Dodaj do ulubionych

Pamiętasz stare speluny we Wrocławiu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 19:41
Teraz juz jest wszystko inteligentne ale kiedyś musiałes uważac ,żebyś
kufelkiem nie dostał,było piwko Full ,irózne tam takie Floydy
Obserwuj wątek
    • Gość: hrabiaa Re: Pamiętasz stare speluny we Wrocławiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.05, 19:43
      Ja co prawda po spelunach nie chodziłem, ale na Berzie, kilka razy
      doświadczałem milicyjnych. Młodzi, dzisiaj nie wiedzą, co to była Berza i
      prawdziwy, wrocławski full na Olipimpijskim
      • Gość: ziutek Atol, Pod Jedynką, Na pętli na Krzykach IP: *.os.kn.pl 14.11.05, 20:03
        Jak się nazywała ta na pętli siódemki na Krzykach? Na murze pisało "Resturacja -
        pokrzep sie" hi hi. Przodownik, kurcza skleroza ale było trochę.
        • Gość: Kasztan Re: Atol, Pod Jedynką, Na pętli na Krzykach IP: *.akron.wroc.pl / *.akron.wroc.pl 14.11.05, 20:21
          Na petli na Krzykach to chyba byly Kasztany
          • Gość: ziutek Re: Atol, Pod Jedynką, Na pętli na Krzykach IP: *.os.kn.pl 14.11.05, 21:53
            Pod Kasztanami to było już trochę później. To było jak otowrzono ogródek piwny.
            A wcześniej?
            • Gość: BAŁTYK Re: Atol, Pod Jedynką, Na pętli na Krzykach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 22:10
              Zapomnieliście o mnie!
              • jureek Re: Atol, Pod Jedynką, Na pętli na Krzykach 15.11.05, 21:36
                Gość portalu: BAŁTYK napisał(a):

> Zapomnieliście o mnie!

Nie zapomniałem. Bardzo mi Bałtyku brakuje. I pisałem już o tym na forum, po
                jego likwidacji.
                Najfajniejsze były tam zdjęcia zakąsek wystawione w ladzie chłodniczej. Super
                klimaty.
                Jura
        • Gość: hrabiaa Re: Atol, Pod Jedynką, Na pętli na Krzykach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.05, 22:30
      • nyny75 Re: Pamiętasz stare speluny we Wrocławiu 15.11.05, 07:48
        Ja też nie chadzałam po spelunach - ale ta przy Olimpijskim nazywała się
        Balladyna (wiem bo na Sępolnie spędziłam dobre 28 lat), a Berza to nasz piękny
        Dworzec - a niby stara nie jestem :)))
    • Gość: A "NARCYZ"? Re: Pamiętasz stare speluny we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 22:26
      przy Piastowskiej.
    • m17 Re: Pamiętasz stare speluny we Wrocławiu 14.11.05, 23:00
      A Bajka na Brochowie?
      Tam raczej smakoszy spoza Brochowa nie było ale co tam się działo..
      • Gość: hrabiaa Re: Pamiętasz stare speluny we Wrocławiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.05, 23:23
        A, na Olipmijskim w niedzielę przed basenem ? To, co ?
        • Gość: Kasztan Re: Pamiętasz stare speluny we Wrocławiu IP: *.akron.wroc.pl / *.akron.wroc.pl 14.11.05, 23:31
          Jeszcze niedawno kilka z tych spelun istnialo. Byly w rekach jakiejs spoldzielni
          inwalidow. Tak bylo z menelnia na Nowowiejskiej (poczatek ulicy, od strony
          Slowianskiej i Jednosci N.), chyba do tej spoldzielni nalezal tez Baltyk... Co
          to za spoldzielnia? Dlaczego wlasnie ona prowadzila speluny???? I co sie z nia
          dzieje??
    • no.logo Re: Pamiętasz stare speluny we Wrocławiu 15.11.05, 00:35
      Taka knajpa na Nowowiejskiej, przy skrzyżowaniu ze Słowiańską... Ech.. cud było dostać piwo i NIE dostać w mordę :-)
      • Gość: DSS Re: Pamiętasz stare speluny we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 07:28
        Gwarny na Puławskiego ,Wrocławski na Kościuszki kiedyś z ogródkiem.Amoże
        pamiętacie Relax na Niskich ŁĄKACH.
        • jureek Re: Pamiętasz stare speluny we Wrocławiu 15.11.05, 21:37
          Gość portalu: DSS napisał(a):

> Gwarny na Puławskiego ,Wrocławski na Kościuszki kiedyś z ogródkiem.Amoże
          > pamiętacie Relax na Niskich ŁĄKACH.

Dzięki za przypomnienie nazwy knajpy na Niskich Łąkach. Chodziliśmy tam z
          akademików na Wittiga na skróty.
          Jura
        • Gość: IV LO Re: Pamiętasz stare speluny we Wrocławiu IP: 139.48.149.* 15.11.05, 23:53
          Trojkat bermudzki.Piwko wypite w bramie kamienicy.
          Wino marki wino. W 1970 roku piwo wroclawskie kosztowalo 2,60.
          To sie nie wroci.
    • Gość: dga.tres Re: Pamiętasz stare speluny we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 08:04
      A na Kilińskiego mordownia
      • Gość: Tow.Stalin Re: Pamiętasz stare speluny we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 08:24
        a czy wiecie co to był urząd morski-ciekawe co wy ludziki z Wrocka wiecie na
        ten temacik?hahhahahaha
        • Gość: Grr Re: Pamiętasz stare speluny we Wrocławiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.05, 10:48
          Nie "urząd", tylko "instytut"

"Bałtyku" fale zeleją żale....:)
    • Gość: coco jumbo Podium, Rocker te klimaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 11:10
      ;)
      • Gość: as Re: Podium, Rocker te klimaty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.05, 14:36
        "Jedynka" na Słowiańskiej, a ta na Kilińskiego to było "Akwarium"
    • Gość: piwosz Re: Pamiętasz stare speluny we Wrocławiu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.11.05, 15:46
      A kto pamięta piwiarnie na ul. Zawalnej.Dużo o niej słyszałem ,ale niestety
      wtedy mieszkałem na Śląsku.Proszę opiście co z nią się stało.
      • Gość: Aaa Re: Pamiętasz stare speluny we Wrocławiu IP: *.tvk / *.tvk-gaj.pl 15.11.05, 18:06
        Karłowiczanka, ponoć podpalona przez rozżaloną żonę jednego ze stałych bywalców-
        )
    • seledynowa ABC na Psim Polu 15.11.05, 18:13
      jeszcze trwa!
      • Gość: misia Re: ABC na Psim Polu IP: *.magma-net.pl 15.11.05, 21:08
        Cyganeria na Kościuszki, na przeciwko Pałacyku
    • Gość: Marunio Re: Pamiętasz stare speluny we Wrocławiu IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 15.11.05, 22:26
      A kto pamieta Bar pod Jaworem na Polaka/Szytnickiej vis a vis obecnej Pizza Hut
      oraz słynną Złotą kaczkę na placu społecznym - na przeciwko Wojewódzkiej rady
      Narodowej. W Akwarium i Jaworze trzeba było dać ekstra zastaw za kufel. Fajny
      był też bar Orchidis na Wyszyńskiego - dawna Wieczorka.
      W te miejsca wyskakiwałem na piwo po lekcjach w LO nr XiV
      • Gość: kasior Re: Pamiętasz stare speluny we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 23:09
        Nasz dworzec PKP my ludzie z Wrocka nazywamy Berzą.Wiecie dlaczego nosi taka
        ksywę ?
        • Gość: Toto KOSMOS na Traugutta IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 15.11.05, 23:11
          Astoria tamze
    • artur666 Piwiarnia pod Kasztanami 15.11.05, 23:18
      Przy stadionie olimpijskim. mha!
      • Gość: legwan Re: Piwiarnia pod Kasztanami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 23:26
        speluna na Poniatowskiego
    • Gość: HUBI Re: a taki lokal kolo KREDKI na Sienkiewicza IP: 87.105.65.* 15.11.05, 23:25
      jak studiowalem to koło Kredki i tego spozywczaka nie wiem czy miał nazwe Lokal
      typu blaszak 3 garmazerki lady chyba z 50 rodzajow browara plus 3 krany obsluga
      wlasciciel i jego zona......... klimat jak z knajpy mordercow z piosenki
      Kazika.ale....jak sie czlowiek zadomowil to wszyscy w porzo sie okazywali a o 22
      zamykano lokal i do 4 rano juz bylo picie itd w gronie stalych bywalcow
    • Gość: kazio Re: a przy Moscie Zwierzynieckim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 23:29
      speluna z wybiegiem
    • Gość: bea Re: Pamiętasz stare speluny we Wrocławiu IP: *.magma-net.pl 15.11.05, 23:37
      Nie....tych najlepszych już nie. Za to załapałam się jeszcze na Cyganerię, klub
      Index, i w porywach Pałacyk.......miłe.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka