10.03.04, 17:01
Czesc, poszukuje przyjaznej duszy na Greenford. Jestem samotna mama, dwie
córy, 10 i 13 lat. Moja przyjaciólka wyjechala do Kanady niedawno, bo maz,
Kanadol, skonczyl tutaj kontrakt. Teraz czuje sie niezwyle samotnie; do tego
stopnia, ze zdecydowalam sie, byc moze troche pathetic, poszukac tutaj. Kogos
w podobne sutyacji, kogos z kims mozna by bylo okazyjnie wybrac sie do Kew
Grdns, ponarzekac na koszty mundurków itp. Jestem tutaj 14 lat i mam
angielskich znajomych, ale za czym tesknie to nocne Polaków rozmowy, gadka o
starych polskich programach, ta niedziela kiedy nie bylo poranka tylko
Jaruzelski....
I chociaz na Greenford czesciej slychac jezyk polski obecnie niz jakikolwiek
inny, jakos narazie nie mialam okazji poznac kogos jak ja.
nb, Greenford to dzielnica Londynu, w Ealing borough.
Obserwuj wątek
    • lol21ndm Re: Greenford 10.03.04, 19:48
      Greenford (rowniez) znam. Chetnie bym sie z Toba zaprzyjaznila, ale chyba
      mieszkam za daleko... :(
      Pozdrawiam. :))
    • ad200 Re: Greenford 12.03.04, 03:07
      Chetnie zostalbym Twoja przyjazna dusza. ALE jestem mezczyzna, a Ty, wydaje mi
      sie, szukasz raczej matki z dziecmi i podobnymi do swoich problemami
      (kompletnie sie nie orientuje w cenach mundurkow, ale znam z dziecinstwa czasy
      Jaruzelskiego).
      Jestem tu juz dwa lata i tez czuje sie bardzo samotny (moze to szok kulturowy?)
      Mieszkam na Hanwell, 5 min. drogi od Tesco na Greenfordzie, gdzie czesto robie
      zakupy.
      Gratuluje Ci odwagi, ze szukasz przyjaciol, w taki troche niezwykly sposob.
      Dziwne, ze jest na razie taki maly odzew. Najwidoczniej, to forum jest jeszcze
      malo popularne lub Polacy z Greenfordu nie czuja sie tacy samotni. Wiekszosc
      przyjezdza parami (widac to na ulicach).

Napisz, prosze: ad200@gazeta.pl
      • joszka Re: Greenford 12.03.04, 11:22
        tak, masz racje, wszyscy tu chodza parami, ha! ale to zupelnie inna generacja,
        dzieciaki glównie :)
        eeeh, nie wiem, bo wszyscy sa tak zapracowani a poza tym, w moim wieku to tez
        nie jest latwo sie z kims zaznajomic- czlowiek robi sie podejrzliwy i boi sie
        zeby nie byc zranionym albo osmieszonym. Nie ma to jak w przedszkolu-
        codziennie nowy "bestest friend" lol
    • bozenna03 Re: Greenford 13.03.16, 14:09
      cześć na imię mam Bożena i jestem tu od stycznia i muszę powiedzieć ze bardzo mi doskwiera brak znajomych . Jeśli chciałabyś porozmawiać bardzo chętnie tak w ogóle to dziś są moje imieniny hihi i jak zobaczyłam Twoją wiadomośc to myśle fajnie może to taki prezencik od losu . oczywiście ja też mieszkam na Greenford
    • bozenna03 Re: Greenford 14.03.16, 08:33
      Cześć , to druga moja wiadomość i może napiszę coś o sobie ,przyjechałam tu do pracy w styczniu , w Polsce zostawiłam mnóstwo znajomych z którymi często spotykałyśmy się na plotki .uwielbiam chodzić do kina ,teatru na koncerty. Łażenie po górach ,spacery ,no nie lubię siedzieć w miejscu . A tutaj nawet na zakupy nie mam z kim wyskoczyć ,połazić po Londynie - sama co to za przyjemność . Znalazłam fajny klub jazzowy - sama no nie mam odwagi....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka