Dodaj do ulubionych

ŚWIATŁA NA GRUNWALDZKIM

14.12.03, 19:24
Kiedy możemy spodziewać się sprawiedliwegoustawienia świateł na
pl.Grunwaldzkim, tak żeby z każdego kierunku stało się tyle samo?
Za co są karani mieszkańcy Biskupina koszmarnym korkiem tylko z tej strony?
Obserwuj wątek
    • herpi1 Re: ŚWIATŁA NA GRUNWALDZKIM 15.12.03, 11:28
      Warto zaznaczyć, że przed wakacjami został zamknięty przejazd z
      ul.Janiszewskiego na pl.Grunwaldzki i teraz wszystkie auta, które
      tą "przecinką" wyjeżdżały w kierunku m.Grunwaldzkiego - teraz jadą przez
      pl.Grunwaldzki tym "nieszczęsnym" skrętem w lewo... Miesiąc temu wyjazd w
      sobotę czy niedzielę z ul.Norwida w lewo nie sprawiał problemu - teraz nawet w
      te dni trzeba się "wciskać" w korek...
      Nie dość, że ruch się zwiększył to jeszcze skrócono cykle świetlne... ale -
      jeżeli tu cykl został skrócony to gdzie go wydłużyli?
    • marcinhladyszowski Re: ŚWIATŁA NA GRUNWALDZKIM 15.12.03, 11:49
      > Kiedy możemy spodziewać się sprawiedliwegoustawienia świateł na
      > pl.Grunwaldzkim, tak żeby z każdego kierunku stało się tyle samo?
      > Za co są karani mieszkańcy Biskupina koszmarnym korkiem tylko z tej strony?

W koncu ktos napisal!! Ja nie moglem sie zmobilizowac, ale to co dzieje sie na
      Grunwaldzkim teraz to spokojnie mozna nazwac horrorem. E jadac od Biskupina na
      Grunwaldzkim ma prawie 30 min opoznienia!! Czy to nie jest paranoja?? Korki
      zaczynaja sie podobno od Tramwajowej... To raczej nie jest normalne. Kiedys
      bylo 100x lepiej i ktos musial ruszac te cykle... Slow brak!!
      • misiu_uszatek Re: ŚWIATŁA NA GRUNWALDZKIM 15.12.03, 19:48
        ...a bedzie jeszcze gorzej. No ale po co ten most na wyspe... no po co?
        Doslownie jestescie teraz wyspa; wyspa sobiepanstwa, krotkowzrocznosci i
        sarmackiego pieniactwa. I jak zwykle '[...]Polak madry po szkodzie'. Cieszcie
        sie, ze nie musicie przeplywac promem na drugi brzeg rzeki.
        A ja doradzam chwile refleksji nad postawa obywatelska, moze jeszcze nie jest
        za pozno. Chyba, ze: 'nowa przypowiesc Polak sobie kupi, ze i przed szkoda i po
        szkodzie glupi'.
        • ripper666 Re: ŚWIATŁA NA GRUNWALDZKIM 15.12.03, 21:15
          misiu_uszatek napisał:

> ...a bedzie jeszcze gorzej. No ale po co ten most na wyspe... no po co?
          > Doslownie jestescie teraz wyspa; wyspa sobiepanstwa, krotkowzrocznosci i
          > sarmackiego pieniactwa. I jak zwykle '[...]Polak madry po szkodzie'. Cieszcie
          > sie, ze nie musicie przeplywac promem na drugi brzeg rzeki.
          > A ja doradzam chwile refleksji nad postawa obywatelska, moze jeszcze nie jest
          > za pozno. Chyba, ze: 'nowa przypowiesc Polak sobie kupi, ze i przed szkoda i
          po
          >
          > szkodzie glupi'.

Ach, jak ty to pięknie ująłeś. Ja wysiadam z tramwaju pod halą ludową, idę na
          pieszo na kliniki i tam wsiadam o kilka składów do przodu.
          Ja w tym wszystkim wyczuwam spisek władz miasta. Specjalnie chcą zakorkować
          wielką wyspę, by w końcu ludzie zrozumieli, że most jest naprawdę niezbędny.

----************************----
          www.rybactwo.republika.pl
          _____serdecznie zapraszam_______
          • lamancza Re: ŚWIATŁA NA GRUNWALDZKIM 16.12.03, 00:38
            ripper666 napisał:

> Ja w tym wszystkim wyczuwam spisek władz miasta. Specjalnie chcą zakorkować
            > wielką wyspę, by w końcu ludzie zrozumieli, że most jest naprawdę niezbędny.
            >
            > ----************************----

Zgadzam się z powyższym.
            Dodatkowo chciałbym podkreślić, że nawet kierowcy MPK uważają skrócenie cykli
            świetlnych w tym miejscu za pomysł kretyna.
          • kali1111 Re: ŚWIATŁA NA GRUNWALDZKIM 16.12.03, 09:06

> > szkodzie glupi'.
            >
            > Ach, jak ty to pięknie ująłeś. Ja wysiadam z tramwaju pod halą ludową, idę
            na
            > pieszo na kliniki i tam wsiadam o kilka składów do przodu.
            > Ja w tym wszystkim wyczuwam spisek władz miasta. Specjalnie chcą zakorkować
            > wielką wyspę, by w końcu ludzie zrozumieli, że most jest naprawdę niezbędny.
            >
            To wolisz aby te Tiry goniace na Warszawke czy Bielany staly jak najdluzej w
            miescie i smrodzily bo Ty musisz sie dostac tramem czy samochodem z Biskupina
            na Grunwalad.
            Masz chore pomysły.
            I dobrze ze wladze miasat tak robia. Powinni ustawic cykl dla tych co jada do
            miasta na pare milisekund zeby Ci jak najdluzej stali w korku moze by ktos cos
            w koncu zrozumial.
            I co uważasz,że ten most jest dalej nie potrzebmny.
            Myslisze
            • ripper666 Re: ŚWIATŁA NA GRUNWALDZKIM 16.12.03, 16:44
              To wolisz aby te Tiry goniace na Warszawke czy Bielany staly jak najdluzej w
              > miescie i smrodzily bo Ty musisz sie dostac tramem czy samochodem z Biskupina
              > na Grunwalad.
              > Masz chore pomysły.
              > I dobrze ze wladze miasat tak robia. Powinni ustawic cykl dla tych co jada do
              > miasta na pare milisekund zeby Ci jak najdluzej stali w korku moze by ktos
              cos
              > w koncu zrozumial.
              > I co uważasz,że ten most jest dalej nie potrzebny.

Ej zaraz, zaraz. Proszę mnie nie obrażać, ja nie mieszkam na biskupinie. To
              jest chyba moja druga normalna wypowiedz (bez oskarzeń i zjeżdzania wszystkich
              ludzi) i za kogo mnie teraz wszyscy mają. Niestety moja uczelnia znajduje się
              na biskupinie i codzienne muszę stamtąd wracać. Nie mam innego wyjścia niż
              bieganie na kliniki zamiast stanie w korkach. Powinnienes dokladnie czytac
              wypowiedz,albo ja zrozumiec:jesli jest napisane most jest niezbezny to znaczy,
              ze dobrze by bylo gdyby sie tam znalazl, a nawet jest to konieczne!!
              Mnie jako egoistę mało obchodzą ludzie, którzy stoją w korkach co rano:) Most
              najwcześniej za dwa lata, więc niech już lepiej zaczynają, choć za ten czas nie
              będę musiał już przebywać na Wielkiej Wyspie!!
              Pozdrowienie dla wszystkich myślących mieszkańców.

www.rybactwo.republika.pl
              _____serdecznie zapraszam_______
      • marzipan Re: ŚWIATŁA NA GRUNWALDZKIM 28.12.03, 00:46
        marcinhladyszowski napisał:

> Grunwaldzkim teraz to spokojnie mozna nazwac horrorem. E jadac od Biskupina
        na
        > Grunwaldzkim ma prawie 30 min opoznienia!!

Ja wlasnie ostatnio jechalem 146 z Tramwajowej na Grunwaldzki 40 minut!! To na
        prawde nie jest fajne. Alternatywa moglyby byc tramwaje na wydzielonych
        torowiskach, ale one tez stoja w korku, bo wydzielone to maja dopiero od
        Klinik. Korki zawsze tam byly, ale w tym roku to chyba jest najgorzej.
        Paranoja z tymi swiatlami!
    • issis Re: ŚWIATŁA NA GRUNWALDZKIM 16.12.03, 23:09
      Już wiem - Pan Prezydent jeździ sobie do pracy środkiem przez Plac Grunwaldzki.
      Gdyby światła na Curie - Skłodowskiej były dłuższe, zablokowałoby to trasę Pana
      Prezydenta. A przy zielonym trwającym 15 minut oś Grunwaldzka jest przejezdna!
      • misiu_uszatek Re: ŚWIATŁA NA GRUNWALDZKIM 17.12.03, 17:11
        Ja nie wiem Issis czy wiesz, ale docelowo Curie-Sklodowskiej ma byc slepa
        ulica. Wladze miasta wiedza juz jak bardzo mieszkancy Biskupina nie lubia
        mostow. Wychodzac naprzeciw oczekiwaniom spolecznym i dostosowujac sie do
        wymogow UE, postanowiono rozebrac wszystkie mosty laczace 'wyspe' z pozostala
        czescia miasta w terminie do kwietnia 2003. Dodatkowo wstrzymuje sie wszelkie
        renowacje przeciwpowodziowe. Zaslyniemy w swiecie turystyki jako 'Wenecja
        polnocy'. Mam nadziej, ze wkrotce na ul. Ziebickiej zaczna organizowac kursy
        prawajazdy dla gondolierow.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka