Dodaj do ulubionych

Szukanie pracy w Płd. Anglii

IP: *.dsl.bell.ca 11.07.11, 02:34
Mam pytanie do ludzi, którzy mieszkaj w Płd. Anglii albo Walii. Zamierzam pomieszkać kilka miesięcy w tych rejonach i trochę popracować. Nie mówię o pracy stricte zarobkowej, a raczej zajęciem się czymkolwiek (nazwijmy to casual work) gdziekolwiek i nie myślę absolutnie o pracy stałej. Mam nadzieję, że to pozwoli mi na lepszy kontakt z miejscowymi i fajniejsze spędzenie tych kilku miesięcy.

Posiadam bardzo dobrą znajomość angielskiego i nie potrzebuję pomocy, jednak chciałbym się trochę przygotować w temacie, żeby uniknąć jakichś niemiłych niespodzianek będąc już na miejscu. Chodzi mi jedynie o poradę: gdzie ludzie w Anglii czy Walii znajdują pracę? W biurach rządowych, w pubie, przez znajomych?

Od znajomych słyszałem, że obywatel polski może legalnie pracować w UK i nie jest wymagana wiza. Jak długo można przebywać w UK bez wizy?

Dzięki za pomoc!
Obserwuj wątek
    • Gość: azkeel Re: Szukanie pracy w Płd. Anglii IP: *.zone9.bethere.co.uk 11.07.11, 07:30
      > ciałbym się trochę przygotować w temacie, żeby uniknąć jakichś niemiłych niespo > dzianek będąc już na miejscu. Chodzi mi jedynie o poradę: gdzie ludzie w Anglii > czy Walii znajdują pracę? W biurach rządowych, w pubie, przez znajomych?

Tak jak na calym swiecie, w UK pracy szuka sie wszystkimi mozliwymi sposobami.

> Od znajomych słyszałem, że obywatel polski może legalnie pracować w UK i nie je > st wymagana wiza. Jak długo można przebywać w UK bez wizy?

Az sie Unia Europejska nie rozpadnie.
    • Gość: cougar Re: Szukanie pracy w Płd. Anglii IP: 95.108.99.* 14.07.11, 06:34
      Od znajomych słyszałem, że obywatel polski może legalnie pracować w UK i nie je
      > st wymagana wiza. Jak długo można przebywać w UK bez wizy?

Ty tak na serio?
    • Gość: Zumba Re: Szukanie pracy w Płd. Anglii IP: *.15-3.cable.virginmedia.com 14.07.11, 21:40
      zastanów sie lepiej nad tymi głupotami co tu popisales, na kilka miesiecy to ewentualnie przyjma cie na nielagalu za piatke na godzine w pizzerni hahahhaha

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka