktelekom.pl 25.08.09, 22:11
      Oczywiście, że kopytka. Leniwe robi się tylko z sera.
      • Gość: marbor1 Re: Kopytka z białym serem IP: *.aster.pl 07.08.10, 08:42
        Jesteś marną kucharką, jeśli tak twierdzisz. Poczytaj kuchnię staropolską.
        Ta potrawa ma jeszcze drugą nazwę "pierogi leniwe".
        • Gość: Ewelina Re: Kopytka z białym serem IP: *.dip.t-dialin.net 26.09.10, 11:31
          Po co dokuczasz, kazdy wie o co chodzi, wazne by smakowalo i przepis byl dobry :/
      • genova51 Re: Kopytka z białym serem 12.08.10, 22:06
        Leniwe robi się i z samego sera i druga wersja z sera i z ziemniaków.
        Kopytka to ziemniaki plus mąka, plus jajko.
      • Gość: gość Re: Kopytka z białym serem IP: *.dynamic.chello.pl 07.10.11, 12:17
        pierogi leniwe robi sie z ziemniaków i sera a nie samego sera
    • Gość: Ania Kopytka z białym serem IP: 184.78.110.* 06.08.10, 19:39
      blehhhhhhhhhhhh Nic nie wyszlo ......szkoda czasu.....[b][flag=nobbcode] [sonda=]
      [*]-
      [/sonda][/b]
    • Gość: Ewelina Kopytka z białym serem IP: *.dip.t-dialin.net 26.09.10, 11:30
      Ja znowu uwielbiam z roztopionym maselkiem z cynamonem
    • Gość: Ewa Kopytka z białym serem IP: *.centertel.pl 02.11.10, 11:50
      Najlepiej zrobić kopytka według tego przepisu, ale do ciasta dodać jeszcze przyprawy i usmażyć w głębokim tłuszczu tak jak frytki (zamiast gotować) - pycha...
    • Gość: grrrr Kopytka z białym serem IP: *.home.aster.pl 08.08.11, 23:25
      Grrrr... weź 1.25 kg starych ziemniaków. Grrr... Weź 300 g sera białego. Grrr... No co mi po tym przepisie jak ziemniaki niby stare a jak babcia mówi że kiedyś to były JEDNE ziemniaki a teraz tyle odmian narobili i co?! Tak samo z serem białym. Ja przepraszam bardzo O JAKĄ ODMIANĘ ZIEMNIAKÓW CHODZI I JAKI SER BIAŁY!?!?!. Dokładnie mi tu mówić a nie wyprowadzili na manowce i straciłem 6h (ze sprzątaniem bo syf sam się nie zrobił) bo chciałem na zapas zrobić kopytek, kuźwa jest 23 25 !!!
      • Gość: kuchareczka Re: Kopytka z białym serem IP: *.138.134.187.bredband.tre.se 15.09.11, 14:04
        Kopytka sie nie robi na zapas, sa najlepsze swieze. Na nastepny dzien wogole nie smakuja, sa drentwe.
    • Gość: moli Kopytka z białym serem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.11, 08:38
      No z takich kawałków 4-5 cm to raczej wyjdą kule do rzucania za tym co to zrobił
      nie ładne i nie smaczne
    • Gość: WQ Kopytka z białym serem IP: *.ip.netia.com.pl 31.12.11, 16:52
      Do bani te kluski, przepis jest błędny. Za dużo sera, za dużo jaj. Wyrzuciłam wszystko do kosza. Babcine przepisy jednak są lepsze i zawsze wychodzą. Do kitu, ino straciłam składniki i dużo czasu. Nic z tego. Do kitu, ten kto wymyślił taki przepis to chyba sam go nigdy nie robił.
      • Gość: mrs Re: Kopytka z białym serem IP: *.aster.pl 31.12.11, 17:54
        Złej baletnicy, przeszkadza rąbek u spódnicy.
        Jeśli można mieć zastrzeżenie, to tylko do ilości ziemniaków. Za dużo ich.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka