kaszka13 13.03.08, 16:22 ja tez mam pytanie odnosnie dentysty, a w zasadzie technika dentystycznego. jak Wasi czyszcza zeby? tradycyjnie zdrapujac kamien czy maja do tego jakis sprzet na przyklad na ultradzwieki? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marekatlanta71 Re: dentysta - czyszczenie zebow - pytanie 13.03.08, 17:18 Ultradzwieki + normalnie + taka szczoteczka co trze. Odpowiedz Link
fogito Re: dentysta - czyszczenie zebow - pytanie 13.03.08, 17:42 ultradzwieki ale i tak nie lubie :/ Odpowiedz Link
wiedzma30 Re: dentysta - czyszczenie zebow - pytanie 13.03.08, 18:02 Ultradzwieki, pozniej zeskrobywanie tego co ultradziwieki "odbily" z zebow. Pozniej czyszczenie nitka dentystyczna. Nastepnie czyszczenie specjalna pasta - jakby wcieranie jej w zeby maszyna go borowania, jednak z koncowka gumkowa zamiast wiertla ;) Plukanie i jeszcze na minutke specjalna nakladka z paciaja z fluorem. Plukanko i koniec :))) Odpowiedz Link
mka16 Re: dentysta - czyszczenie zebow - pytanie 14.03.08, 22:54 u nas tradycyjnie, regularnie czyszcze i nie narzekam Odpowiedz Link
aniutek Re: dentysta - czyszczenie zebow - pytanie 16.03.08, 03:49 Wiedzmo, chyba w tym samym miejscu czyscimy ;) Odpowiedz Link
wiedzma30 Re: dentysta - czyszczenie zebow - pytanie 16.03.08, 05:09 Raczej w podobnych oddalonych o kilka setek kilkometrow ;))) Odpowiedz Link
kaszka13 Re: dentysta - czyszczenie zebow - pytanie 16.03.08, 14:38 no wlasnie moj tutejszy dentysta tyz tradycyjnie, a w Polsce ultradzwiekami i tak mi sie bardziej podobalo. nie moge znalezc gabinetu, ktory czysci w ten sposob tu na miejscu :( Odpowiedz Link
edytkus Re: dentysta - czyszczenie zebow - pytanie 16.03.08, 18:38 kaszka13 napisała: > no wlasnie moj tutejszy dentysta tyz tradycyjnie, a w Polsce ultradzwiekami i > tak mi sie bardziej podobalo. nie moge znalezc gabinetu, ktory czysci w ten > sposob tu na miejscu :( z informacji ktore znalazlam ultradzwieki nie wyczyszcza tak dobrze jak dentysta manualnie i dobry dentysta nawet po ultradzwiekach przeleci zeby i dziasla "skrobaczka". Jak sie okazuje czyszczenie ultradzwiekami wymaga wiecej "kunsztu" i praktyki niz manualne i wielu dentystow mimo posiadania sprzetu wcale sobie dobrze z nim nie radzi. Tak na marginesie ultradzwieki sa w USA w stomatologii wykorzystywane od poczatku lat piecdziesiatych. Odpowiedz Link