Gość: Kolumb Wrocka 80 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 19:41 Teraz juz jest wszystko inteligentne ale kiedyś musiałes uważac ,żebyś kufelkiem nie dostał,było piwko Full ,irózne tam takie Floydy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hrabiaa Re: Pamiętasz stare speluny we Wrocławiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.05, 19:43 Ja co prawda po spelunach nie chodziłem, ale na Berzie, kilka razy doświadczałem milicyjnych. Młodzi, dzisiaj nie wiedzą, co to była Berza i prawdziwy, wrocławski full na Olipimpijskim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Atol, Pod Jedynką, Na pętli na Krzykach IP: *.os.kn.pl 14.11.05, 20:03 Jak się nazywała ta na pętli siódemki na Krzykach? Na murze pisało "Resturacja - pokrzep sie" hi hi. Przodownik, kurcza skleroza ale było trochę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasztan Re: Atol, Pod Jedynką, Na pętli na Krzykach IP: *.akron.wroc.pl / *.akron.wroc.pl 14.11.05, 20:21 Na petli na Krzykach to chyba byly Kasztany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Re: Atol, Pod Jedynką, Na pętli na Krzykach IP: *.os.kn.pl 14.11.05, 21:53 Pod Kasztanami to było już trochę później. To było jak otowrzono ogródek piwny. A wcześniej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BAŁTYK Re: Atol, Pod Jedynką, Na pętli na Krzykach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 22:10 Zapomnieliście o mnie! Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: Atol, Pod Jedynką, Na pętli na Krzykach 15.11.05, 21:36 Gość portalu: BAŁTYK napisał(a): > Zapomnieliście o mnie! Nie zapomniałem. Bardzo mi Bałtyku brakuje. I pisałem już o tym na forum, po jego likwidacji. Najfajniejsze były tam zdjęcia zakąsek wystawione w ladzie chłodniczej. Super klimaty. Jura Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrabiaa Re: Atol, Pod Jedynką, Na pętli na Krzykach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.05, 22:30 Odpowiedz Link Zgłoś
nyny75 Re: Pamiętasz stare speluny we Wrocławiu 15.11.05, 07:48 Ja też nie chadzałam po spelunach - ale ta przy Olimpijskim nazywała się Balladyna (wiem bo na Sępolnie spędziłam dobre 28 lat), a Berza to nasz piękny Dworzec - a niby stara nie jestem :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A "NARCYZ"? Re: Pamiętasz stare speluny we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 22:26 przy Piastowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
m17 Re: Pamiętasz stare speluny we Wrocławiu 14.11.05, 23:00 A Bajka na Brochowie? Tam raczej smakoszy spoza Brochowa nie było ale co tam się działo.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrabiaa Re: Pamiętasz stare speluny we Wrocławiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.05, 23:23 A, na Olipmijskim w niedzielę przed basenem ? To, co ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasztan Re: Pamiętasz stare speluny we Wrocławiu IP: *.akron.wroc.pl / *.akron.wroc.pl 14.11.05, 23:31 Jeszcze niedawno kilka z tych spelun istnialo. Byly w rekach jakiejs spoldzielni inwalidow. Tak bylo z menelnia na Nowowiejskiej (poczatek ulicy, od strony Slowianskiej i Jednosci N.), chyba do tej spoldzielni nalezal tez Baltyk... Co to za spoldzielnia? Dlaczego wlasnie ona prowadzila speluny???? I co sie z nia dzieje?? Odpowiedz Link Zgłoś
no.logo Re: Pamiętasz stare speluny we Wrocławiu 15.11.05, 00:35 Taka knajpa na Nowowiejskiej, przy skrzyżowaniu ze Słowiańską... Ech.. cud było dostać piwo i NIE dostać w mordę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DSS Re: Pamiętasz stare speluny we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 07:28 Gwarny na Puławskiego ,Wrocławski na Kościuszki kiedyś z ogródkiem.Amoże pamiętacie Relax na Niskich ŁĄKACH. Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: Pamiętasz stare speluny we Wrocławiu 15.11.05, 21:37 Gość portalu: DSS napisał(a): > Gwarny na Puławskiego ,Wrocławski na Kościuszki kiedyś z ogródkiem.Amoże > pamiętacie Relax na Niskich ŁĄKACH. Dzięki za przypomnienie nazwy knajpy na Niskich Łąkach. Chodziliśmy tam z akademików na Wittiga na skróty. Jura Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IV LO Re: Pamiętasz stare speluny we Wrocławiu IP: 139.48.149.* 15.11.05, 23:53 Trojkat bermudzki.Piwko wypite w bramie kamienicy. Wino marki wino. W 1970 roku piwo wroclawskie kosztowalo 2,60. To sie nie wroci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dga.tres Re: Pamiętasz stare speluny we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 08:04 A na Kilińskiego mordownia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tow.Stalin Re: Pamiętasz stare speluny we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 08:24 a czy wiecie co to był urząd morski-ciekawe co wy ludziki z Wrocka wiecie na ten temacik?hahhahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grr Re: Pamiętasz stare speluny we Wrocławiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.05, 10:48 Nie "urząd", tylko "instytut" "Bałtyku" fale zeleją żale....:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coco jumbo Podium, Rocker te klimaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 11:10 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Podium, Rocker te klimaty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.05, 14:36 "Jedynka" na Słowiańskiej, a ta na Kilińskiego to było "Akwarium" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piwosz Re: Pamiętasz stare speluny we Wrocławiu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.11.05, 15:46 A kto pamięta piwiarnie na ul. Zawalnej.Dużo o niej słyszałem ,ale niestety wtedy mieszkałem na Śląsku.Proszę opiście co z nią się stało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aaa Re: Pamiętasz stare speluny we Wrocławiu IP: *.tvk / *.tvk-gaj.pl 15.11.05, 18:06 Karłowiczanka, ponoć podpalona przez rozżaloną żonę jednego ze stałych bywalców- ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: ABC na Psim Polu IP: *.magma-net.pl 15.11.05, 21:08 Cyganeria na Kościuszki, na przeciwko Pałacyku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marunio Re: Pamiętasz stare speluny we Wrocławiu IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 15.11.05, 22:26 A kto pamieta Bar pod Jaworem na Polaka/Szytnickiej vis a vis obecnej Pizza Hut oraz słynną Złotą kaczkę na placu społecznym - na przeciwko Wojewódzkiej rady Narodowej. W Akwarium i Jaworze trzeba było dać ekstra zastaw za kufel. Fajny był też bar Orchidis na Wyszyńskiego - dawna Wieczorka. W te miejsca wyskakiwałem na piwo po lekcjach w LO nr XiV Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasior Re: Pamiętasz stare speluny we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 23:09 Nasz dworzec PKP my ludzie z Wrocka nazywamy Berzą.Wiecie dlaczego nosi taka ksywę ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toto KOSMOS na Traugutta IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 15.11.05, 23:11 Astoria tamze Odpowiedz Link Zgłoś
artur666 Piwiarnia pod Kasztanami 15.11.05, 23:18 Przy stadionie olimpijskim. mha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: legwan Re: Piwiarnia pod Kasztanami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 23:26 speluna na Poniatowskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HUBI Re: a taki lokal kolo KREDKI na Sienkiewicza IP: 87.105.65.* 15.11.05, 23:25 jak studiowalem to koło Kredki i tego spozywczaka nie wiem czy miał nazwe Lokal typu blaszak 3 garmazerki lady chyba z 50 rodzajow browara plus 3 krany obsluga wlasciciel i jego zona......... klimat jak z knajpy mordercow z piosenki Kazika.ale....jak sie czlowiek zadomowil to wszyscy w porzo sie okazywali a o 22 zamykano lokal i do 4 rano juz bylo picie itd w gronie stalych bywalcow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazio Re: a przy Moscie Zwierzynieckim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 23:29 speluna z wybiegiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bea Re: Pamiętasz stare speluny we Wrocławiu IP: *.magma-net.pl 15.11.05, 23:37 Nie....tych najlepszych już nie. Za to załapałam się jeszcze na Cyganerię, klub Index, i w porywach Pałacyk.......miłe. Odpowiedz Link Zgłoś