ata12 14.12.03, 19:24 Kiedy możemy spodziewać się sprawiedliwegoustawienia świateł na pl.Grunwaldzkim, tak żeby z każdego kierunku stało się tyle samo? Za co są karani mieszkańcy Biskupina koszmarnym korkiem tylko z tej strony? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
herpi1 Re: ŚWIATŁA NA GRUNWALDZKIM 15.12.03, 11:28 Warto zaznaczyć, że przed wakacjami został zamknięty przejazd z ul.Janiszewskiego na pl.Grunwaldzki i teraz wszystkie auta, które tą "przecinką" wyjeżdżały w kierunku m.Grunwaldzkiego - teraz jadą przez pl.Grunwaldzki tym "nieszczęsnym" skrętem w lewo... Miesiąc temu wyjazd w sobotę czy niedzielę z ul.Norwida w lewo nie sprawiał problemu - teraz nawet w te dni trzeba się "wciskać" w korek... Nie dość, że ruch się zwiększył to jeszcze skrócono cykle świetlne... ale - jeżeli tu cykl został skrócony to gdzie go wydłużyli? Odpowiedz Link Zgłoś
marcinhladyszowski Re: ŚWIATŁA NA GRUNWALDZKIM 15.12.03, 11:49 > Kiedy możemy spodziewać się sprawiedliwegoustawienia świateł na > pl.Grunwaldzkim, tak żeby z każdego kierunku stało się tyle samo? > Za co są karani mieszkańcy Biskupina koszmarnym korkiem tylko z tej strony? W koncu ktos napisal!! Ja nie moglem sie zmobilizowac, ale to co dzieje sie na Grunwaldzkim teraz to spokojnie mozna nazwac horrorem. E jadac od Biskupina na Grunwaldzkim ma prawie 30 min opoznienia!! Czy to nie jest paranoja?? Korki zaczynaja sie podobno od Tramwajowej... To raczej nie jest normalne. Kiedys bylo 100x lepiej i ktos musial ruszac te cykle... Slow brak!! Odpowiedz Link Zgłoś
misiu_uszatek Re: ŚWIATŁA NA GRUNWALDZKIM 15.12.03, 19:48 ...a bedzie jeszcze gorzej. No ale po co ten most na wyspe... no po co? Doslownie jestescie teraz wyspa; wyspa sobiepanstwa, krotkowzrocznosci i sarmackiego pieniactwa. I jak zwykle '[...]Polak madry po szkodzie'. Cieszcie sie, ze nie musicie przeplywac promem na drugi brzeg rzeki. A ja doradzam chwile refleksji nad postawa obywatelska, moze jeszcze nie jest za pozno. Chyba, ze: 'nowa przypowiesc Polak sobie kupi, ze i przed szkoda i po szkodzie glupi'. Odpowiedz Link Zgłoś
ripper666 Re: ŚWIATŁA NA GRUNWALDZKIM 15.12.03, 21:15 misiu_uszatek napisał: > ...a bedzie jeszcze gorzej. No ale po co ten most na wyspe... no po co? > Doslownie jestescie teraz wyspa; wyspa sobiepanstwa, krotkowzrocznosci i > sarmackiego pieniactwa. I jak zwykle '[...]Polak madry po szkodzie'. Cieszcie > sie, ze nie musicie przeplywac promem na drugi brzeg rzeki. > A ja doradzam chwile refleksji nad postawa obywatelska, moze jeszcze nie jest > za pozno. Chyba, ze: 'nowa przypowiesc Polak sobie kupi, ze i przed szkoda i po > > szkodzie glupi'. Ach, jak ty to pięknie ująłeś. Ja wysiadam z tramwaju pod halą ludową, idę na pieszo na kliniki i tam wsiadam o kilka składów do przodu. Ja w tym wszystkim wyczuwam spisek władz miasta. Specjalnie chcą zakorkować wielką wyspę, by w końcu ludzie zrozumieli, że most jest naprawdę niezbędny. ----************************---- www.rybactwo.republika.pl _____serdecznie zapraszam_______ ----************************---- Odpowiedz Link Zgłoś
lamancza Re: ŚWIATŁA NA GRUNWALDZKIM 16.12.03, 00:38 ripper666 napisał: > Ja w tym wszystkim wyczuwam spisek władz miasta. Specjalnie chcą zakorkować > wielką wyspę, by w końcu ludzie zrozumieli, że most jest naprawdę niezbędny. > > ----************************---- Zgadzam się z powyższym. Dodatkowo chciałbym podkreślić, że nawet kierowcy MPK uważają skrócenie cykli świetlnych w tym miejscu za pomysł kretyna. Odpowiedz Link Zgłoś
kali1111 Re: ŚWIATŁA NA GRUNWALDZKIM 16.12.03, 09:06 > > szkodzie glupi'. > > Ach, jak ty to pięknie ująłeś. Ja wysiadam z tramwaju pod halą ludową, idę na > pieszo na kliniki i tam wsiadam o kilka składów do przodu. > Ja w tym wszystkim wyczuwam spisek władz miasta. Specjalnie chcą zakorkować > wielką wyspę, by w końcu ludzie zrozumieli, że most jest naprawdę niezbędny. > To wolisz aby te Tiry goniace na Warszawke czy Bielany staly jak najdluzej w miescie i smrodzily bo Ty musisz sie dostac tramem czy samochodem z Biskupina na Grunwalad. Masz chore pomysły. I dobrze ze wladze miasat tak robia. Powinni ustawic cykl dla tych co jada do miasta na pare milisekund zeby Ci jak najdluzej stali w korku moze by ktos cos w koncu zrozumial. I co uważasz,że ten most jest dalej nie potrzebmny. Myslisze Odpowiedz Link Zgłoś
ripper666 Re: ŚWIATŁA NA GRUNWALDZKIM 16.12.03, 16:44 To wolisz aby te Tiry goniace na Warszawke czy Bielany staly jak najdluzej w > miescie i smrodzily bo Ty musisz sie dostac tramem czy samochodem z Biskupina > na Grunwalad. > Masz chore pomysły. > I dobrze ze wladze miasat tak robia. Powinni ustawic cykl dla tych co jada do > miasta na pare milisekund zeby Ci jak najdluzej stali w korku moze by ktos cos > w koncu zrozumial. > I co uważasz,że ten most jest dalej nie potrzebny. Ej zaraz, zaraz. Proszę mnie nie obrażać, ja nie mieszkam na biskupinie. To jest chyba moja druga normalna wypowiedz (bez oskarzeń i zjeżdzania wszystkich ludzi) i za kogo mnie teraz wszyscy mają. Niestety moja uczelnia znajduje się na biskupinie i codzienne muszę stamtąd wracać. Nie mam innego wyjścia niż bieganie na kliniki zamiast stanie w korkach. Powinnienes dokladnie czytac wypowiedz,albo ja zrozumiec:jesli jest napisane most jest niezbezny to znaczy, ze dobrze by bylo gdyby sie tam znalazl, a nawet jest to konieczne!! Mnie jako egoistę mało obchodzą ludzie, którzy stoją w korkach co rano:) Most najwcześniej za dwa lata, więc niech już lepiej zaczynają, choć za ten czas nie będę musiał już przebywać na Wielkiej Wyspie!! Pozdrowienie dla wszystkich myślących mieszkańców. ----************************---- www.rybactwo.republika.pl _____serdecznie zapraszam_______ ----************************---- Odpowiedz Link Zgłoś
marzipan Re: ŚWIATŁA NA GRUNWALDZKIM 28.12.03, 00:46 marcinhladyszowski napisał: > Grunwaldzkim teraz to spokojnie mozna nazwac horrorem. E jadac od Biskupina na > Grunwaldzkim ma prawie 30 min opoznienia!! Ja wlasnie ostatnio jechalem 146 z Tramwajowej na Grunwaldzki 40 minut!! To na prawde nie jest fajne. Alternatywa moglyby byc tramwaje na wydzielonych torowiskach, ale one tez stoja w korku, bo wydzielone to maja dopiero od Klinik. Korki zawsze tam byly, ale w tym roku to chyba jest najgorzej. Paranoja z tymi swiatlami! Odpowiedz Link Zgłoś
issis Re: ŚWIATŁA NA GRUNWALDZKIM 16.12.03, 23:09 Już wiem - Pan Prezydent jeździ sobie do pracy środkiem przez Plac Grunwaldzki. Gdyby światła na Curie - Skłodowskiej były dłuższe, zablokowałoby to trasę Pana Prezydenta. A przy zielonym trwającym 15 minut oś Grunwaldzka jest przejezdna! Odpowiedz Link Zgłoś
misiu_uszatek Re: ŚWIATŁA NA GRUNWALDZKIM 17.12.03, 17:11 Ja nie wiem Issis czy wiesz, ale docelowo Curie-Sklodowskiej ma byc slepa ulica. Wladze miasta wiedza juz jak bardzo mieszkancy Biskupina nie lubia mostow. Wychodzac naprzeciw oczekiwaniom spolecznym i dostosowujac sie do wymogow UE, postanowiono rozebrac wszystkie mosty laczace 'wyspe' z pozostala czescia miasta w terminie do kwietnia 2003. Dodatkowo wstrzymuje sie wszelkie renowacje przeciwpowodziowe. Zaslyniemy w swiecie turystyki jako 'Wenecja polnocy'. Mam nadziej, ze wkrotce na ul. Ziebickiej zaczna organizowac kursy prawajazdy dla gondolierow. Odpowiedz Link Zgłoś