Dodaj do ulubionych

2011 - 18% podwyżka cen, spółka akcyjna...

14.07.11, 15:20
Akcja rozwija się jak w dobrym kryminale:
Gwoli przypomnienia:
- uzyskanie większości w RM jesienią 2010
- niespotykana do tej pory podwyżka cen wody wiosną 2011. Po 1989 roku sięgały max 7%.
- przekształcenie w spółkę akcyjną latem 2011
- ...

Rzecznik MPWiK oficjalnie i głośno zaprzecza tekstem z marnego serialu: - kochanie, to nie jest tak, jak myślisz!

A ja mam uzasadnione podejrzenia...
Obserwuj wątek
    • Gość: zenek grabarz zawsze dobrze bedzie żył... IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.07.11, 17:29
      Popyt na jego usługi jest zawsze.
      Podobnie jest z wodą. Wystarczy w odpowiednim momencie podstawić się tam, gdzie tanio dają akcje. Tym bardziej, że dzięki stosownej uchwale Spółka została dobrze dofinansowana z pieniędzy gawiedzi, która sama go posadziła "na urząd".
      I tak to się zostaje "szanowanym obywatelem" i "człowiekiem Interesu"
      • Gość: Alina z Ołtaszyna <zenku> - kropla drąży skałę IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.07.11, 13:47
        jesteś jedna z tych nielicznych kropel, które mozolnie drążą betonowe główki zauroczonych Sternikiem. Powodzenia :)
        • Gość: dach3 Re: <zenku> - kropla drąży skałę IP: *.internetia.net.pl 15.07.11, 14:54
          Podwyżka ceny wody i ścieków to raz, ale przy okazji wprowadzono opłatę abonamentową
          ( woda 13,71 , ścieki 6,10 = 19,81 brutto miesięcznie ). Dla porównania gazownia życzy sobie 5,29/mc / energetyka ok. 1zł/mc.
          Łatwe pieniądze do ściągnięcia i zdaje się ,że mało kto to zauważył.
          • Gość: zenek Re: <zenku> - kropla drąży skałę IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.07.11, 15:14
            To, że mało kto zauważył wskazane przez Ciebie haracze, świadczy o wysokich umiejętnościach kombinowania MPWiK i RM, która to przecież przegłosowała oraz o intencjach tych wszystkich wrzeszczących jak Dutkiewicz: "nic się nie stało. Powtórzcie - nic się nie stało".
            Otóż dzieje się na naszych oczach przekręt stulecia...
            Kiedy się obudzimy, będziemy jak statystyczny Polak - głupi po szkodzie.
            • Gość: Łoś_bimbacz Re: <zenku> - abonament&kropla drążą skałę IP: *.ip.netia.com.pl 18.07.11, 00:19
              > To, że mało kto zauważył wskazane przez Ciebie haracze, świadczy o wysokich um
              > iejętnościach kombinowania MPWiK i RM,

zauważyłem, tylko kwoty inne? ale jeszcze sprawdze ten Nowy POdatek PRodynamiczny...
              • Gość: dach3 Re Łoś_bimbacz IP: *.internetia.net.pl 18.07.11, 18:33
                Link do aktualnego cennika podał H2O.
                Ja pisałem o swojej WM (przepływ do 10m3), rozliczenie kwartalne.
    • Gość: z ukosa Jest drozej niz w Emiratach... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.07.11, 15:16
      A tam wode maja z systemu odsalania.
      • Gość: zenek tamtejsi rządzący są bogaci. Nasi chcą być IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.07.11, 16:19
        No to zdobyliśmy większość w Radzie i ... basta!
    • Gość: H2O ten cennik jest porażający: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.11, 15:17
      www.mpwik.wroc.pl/sub.php?84

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka