Dodaj do ulubionych

praca za granicą

IP: *.promax.media.pl 11.05.10, 21:16
tak ogólnie co może robić osoba za granicą, dokładnie mężczyzna? jaka praca za
granicą(nie chodzi mi o prace w firmach, na budowie czy przy rzeczach
technicznych). Osoba po maturze i klasach jezykowych( gim.lo) jako kto się
może załapać znając język i czy warto?
Obserwuj wątek
    • Gość: azkeel Re: praca za granicą IP: *.in-addr.btopenworld.com 12.05.10, 08:50
      > tak ogólnie co może robić osoba za granicą, dokładnie mężczyzna?
      jaka praca za
      > granicą(nie chodzi mi o prace w firmach, na budowie czy przy
      rzeczach
      > technicznych).

To moze napisz nam jaka praca nie odpada?

Osoba po maturze i klasach jezykowych( gim.lo) jako kto się
      > może załapać znając język i czy warto?

Skoro tak dobrze znasz jezyki to moze praca jako tlumacz? Ale to
      chyba tez odpada bo to w roznych firmach sie pracuje.

Czy sie oplaca? Za prace dostajesz pieniadze wiec w pewnym sensie
      sie oplaca.
    • Gość: parsnip Re: praca za granicą IP: *.cat.com 12.05.10, 13:08
      Mysle ze moglbys byc brzuchomowca, ale nie warto.
      • Gość: izy Re: praca za granicą IP: 92.12.122.* 12.05.10, 17:52
        ale brzuchomowca po polsku czy po angielsku?
        • Gość: pompka odbytnicza Re: praca za granicą IP: *.belf.cable.ntl.com 13.05.10, 19:36
          po jeliciarsku z poglosem z trzustki oraz owularnym kolonoglutem
    • Gość: black Re: praca za granicą IP: *.dsl.cnl.uk.net 12.05.10, 13:53
      Podróże kształcą to raz, dwa musisz się zastanowić co chcesz w życiu robić. Trudno w tym wieku określić co by się chciało robić, wiem to z własnego doświadczenia. Chcesz się uczyć i znasz dobrze język? dlaczego nie pojechać zagranicę i tam się uczyć i pracować. Przede wszystkim mierz wysoko, bo to się opłaca. Mi pomogło wyobrażenie że siedzę w fotelu z puszką piwa w przepoconym podkoszulku po ciężkim dniu w fabryce - to wywołało o mnie silną potrzebę zmiany, załapałem pracę w biurze i od września zaczynam kurs księgowości. Poprzednio pracowałem w magazynach (w Polsce i UK)

PS. Nie bierz porad innych osób za pewnik, zwłaszcza takich co "ciagną" człowieka w dół.
      • Gość: parsnip Re: praca za granicą IP: *.cat.com 12.05.10, 16:15
        odbiegasz od tematu
    • zpms [...] 30.06.10, 14:53
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: azkeel Re: praca za granicą IP: *.zone9.bethere.co.uk 30.06.10, 15:40
        Swietna kryptoreklama, gratuluje pomyslu.

Oczywiscie wszyscy wiemy, ze odzyskanie podatku jest prostsze niz budowa cepa.
        Wystarczy wyslac do IR P45 lub P46 i czekac na czek. Temat byl walkowany setki
        razy i kazdy kto posluguje sie jako takim angielskim jest w stanie sobie z tym
        poradzic.
        • Gość: as Re: praca za granicą IP: *.sgyl.cable.virginmedia.com 30.06.10, 17:23
          Hehe, dokładnie, wysyłasz do Inland Revenue P45 i po sprawie, sami rozliczą. Zapomniał kolega dodać, jak to świetna i miła firma skroiła go z 14% zwrotu za "usługę" polegającą na zaadresowaniu i wysłaniu koperty.
          • Gość: as Re: praca za granicą IP: *.sgyl.cable.virginmedia.com 30.06.10, 17:27
            Jeszcze dodam - kiedyś byłem w takiej firmie "pomagającej". Pracowałem jako self-employed i nie chciało mi się wypełniać zeznania, myślałem, że jeśli ktoś to w miarę tanio zrobi - to dam mu zarobić. Pan nieco się zdziwił, gdy usłyszał "self-employed" - może pierwszy raz słyszał ten wyraz - po czym zaczął zachwalać mi, jaki to ogromny zwrot podatku mogę dostać dzięki współpracy z nimi...
            Do nie będących w temacie - self-employed nie może dostać zwrotu podatku, bo w ciągu roku nie płacą zaliczki na podatek, tylko rozliczają siępo zakończeniu okresu podatkowego.
        • Gość: azkeel errata IP: *.zone9.bethere.co.uk 30.06.10, 17:33
          jnapisalem: P45 lub P46 a powinno byc P45 lub P60

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka