Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ ... IP: 192.168.0.* / *.kask.net.pl 26.05.01, 23:29 noc majowa jest jak wnętrze ogromnej, czarnej róży nakrywającej nas snem stokrotnym tysiąca aksamitnych płatków. Wiatr nocny rozdmuchuje do głębi jej puszystość i na dnie wonnym dosięga nas spojrzenie gwiazd... B.Schulz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axamitka Re: BEZSENNOŚĆ ... IP: *.punkt.pl 27.05.01, 00:26 Gość portalu: marsha napisał(a): > noc majowa jest jak wnętrze ogromnej, czarnej róży nakrywającej nas snem > stokrotnym tysiąca aksamitnych płatków. te aksamitne płatki to jakaś aluzja? ;) *** każdego ranka wychodzę z domu z jednym warkoczem przeciw całemu światu *** czuwaj:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: efka Re: BEZSENNOŚĆ ... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.05.01, 02:12 Gość portalu: axamitka napisał(a): > Gość portalu: marsha napisał(a): > > > noc majowa jest jak wnętrze ogromnej, czarnej róży nakrywającej nas snem > > stokrotnym tysiąca aksamitnych płatków. > > te aksamitne płatki to jakaś aluzja? ;) > > *** > każdego ranka > wychodzę z domu > z jednym warkoczem > przeciw całemu światu > *** > czuwaj:) > Tak łatwo wejść w noc, wędrować w ciszy między westchnieniem a krzykiem, szukać drogi do świtu gubiąc dzienne kłamstwa lśniące jak szklane kuleczki. --- :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg Re: BEZSENNOŚĆ ... IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 27.05.01, 02:58 Dobranoc! Dobranoc, ojczyzno! Już księżyc na srebrnej lśni tacy. Dobranoc! I niech ci się przyśnią pogodni, bogaci Polacy! Że luźnym zdążają tramwajem wytworną konfekcją okryci. I darzą uśmiechem się wzajem, i wszyscy do czysta wymyci. I wszyscy uczciwi od rana, od morza po góry aż hen! Dobranoc! Ojczyzno kochana! Już czas na sen. I wszyscy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotras Re: BEZSENNOŚĆ ... IP: *.legnica.dialog.net.pl 27.05.01, 03:54 Dobranoc Dobranoc niewiasto Skłoń główkę na miękką poduszkę Dobranoc Nad wieś i nad miasto Jak rączym rumakiem wzleć łóżkiem Na którym cię rycerz porywa Co piękny i dobry jest wielce Co zrobił zakupy pozmywał I dzieciom dopomógł zmóc lekcje A teraz tak objął cię ciasno Jak amant ekranów i scen Dobranoc Dobranoc niewiasto Już czas na sen Dobranoc! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg Re: BEZSENNOŚĆ ... IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 27.05.01, 04:31 Dobranoc! Dobranoc, mężczyzno zbiegany za groszem jak mrówka! Dobranoc! Niech sny ci się przyśnią porosłe drzewami w złotówkach. Złotówki jak liście na wietrze czeredą unoszą się całą. Garściami pakujesz je w kieszeń, a resztę taczkami - w PeKaO! Aż prosisz, by rzą ulżył tobie i w portfel zapuścił ci dren. Dobranoc! Dobranoc, mój chłopie! Już czas na sen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ ... IP: 192.168.0.* / *.kask.net.pl 27.05.01, 22:19 to był fatalny dzień.nie chce więcej takich chwil...może noc ukoi mój smutek ...to jest przypowieść o złych dniach.złych dniach,które wszyscy miewamy.tak,tak,ja też miałem kiedyś kilka złych dni,które trzymałem w pudełku.nagle spadł wielki deszcz.ja nie pomyślałem,że coś wyrośnie,że coś wykiełkuje pośród okruchów,skorupek i fusów od kawy.ja nie pomyślałem,ale wy nie siejcie nigdy złych dni.z dnia wyrasta tydzień,z tygodnia miesiąc...ani się spostrzeżecie,a plonem będzie cały rok! powiadam wam:to niedobra rzecz siać złe dni.trzeba je zgnieść,zniszczyć w zarodku! wy zgniećcie moje,a ja zetrę wasze:w proch!!! T.Waits (?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrabia Re: BEZSENNOŚĆ ... IP: *.dtvk.tpnet.pl 27.05.01, 22:26 Marsho, Twój smutek ogarnął mnie również. Nie będę spał, by dzielić go z Tobą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ ... IP: 192.168.0.* / *.kask.net.pl 27.05.01, 22:35 Gość portalu: hrabia napisał(a): > Marsho, Twój smutek ogarnął mnie również. Nie będę spał, by dzielić go z Tobą. dziękuję! :) ale lepiej się wyśpij,wystarczy,że ja będę jutro straszyć zapuchniętymi oczyma... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrabia Re: BEZSENNOŚĆ ... IP: *.dtvk.tpnet.pl 27.05.01, 22:37 Rumianek, tylko poranny rumianek. Odpowiedz Link Zgłoś
wrocadi Re: BEZSENNOŚĆ ... 27.05.01, 23:32 zapuchniete oczy sa niczym przy posiniaczonych..nie dosc ze bezndziejnie wyglada to mocno boli. czyli bezsennosc gwarantowana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: efka Re: BEZSENNOŚĆ ... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.05.01, 00:51 Marsho - nie śpisz jeszcze? Jest takie miejsce, do którego nie wracam od 15 lat - chociaż przedtem jeździłam tam co roku. Wtedy to było moje miejsce ostatniej ucieczki - gaździna, która zawsze była i o nic nie pytała. Wtedy nie spałam, nie żyłam, nie było mnie - jeżeli jest taki stan...za życia...uratowała mnie muzyka płynąca gdzieś z pokoju gości. Było to kilka fraz z "Sisters of the Mistery" Cohena - dziwna, zaplątana, od niechcenia mruczana pieśń - dla mnie wtedy pieśń nad pieśniami...prawie bluźnierstwo - ale tak było. Nigdy już do tego miejsca nie wróciłam i nie chcę wrócić. Ale ile razy czuję, że mam puste ręce i głuche serce - słucham sobie tych "sióstr..." Pomagają złapać oddech. Może spróbujesz? A na spuchnięte oczy najlepsza lekka herbaciana, zimna esencja. E. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pafik Re: BEZSENNOŚĆ ... marsha trzymaj sie! IP: *.kom-net.pl 28.05.01, 01:06 ...a po nocy przychodzi dzień, a po burzy spokój... Nic mądrzejszego nie przychodzi mi do głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ ... marsha trzymaj sie! IP: 192.168.0.* / *.kask.net.pl 28.05.01, 01:15 po burzy to dopiero jest masakra...widać siłę zniszczenia dziękuję wszystkim miłej nocy koję się Ellą F. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wędzonka Re: BEZSENNOŚĆ ... marsha trzymaj sie! IP: 156.24.231.* 28.05.01, 01:34 Gość portalu: marsha napisał(a): > po burzy to dopiero jest masakra...widać siłę zniszczenia > dziękuję wszystkim > miłej nocy > koję się Ellą F. Marsha, to ja tez sie dzisiaj pomartwie, moze na pol bedzie latwiej :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axamitka Re: BEZSENNOŚĆ ... marsha trzymaj sie! IP: *.punkt.pl 28.05.01, 01:44 mi też się smutno zrobiło... w nocy łatwiej - ciemno, nie widać pozorów, zostaje się sam na sam ze sobą i problemem. wtedy trzeba go podejść (najlepiej od tyłu!), złapać i szybko rozwiązać. a rozwiązany problem robi się prosty;) prosty problem to żaden problem. uszy do góry! jutro też będzie noc;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg Re: BEZSENNOŚĆ ... marsha trzymaj sie! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 28.05.01, 02:26 Dobranoc, dobrze śpij! Uśmiechnij się przez sen i niechaj uśmiech na twojej twarzy trwa aż do rana, po nocy kres. Niech Ci się przyśni las, o stu tysiącach drzew, w lesie na wielkiej, złotej polanie znowu spotkamy się ty i ja. ... Dobranoc, dobrze śpij! Niedobre miną dni, a kiedy miną - nadejdzie lato i sen będzie jawą, a jawa - snem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotras Re: BEZSENNOŚĆ ... marsha trzymaj sie! IP: *.legnica.dialog.net.pl 28.05.01, 07:43 Jeszcze dzień,jeszcze dwa wszystko na świecie granice ma! Było nam źle,to będzie lżej jutro będzie lepiej-OKIEJ! Piersi w przód,do góry nos los idzie na nas,to my na los więcej się śmiać-a martwić mniej zaraz będzie lepiej-OKIEJ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrabia Re: BEZSENNOŚĆ ... marsha trzymaj sie! IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 28.05.01, 08:30 Uważajcie lepiej z tą twórczością. Marsha to przyszła polonistka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotras Re: BEZSENNOŚĆ ... marsha trzymaj sie! IP: 217.30.139.* 29.05.01, 07:14 To nie moje.Włast i Schlechter niech się tłumaczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ ... marsha trzymaj sie! IP: 192.168.0.* / 213.25.48.* 30.05.01, 00:01 Gość portalu: Piotras napisał(a): > To nie moje.Włast i Schlechter niech się tłumaczą. ja wiem,że nie Twoje...(tylko dwudziestolecia międzywojennego) Włast czy H.Wars? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotras Re: BEZSENNOŚĆ ... marsha trzymaj sie! IP: *.legnica.dialog.net.pl 30.05.01, 07:13 Wars, oczywiście.Żle spisałem z płyty.Ha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ ... marsha trzymaj sie! IP: 192.168.0.* / *.kask.net.pl 03.06.01, 21:38 Gość portalu: Piotras napisał(a): > Wars, oczywiście.Żle spisałem z płyty.Ha! aby nie wyszło,że ja taka mądra jestem...,to przyznaję się ,że też ową płytę posiadam :) pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ ... marsha trzymaj sie! IP: 192.168.0.* / *.kask.net.pl 03.06.01, 21:41 uwaga! uwaga!uwaga! oto post nr 200!!!!!!!!!!!!!! wzruszyłam się... wszyscy bezsenni: gdziekolwiek jesteście,dobrze,że jesteście. pozdrawiam marsha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ ... IP: 192.168.0.* / *.kask.net.pl 29.05.01, 00:58 oj,czyżbym sama tu pozostała? nie spać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axamitka Re: BEZSENNOŚĆ ... IP: *.punkt.pl 29.05.01, 01:05 już myślałam, ze wszyscy śpią... a tu marsha na posterunku:) czuwaj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg Re: BEZSENNOŚĆ ... IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 29.05.01, 02:28 ja też jak zwykle z Wami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrabia Re: BEZSENNOŚĆ ... IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 29.05.01, 07:27 Niby nic, a ORMO czuwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piegdoń Re: BEZSENNOŚĆ ... IP: *.wroc.gazeta.pl 29.05.01, 21:45 Gość portalu: meg napisał(a): > ja też jak zwykle z Wami Cześć Meg, nie było mnie we Wrocławiu. I nic sie nie zmieniło - domowa poczta nadal nie wysyła (ale przyjmuje, jak lotnisko u Wysockiego). Daltego muszę na oczach wszystkich. Mam dla Ciebie jakiś taki zwariowany i zupełnie osobisty pezent za pomysł konkursu. Może uda nam się zorganizować to tak, żebyś nie musiała za daleko chodzić. (Napisz emalią się gdzie Cię znaleźć można). Wracam po kilku dniach a tu - bez zmian - Ty nadal nie śpisz, a postownicy nadal redagują i gazetę i forum i wszystkie rzeczy , które ich są. Sytuacja skłania do urlopu, niestety przede mną miesiąc pobytu w Centrali. A każdy ma taką, na jaką sobie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axamitka Re: BEZSENNOŚĆ ... IP: *.punkt.pl 29.05.01, 22:28 czuwajcie, bo nie znacie dnia ani godziny... czy dziś też są nocne dyżury? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piegdoń Re: BEZSENNOŚĆ ... IP: *.wroc.gazeta.pl 29.05.01, 22:30 Gość portalu: axamitka napisał(a): > czuwajcie, bo nie znacie dnia ani godziny... > czy dziś też są nocne dyżury? > :-) To chyba od nas zależy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axamitka Re: BEZSENNOŚĆ ... IP: *.punkt.pl 29.05.01, 22:39 Gość portalu: Piegdoń napisał(a): > > czuwajcie, bo nie znacie dnia ani godziny... > > czy dziś też są nocne dyżury? > > :-) > > To chyba od nas zależy? że niby co: dzień i godzina czy nocne dyżury? dyżury, owszem, żeby tak jeszcze dzień i godzina... (np. kiedy będzie 10.000 postów?) dłuuuugiej nocy i miłego poranka wszystkim bezsennym:) nawet na poezję jakoś nie mam sił Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FraMauro Re: BEZSENNOŚĆ ... IP: 217.99.224.* 29.05.01, 22:32 Alez oczywiscie.Lecz zniechecenie mnie nieco ogarnia-wiekszosc stron www.otwiera sie z predkoscia zolwia albo wcale... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miętówka Re: BEZSENNOŚĆ ... IP: *.provider.pl 29.05.01, 22:37 Gość portalu: FraMauro napisał(a): > Alez oczywiscie.Lecz zniechecenie mnie nieco ogarnia- wiekszosc stron > www.otwiera sie z predkoscia zolwia albo wcale... Cóż chcesz, od tylu dni bezsenne są... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piegdoń Re: BEZSENNOŚĆ ... IP: *.wroc.gazeta.pl 29.05.01, 22:40 Gość portalu: FraMauro napisał(a): > Alez oczywiscie.Lecz zniechecenie mnie nieco ogarnia-wiekszosc stron > www.otwiera sie z predkoscia zolwia albo wcale... Żółwie są fajne. Długo żyją, i z "areodynamicznego punktu widzenia rzecz biorąc mogą się poruszać z prędkością 100 mil na godzinę" (Punch). Był stolat temu taki dowcip rysunkowy Stary mówi do młodego: "szlak mnie trafia, kiedy pomyślę sobie, że z areodynamicznego punktu widzenia rzecz biorąc mogę się poruszać z prędkością 100 mil na godzinę" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ ... IP: 192.168.0.* / *.kask.net.pl 30.05.01, 00:06 jeszcze dzisiaj czuwam,ale od jutra znikam na kilka dni,więc troszczcie się o wątek!!! na poezję sił mi brak(wkrótce nadrobię zaległości) papa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axamitka Re: BEZSENNOŚĆ ... IP: *.punkt.pl 30.05.01, 02:17 ale śpiochy jesteście... myślałam, że ktoś jeszcze czuwa, a tu;( to może ja też pójdę spać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg Re: BEZSENNOŚĆ ... IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.01, 03:12 wygląda na to, że znowu ja gaszę światło - dobranoc Marsha, nie martw się o wątek i wracaj do nas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg Re: BEZSENNOŚĆ ... IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.01, 22:27 czy jest tam kto ? Marsha z nami się pożegnała, a na innych wątkach się udziela Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axamitka Re: BEZSENNOŚĆ ... IP: *.punkt.pl 30.05.01, 22:37 Gość portalu: meg napisał(a): > czy jest tam kto ? jestem! (i marsha pewnie też, tylko nie wiem, czy przy ekranie;)) Rilke: Lampy bełkocą, lampy głowę łamią: czy światłem kłamią? Cy nie noc tylko nadaje światu kształt od lat tysięcy... (...) W takie noce moja siostrzyczka wyrasta na panienkę. Była, zmarła przede mną, jeszcze całkiem mała. A niejedna noc taka odtąd przeleciała: musi teraz być piękna. Wkrótce o jej rękę zacznie się ktoś starać. polecam lekturę całości ("Burzliwa noc. Osiem kart i karta tytułowa") - dla wszystkich bezsennych, przepisywanie zajęłoby mi pół nocy, a Wam - pół forum;) :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg Re: BEZSENNOŚĆ ... IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.01, 22:58 Gość portalu: axamitka napisał(a): > jestem! (i marsha pewnie też, tylko nie wiem, czy przy ekranie;)) jesteście jednak niezawodne, nie ma to jak Wrocław nocą, niestety mam zawalony termin i powinnam pracować, a nie zajmować się przyjemnościami, ale z Wami raźniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ ... IP: 192.168.0.* / *.kask.net.pl 31.05.01, 00:07 jestem,jestem... moje zniknięcie odwołuję(do 15.06)! :) na wietrzną noc mam dzisiaj panią Pawlikowką: Ktoś ma dziś serce chore w te zimną,nocną porę... Dyga spłoszona świeca Wicher dmucha do pieca... Jęczy,płacze w kominie Ten,co mu Nikt na imię... Ktoś jest zły,Ktoś ma dosyć A Nikt płacze po nocy... Źle komuś,źle Nikomu I w przestrzeni i w domu... Nikt gra na smętnym flecie I śpiewa o zaświecie... Ktoś,co chce zostać Nikim Słucha jego muzyki... Słucha...potrząsa głową Odkłada broń gotową... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg Re: BEZSENNOŚĆ ... IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 31.05.01, 02:01 mam nadzieję , że Was nie dosmucę moim niegdyś ulubionym wierszem Małgorzaty Hillar "Most" "Drżała przed ołowianym deszczem samotnych godzin przed szarym mostem zagubienia przed czarną studnią bezradności Czekała na uśmiech po którym mogłaby przejść na drugi brzeg gdzie jest ciepło i kwitnie tatarak." (Marsha! dziękuję Ci za wpis do wątku o "feng-shui" bo już zaczynałam wpadać w kompleks "debilka" i tchórzliwie wpisałam się jako "maszo", więcej ukrywać się nie będę) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axamitka Re: BEZSENNOŚĆ ... IP: *.punkt.pl 31.05.01, 22:12 chociaż ilosć postów w tym wątku zaczyna przytłaczać czasem ładowania strony, zapytam raz jeszcze: śpicie? bo ja nie;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FraMauro Re: BEZSENNOŚĆ ... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 31.05.01, 22:55 a ja juz prawie tak...za chwile deszcz ukolysze mnie do snu...witaj axamitko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ ... IP: 192.168.0.* / *.kask.net.pl 31.05.01, 23:16 nie śpię,o nie... ratuję pokój przed zalaniem-okno mi przeciekło... :( Gdy wszystko idzie źle,gdy nie masz dokąd pójść przyjaciół półkrąg rozproszył się wydaje ci się,że tak pozostanie już lecz okazuje się,że nie,bo oto budzi się z nocy nowy dzień nieskalany,jak czyste niebo co było wczoraj odeszło w cień niepamięci niech się święci cud niepamięci cud Staszek Soyka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MKK Re: BEZSENNOŚĆ ... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 31.05.01, 23:36 Gość portalu: marsha napisał(a): > Gdy wszystko idzie źle,gdy nie masz dokąd pójść > przyjaciół półkrąg rozproszył się > wydaje ci się,że tak pozostanie już > lecz okazuje się,że nie,bo oto > budzi się z nocy nowy dzień > nieskalany,jak czyste niebo > co było wczoraj odeszło w cień > niepamięci niech się święci cud > niepamięci cud > > Staszek Soyka Brakuje tu tylko nutek. Ale można wsłuchać się w deszcz i ... sen sam przyjdzie. Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg Re: BEZSENNOŚĆ ... IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.01, 00:14 to zróbmy wątek "bezsenność II" śpijcie dobrze, ja zgaszę światło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axamitka Re: BEZSENNOŚĆ ... IP: *.punkt.pl 01.06.01, 00:47 Gość portalu: meg napisał(a): > śpijcie dobrze, ja zgaszę światło jesteś jak moja mama... też mi każe iść spać. w tej sytuacji krzyczę: jeszcze nie! bo ja jeszcze poczytam... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ ... IP: 192.168.0.* / *.kask.net.pl 01.06.01, 01:50 dzisiaj ja gaszę światło! dobrej nocy wszystkim słuchającym jazzującego deszczu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarosz Re: BEZSENNOŚĆ ... IP: 195.116.104.* 01.06.01, 19:30 Przyszło mi na myśl, że do tego rozpoetyzowanego wątku będzie tematycznie pasował wiersz Ewy Lipskiej pt. "Nerwica". Jako że jest drastyczny i dość depresyjny - co za tym idzie, niespecjalnie może Wam przypaść do gustu - nie będę go cytował, ograniczając się do informacji, że takowy istnieje. Dobrej, nie znerwicowanej nocy :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axamitka Re: BEZSENNOŚĆ ... IP: *.punkt.pl 01.06.01, 21:03 przypomniał mi się mój nauczyciel historii (z jednego z wrocławskich liceów), który dzielił ludzi na dzienniki i nocniki. dziennik funkcjonuje od 5 do 21, nocnik od 13 do 5. pozdrawiam wszystkich nocników (bo dzienniki powinny już spać...) :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg Re: BEZSENNOŚĆ ... IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.01, 21:40 aforyzm o nocniku (ale nie tym w/w) "Tę urnę niosę Ci w dani - napełń ją pani!" (a licznik chyba ktoś trzyma ręką) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg Re: BEZSENNOŚĆ ... IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.01, 21:52 to Ty typowałaś 10.000 na tym wątku - ale kiedy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maczuga Re: BEZSENNOŚĆ ... IP: 212.162.12.* 02.06.01, 08:59 Meg, poloz sie spac, Ty masz na innym Forum wiecej do czynienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koala Re: BEZSENNOŚĆ ... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 01.06.01, 21:43 ojj bidusiu, jestesmy z Toba....:)))) wlasnie ide spac.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ ... IP: 192.168.0.* / *.kask.net.pl 02.06.01, 01:22 hop,hop...! czy wszystkie nocne mary już są na posterunku? wiedźmy i upiory mile widziane... :) księżyc wisi nad ziemią płoszy radość wiosny jest błyskotką dla oczu,a dla serca zgrzytem Świat kościsty,zjeżony,szorstki i żałosny w plamach mórz,których gęby ziewają nigrytem ....to miało być optymistyczne!!!..:) ciao! dobranoc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axamitka Re: BEZSENNOŚĆ ... IP: *.punkt.pl 02.06.01, 02:52 chwilę mnie nie było, wracam, a już jest 10070... hmm... a ktoś tu narzekał, że licznik stoi... dziwne. ale się cieszę, że jeszcze nie śpicie:) na nocne spacery nigdy nie jest za późno:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pafik Re: BEZSENNOŚĆ ... najlepsze oczywiscie przegapilem... IP: *.kom-net.pl 02.06.01, 03:19 Jest mi smutno... ... bo przegapilem 10.000!!! Moze ktos zrobil screena i moze mi wyslac ma konto? :))) GRATULACJE dla MOJEJ STOLICY GALAKTYKI!!! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ ... IP: 192.168.0.* / *.kask.net.pl 02.06.01, 22:31 chrząszcz chrząszczyka żując gruszkę szczypczykami szczypał w nóżkę... jestem dzisiaj niewyobrażalnie szczęśliwa...czego i wam mili moi życzę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FraMauro Re: BEZSENNOŚĆ ... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 02.06.01, 22:52 Coz tak Cie Marsho uszczesliwilo dzisiaj ? Na pewno nie tlusty krasnal ze Swidnickiej-to juz wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axamitka Re: BEZSENNOŚĆ ... IP: *.punkt.pl 03.06.01, 00:05 może jakaś nagroda dla tego, kto wpisze 200 post w tym wątku albo zgadnie, kiedy będzie: 300, 400, 500? (nagrodą mogą być tabletki nasenne lub poduszka, albo wręcz odwrotnie - duża kawa i np. ciekawa książka:)) czuwaj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirsa Re: BEZSENNOŚĆ ... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.06.01, 22:55 Niniejszym.... pozwolę sobie.... ja..... do klubu dołączyć :-) Pozdrowienia dla szczęśliwej marshy :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axamitka Re: BEZSENNOŚĆ ... IP: *.punkt.pl 02.06.01, 23:05 taki senny dzionek był, że nawet czytać nie miałam chęci. ale już ciemno, to i nastrój do lektury lepszy. wreszcie ktoś szczęśliwy wśród bezsennych się pojawił i już wszyscy ślą uśmiechy i pozdrowienia, więc i ja się przyłączam:)))) a juści! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotras Re: BEZSENNOŚĆ ... IP: *.legnica.dialog.net.pl 03.06.01, 03:14 Coś mały ruch dzisiaj.Deszcz was tak usypia? Marsha - śpij słodko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ ... IP: 192.168.0.* / *.kask.net.pl 03.06.01, 21:32 chciałam coś jeszcze wczoraj dopisać,ale serwer odmówił posłuszeństwa... wczorajsza szczęśliwość jeszcze we mnie trwa i pewnie od nadmiaru emocji znowu spać nie będę mogła,więc odezwę się jeszcze nieco później,bo za wczesna jest pora dla bezsennej mary... :) ciao! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ ... IP: 192.168.0.* / *.kask.net.pl 03.06.01, 21:45 mój post nr 200 wpisał się nieco wyżej,więc go powtórzę,a wy uznajcie 201 za 200...:) więc: UWAGA! UWAGA! UWAGA! OTO POST 200!!! wzruszyłam się... wszyscy bezsenni: GDZIEKOLWIEK JESTEŚCIE,DOBRZE,ŻE JESTEŚCIE... marsha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ ... IP: 192.168.0.* / *.kask.net.pl 03.06.01, 23:40 i co...? teraz sama mam dalej ciągnąć ten wątek?! gdzie są wszyscy...? :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MKK Re: BEZSENNOŚĆ ... IP: 213.76.92.* 03.06.01, 23:49 Może rozkręcają się - toż to dopiero początek ... Owocnego czuwania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axamitka Re: BEZSENNOŚĆ ... IP: *.punkt.pl 04.06.01, 00:18 miło Was zobaczyć - "poczytać". dopisuję się, bo marsha w desperacji gotowa postować do siebie... a przecież nie czuwa sama! czytam "Germinal" Zoli: bezsenni wszystkich krajów łączcie się! (to oczywiście pod wpływem lektury, chyba muszę przerzucić się na coś kapitalistycznego) :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirsa Re: BEZSENNOŚĆ ... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.06.01, 00:15 Jestem.... melduję się.... jaka wspaniała cisza w domu i za oknem :-))).... aż spać się nie chce :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg Re: BEZSENNOŚĆ ... IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 04.06.01, 02:52 zdrzemnęłam się na pierwszej wachcie, a teraz lada moment ptaszki mi uświadomią, że znowu nie zdążyłam i trzeba się będzie ciężko tłumaczyć żeby doba miała 30 godzin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rung Re: BEZSENNOŚĆ ... IP: *.i.tania.siec.osiedlowa.z.firmy.provider.pl 04.06.01, 03:13 A wczoraj tak ślicznie padało i wiatr tak bardzo, bardzo szumiał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axamitka Re: BEZSENNOŚĆ ... IP: *.punkt.pl 04.06.01, 21:31 dzisiaj jestem przygnębiona:( dali nam świadectwa maturalne i akurat na moim musieli się pomylić! teraz muszę czekać na poprawne dokumenty, a termin składania podań coraz bliżej i bliżej (właściwie powinnam jutro zanieść świadectwo do dziekanatu)... to wszystko jest okropne! :( mam nadzieję, że u Was trochę lepiej (i macie dobrze wypisane świadectwa:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ ... IP: 192.168.0.* / *.kask.net.pl 04.06.01, 22:38 axamitko: nie martw się! wszystko dobrze się zakończy-bo trzymam za Ciebie kciuki!!! :) a na długą,chłodną noc polecam O.Wilde!!! (czy w waszych domach też jest tak przeraźliwie zimno?! siedzę opatulona w koc i nadal zębami szczękam...brrr) * (...)ze złudnych cieni nocy wyłania się prawdziwe,znane nam życie.Musimy je podjąć,gdzie zostało przerwane,i ogarnia nas uczucie straszne-uczucie konieczności zmuszającej do ciągłego zużywania sił w nużącym kole codziennych wydarzeń lub też porywa nas dzika tęsknota,by pewnego poranka oczy nasze otworzyły się na świat,w którym rzeczy mają barwy i kształty nowe albo zmienione albo też kryją w sobie nowe tajemnice;na świat,w którym przeszłość nie zajmowałaby wcale miejsca,albo bardzo mało,a w każdym razie nie w świadomej formie powinności czy skruchy,bo nawet wspomnienie radości posiada swą gorycz jak wspomnienie rozkoszy-swój ból(...) Buenas noches! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirsa Re: BEZSENNOŚĆ ... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.06.01, 23:09 u mnie też lodówka :-).... ale mam w kubeczku grzane piwo, a do czytania Opowieści niesamowite z literatury niemieckojęzycznej :-))) mniaaaaam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ ... IP: 192.168.0.* / *.kask.net.pl 05.06.01, 00:20 zamarzłam... idę pod ciepłą kołderkę-dziś czuwać nie będę... pa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotras Re: BEZSENNOŚĆ ... IP: *.legnica.dialog.net.pl 05.06.01, 01:52 No cóż.Jesień idzie, nie ma na to rady... