Gość: dorota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.09, 12:04 Gdzie we Wrocławiu można usunąć zaćmę na NFZ i kogo polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: leszek Re: zaćma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.09, 14:17 Polecam szpital Latawiec w Świdnicy. Mój tata miał tam operację 10 dni temu i jest b. zadowolony. Na NFZ i prawie bez czekania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sowa Re: zaćma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.09, 07:06 Jak we Wrocławiu to na NFZ: Eye Laser center (ul Oławska ), Spektrum ul Olszewskiego,Klinika ul.Chałubińskiego. Jak gdzieś nie ma całkiem kolejki to znaczy ,ze rozsądni się nie garną...Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leczeniezacmy Re: zaćma IP: *.171.92.66.static.crowley.pl 29.06.10, 13:49 Wyszukiwarka ośrodków chirurgii oka, wszczepiająca soczewki nowej generacji znajduje się na portalu www.leczeniezacmy.pl. Jest to portal wiedzy o zaćmie,metodach jej leczenia, rodzajach wszczepianych soczewek. Serdecznie zapraszamy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania100 Re: zaćma IP: 79.110.195.* 08.07.10, 20:24 Moja mama miała zabieg usunięcia zaćmy w ubiegłym roku w Szpitalu Wojskowym na Weigla. Na zabieg czekała półtora roku, to i tak szybko, bo mówili, ze będzie czekać 3 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VISUS Re: zaćma IP: *.static.korbank.pl 03.02.16, 14:23 Klinika okulistyczna VISUS w Czechach oferuje zabiegi zaćmy w dogodnych terminach. Wysokiej jakości specjaliści oraz wszczepiane soczewki poprawią Państwa komfort widzenia. Istnieje możliwość częściowego zwrotu kosztów przez NFZ. Jedynym wymaganym dokumentem jest skierowanie na zabieg od polskiego lekarza. Więcej informacji można uzyskać pod nr telefonu : 732-906-067. Zapraszamy Odpowiedz Link Zgłoś
maxx87 Re: zaćma 19.03.16, 21:47 Szczerze powiem, poruszając temat na nowo, że zapisanie się w Polsce na operację zaćmy w tym dziesięcioleciu graniczy z cudem :P Chyba zapiszę mamę do kliniki Lexum w Czechach, bo tam się na razie orientowałem w warunkach. Zrobię jak większość ludzi, którzy chcą żyć komfortowo i godnie :/ Pieniądze NFZ będzie musiał zwrócić bez mrugnięcia :) A zależy mi na tym, żeby dobrze jej się żyło... Odpowiedz Link Zgłoś
kate_ka Re: zaćma 28.03.16, 19:20 Maxx powiedz mi, jak to sie odbywa? Gdzie przechodzisz kwalifikacje, gdzie mogę się więcej dowiedzieć na ten temat? Moja mama też choruje i bardzo jej się pogorszyło ostatnio. A termin na operację ma na 2017 na lipiec. Znalazłeś jakieś opinie na temat tego Lexum? Odpowiedz Link Zgłoś
maxx87 Re: zaćma 31.03.16, 21:10 Tak, opinii jest sporo, są pozytywne. Kwalifikację przechodzisz w Krakowie w Optegrze, jak przejdziesz pozytywnie - albo twoja mama- co 2 tygodnie są organizowane wyjazdy na operacje jednodniowe z Krakowa i tego samego dnia powrót. Wiadomo, że oczy musza odpocząc i za jednym razem jedno oko. POtem ubiegasz się o zwrot z NFZ Odpowiedz Link Zgłoś
tolka301 Re: zaćma 01.04.16, 11:50 max87 z tego co wiem, to przy tym wyjeździe jest też opcja, że Ty się nie musisz martwić papierami o zwrot za operacje z NFZ. Po prostu w ramach usługi organizacji wyjazdu masz zapewnioną po pierwsze opiekę medyczną przed i po zabiegu, personel w j. polskim oraz właśnie odzyskiwanie zwrotu z NFZ. więc się nie trza martwić żadnymi papierami. Te czechy to ratunek, bo weź czekaj tyle lat w kolejce Odpowiedz Link Zgłoś
kamafiter Re: zaćma 17.05.16, 16:02 Na NFZ mają świetny zespół od usunięcia zaćmy w Szpitalu na ul.Kamieńskiego. Niestety trzeba trochę poczekać... Najpierw robią 1 oko, potem do 6 miesięcy drugie. Odpowiedz Link Zgłoś
gosc311 Re: zaćma 06.12.17, 10:39 Polecam Medasco,mój tata z nimi pojechał, a płacił ok 1000 zł w cenie jest soczewka z refundacją NFZ. Tata zadowolony, obsługa z tej firmy fajna i dobrze opiekowali się tatą, klinika bardzo profesjonalna. wejdź sobie na stronę medasco.pl Odpowiedz Link Zgłoś