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wędzonka LUDZIE ! IP: 156.24.231.* 05.06.01, 02:03 Czemu Wy jeszcze nie spicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotras Re: BEZSENNOŚĆ ... IP: *.legnica.dialog.net.pl 05.06.01, 02:21 Byłem na "Bezsenności" w Krakowie.Połowa postów jest nasza.Chyba przeszczep się nie przyjął. I jeszcze ta pogoda... :(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roberto Re: BEZSENNOŚĆ ... IP: 213.76.92.* 05.06.01, 03:17 Dziś to ja mam problemy z zaśnięciem.................no może uda mi się wreszcie zasnąć.................................... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadek Re: BEZSENNOŚĆ ... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.06.01, 03:45 Gość portalu: Piotras napisał(a): > Byłem na "Bezsenności" w Krakowie.Połowa postów jest nasza.Chyba przeszczep się > > nie przyjął. > I jeszcze ta pogoda... > :(( Take it easy, Piotras. Wez pod uwage, ze w Krakowie na portal ciagle zaglada o wiele mniej osob. Poza tym Wy predzej czy pozniej przenisiecie sie na portal krakowski, bo ten watek spuchl juz Wam niemozebnie. Cos tam dla Was zostawilem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ ... IP: 192.168.0.* / *.kask.net.pl 06.06.01, 00:01 już jest jutro...czyli środa! witam obecnych duchem i ciałem wirtualnym! "czy wszyscy są,czy wszyscy są...? przedstawienie zaraz się zaczyna..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wędzonka Re: BEZSENNOŚĆ ... IP: 156.24.231.* 06.06.01, 00:12 Gość portalu: marsha napisał(a): > już jest jutro...czyli środa! > witam obecnych duchem i ciałem wirtualnym! > "czy wszyscy są,czy wszyscy są...? przedstawienie zaraz się zaczyna..." Jestem obecny, choc niewidoczny, a nastroj mam mroczny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axamitka Re: BEZSENNOŚĆ ... IP: *.punkt.pl 06.06.01, 01:51 "ciemno wszędzie, głucho wszędzie, co to będzie, co to będzie?" melduję się na nocnej zmianie:) i chyba jestem sama... śpicie, czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg Re: BEZSENNOŚĆ ... IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 06.06.01, 02:39 jestem, jestem - przegapiłam przedstawienie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadek Re: BEZSENNOŚĆ ... IP: 213.76.40.* 06.06.01, 02:50 Gość portalu: marsha napisał(a): > już jest jutro...czyli środa! > witam obecnych duchem i ciałem wirtualnym! > "czy wszyscy są,czy wszyscy są...? przedstawienie zaraz się zaczyna..." "Buchnęło, zawrzało i zgasło!" Ech, wy Wrocławianie... czy "bezsenność" to dla Was kładzenie się spać pomiędzy północą a pierwszą? Wracam do Krakowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ ... IP: 192.168.0.* / *.kask.net.pl 06.06.01, 23:27 Gość portalu: Tadek napisał(a): > "Buchnęło, zawrzało i zgasło!" > Ech, wy Wrocławianie... czy "bezsenność" to dla Was > kładzenie się spać pomiędzy północą a pierwszą? witam wszystkich! zaraz zniknę,bo komputer idzie spać,ale duchem cały czas jestem obecna! buenas noches! Hola! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axamitka Re: BEZSENNOŚĆ ... IP: *.punkt.pl 07.06.01, 00:13 nie jesteś sama! pamiętacie Małego Księcia? "gwiazdy są piękne, ponieważ na jednej z nich istnieje kwiat, którego nie widać" "najważniejsze jest niewidoczne" "mowa jest źródłem nieporozumeń" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg Re: BEZSENNOŚĆ ... IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 07.06.01, 03:45 pamiętajcie, że choć z dala, ale czuwam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axamitka Re: BEZSENNOŚĆ ... IP: *.punkt.pl 08.06.01, 00:18 hej! zmory, zjawy, marki, nocne duchy, mary, ciemnoluby, tajniaki, pracoholicy, migrenowcy, studenci i wykładowcy przedsesyjni, zaczytani, telewidzowie, nocne ptaki, poeci, podejrzane typy, maniacy komputerowo-internetowi, problemowi, samotni, towarzyscy, i zwykli, normalni bezsenni, i inni (należy wybrać odpowiedź:)) czy wy wszyscy dziś śpicie, czy wam dostęp do sieci odcięli? *<:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wędzonka Re: BEZSENNOŚĆ ... IP: 156.24.231.* 08.06.01, 00:54 Alez ja nigdy nie spie! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadek Re: BEZSENNOŚĆ ... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.01, 02:34 Gość portalu: axamitka napisał(a): > hej! > zmory, zjawy, marki, nocne duchy, mary, ciemnoluby, tajniaki, pracoholicy, > migrenowcy, studenci i wykładowcy przedsesyjni, zaczytani, telewidzowie, nocne > ptaki, poeci, podejrzane typy, maniacy komputerowo-internetowi, problemowi, > samotni, towarzyscy, i zwykli, normalni bezsenni, i inni (należy wybrać > odpowiedź:)) > czy wy wszyscy dziś śpicie, czy wam dostęp do sieci odcięli? > *<:) Nie bez niejakiej satysfakcji zaświadczam, że ruch na wątku krakowskim jest tej nocy o wiele większy! I co na to Piotras? :-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg Re: BEZSENNOŚĆ ... IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.01, 04:21 czy teraz jest wczorajsza noc - czy już dzisiejszy poranek ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotras Re: BEZSENNOŚĆ ... IP: *.legnica.dialog.net.pl 08.06.01, 07:54 Rozkręcacie się? Aaaa,to bardzo mi miło!A ja jak małe dzidzi poszedłem wieczorem spać i WYSPAŁEM się.Sam sobie zazdroszczę! :)))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: efka Re: BEZSENNOŚĆ ... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.06.01, 22:58 Gość portalu: axamitka napisał(a): > hej! > zmory, zjawy, marki, nocne duchy, mary, ciemnoluby, tajniaki, pracoholicy, > migrenowcy, studenci i wykładowcy przedsesyjni, zaczytani, telewidzowie, nocne > ptaki, poeci, podejrzane typy, maniacy komputerowo-internetowi, problemowi, > samotni, towarzyscy, i zwykli, normalni bezsenni, i inni (należy wybrać > odpowiedź:)) > czy wy wszyscy dziś śpicie, czy wam dostęp do sieci odcięli? > *<:) Chyba częściej zaglądamy do Krakowa - tam jakoś kameralniej (jeszcze). Może rzeczywiście założyć Bezsenność II, bo to przewijanie i czekanie trochę nuży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadek Re: BEZSENNOŚĆ ... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.01, 23:51 Do Krakowa zapraszam wszystkich jak najczęściej! Chociaż właściwie z samą efką juz można bardzo miło spędzać czas, zwłaszcza nocną porą. Zwracałem już uwagę na jedno - żeby wątek żył, coś się musi w nim dziać, a tutaj od jakiegoś czasu napięcie siadło - na samym upominaniu ludzi, żeby nie spali, wątek daleko nie zajedzie. No i rzeczywiście rozrósł się już wręcz monstrualnie, nowotworowo i gargantuicznie; myślę, że sprawia to kłopoty nawet posiadaczom łącza stałego, cóż dopiero przypadkowym gościom z modemu (jak ja). Do efki: mam nadzieję, że i tej nocy dorzucisz swój klocek do naszego opowiadania? Mój już tam jest. Do Piotrasa: Gombrowicz - "Nic własnego nie może człowiekowi imponować; jeśkli więc imponuje nam wielkość nasza lub nasza przeszłość, to dowód, że w krew nam one nie weszły." Pdobnie jest, jak sądzę, z zadroszczeniem samemu sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wędzonka Re: BEZSENNOŚĆ ... prosba do Marshy IP: 156.24.231.* 08.06.01, 23:52 Gość portalu: efka napisał(a): > > Chyba częściej zaglądamy do Krakowa - tam jakoś kameralniej (jeszcze). Może > rzeczywiście założyć Bezsenność II, bo to przewijanie i czekanie trochę nuży. Taak, zrob to Marsha, prosze, nawet ja juz zaczynam omijac ten watek bo przysypiam gdy sie laduje. A przeciez tylko Ty mozesz zalozyc pelnoprawna BEZSENNOSC II :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ ... prosba do Marshy IP: 192.168.0.* / 213.25.48.* 08.06.01, 23:59 Gość portalu: wędzonka napisał(a): > Gość portalu: efka napisał(a): > > > > > Chyba częściej zaglądamy do Krakowa - tam jakoś kameralniej (jeszcze). Moż > e > > rzeczywiście założyć Bezsenność II, bo to przewijanie i czekanie trochę nu > ży. > > > Taak, zrob to Marsha, prosze, nawet ja juz zaczynam omijac ten watek bo > przysypiam gdy sie laduje. A przeciez tylko Ty mozesz zalozyc pelnoprawna > BEZSENNOSC II :) I zaraz to uczynię!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
.roberto65 Re: BEZSENNOŚĆ ... 30.12.01, 22:26 Gość portalu: marsha napisał(a): > długiej nocy życzę wszystkim,którzy tak jak ja są "NOCNYMI MARKAMI"(ja się już > ZMORĄ staję...) Odpowiedz Link Zgłoś
ekop Re: BEZSENNOŚĆ ... 13.11.03, 19:16 hej mam prosbe napiszcie czy znacie te slowa:chapcie,piterek,majloch,dziorga,uksyć,zrywka,zalewajka,guguła,ciątać,ściep a,turlać,na skuśke,piecznik,śpiki,ciekać,baboki,zostawić na zaś,chachmęcić,zmierzły(czytaj nie ż tylko r i z ),bateryjka,ciepnąć,ostróż, z góry dzieki Odpowiedz Link Zgłoś