Gość: xxx IP: *.1-4.cable.virginmedia.com 05.09.13, 10:46 Jaki najlepiej wybrać bank w UK do odtworzenie konta i robienia przelewów na konto walutowe w funtach w Polskim banku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aeronex Re: Bank 05.09.13, 16:37 Witaj XXX. Banki godne polecenia to Barclays, Halifax, Nation Wide, Santander oraz HSBC. To nie znaczy, ze inne sa gorsze, jednak Lloyds TSB, nie polecam. Zreszta, teraz zmieniaja nazwe na TSB, czyli rozdzielaja sie. Co do przelewow na konto walutowe, zastosuj PayPal konto. Mozesz je otworzyc za darmo i przypisac do swojego konta bankowego. Jesli robisz przelewy w tej samej walucie, to bez prowizji. PayPal ma ta zalete, ze mozesz trzymac swoje pieniadze na tym koncie (PayPal) i zrobic w kilka sekund (nawet z komorki) przelew na konto bankowe, bedac nawet na Antarktydzie , (chyba, ze nie bedzie zasiegu). PayPal ma jeszcze jedna zalete - brak mozliwosci weryfikacji przez "Fiskusa" oraz mozliwosc placenia OnLine za wszystko. Wejdz na nasza strone - www.aeronexpraca.com i tam masz zakladki do Bankow w UK oraz do otworzenia konta PayPal. Halifax Bank i nie tylko, mozna otworzyc konto OnLine. Pozdrawiamy i powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ralph Re: Bank IP: *.skybroadband.com 07.09.13, 17:42 Barclays nie jest bankiem godnym polecenia, kilka osób o tym boleśnie się przekonało. Santander omijać bardzo szerokim łukiem, mają taki bałagan, że głowa mała. Nationwide polecam z czystym sumieniem, jest to jedyny bank z którym miałem do czynienia, a któremu nie mam absolutnie nic do zarzucenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc002 Re: Bank IP: *.range86-157.btcentralplus.com 07.09.13, 18:27 > Nationwide polecam z czystym sumieniem, jest to jedyny bank Ścislej mówiąc Nationwide nie jest bankiem a "building society"... www.moneymatterstome.co.uk/1-What-money-is-and-money-exchange/Sub1/BANKING-DifferenceBetweenBank-BSoc.htm Podkreślają to dobitnie nawet w reklamach telewizyjnych (ze nie płacą udzialowcom dywidend), widać ma to dla nich duże znaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ralph Re: Bank IP: *.skybroadband.com 07.09.13, 19:12 Wiadomo, ale dla przeciętnego zjadacza funtów nie ma jednak żadnej różnicy między bankiem a building society. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ralph Re: Bank IP: *.skybroadband.com 07.09.13, 23:16 Aha, założyciel(ka) wątku napisał(a) że chce robić przelewy na polskie konta walutowe w funtach. Radziłbym bardzo uważać z takimi operacjami, bo kilka lat temu gdy moi znajomi robili przelew z konta w Barclays na polskie konto walutowe i wyraźnie zaznaczyli że przelew ma być w funtach, bo docelowe konto przyjmuje funty, to Barclays najpierw zamienił funty na złotówki, wysłał do Polski, a w Polsce bank po otrzymaniu złotówek zamienił je z powrotem na funty. Ponieważ to była bardzo duża kwota pieniędzy, na takiej podwójnej zamianie stracili tysiąc funtów, była potem bardzo ciężka przeprawa z bankiem żeby cokolwiek odzyskać, nie udało im się wywalczyć całej sumy, bank wykręcając się wszelkimi możliwymi sposobami zwrócił tylko część straconej sumy. Jest to jeden z powodów dla których omijam ten bank bardzo szerokim łukiem (są jeszcze inne, ale to dłuższa historia). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Bank IP: *.1-4.cable.virginmedia.com 09.09.13, 13:28 Właśnie dokładnie o to mi chodzi chcę przelać pieniądze w funtach z banku w uk do polskiego banku dokładnie Bank zachodni WBKA na konto walutowe w Funtach tylko nie wiem jaki bank wybrać w UK żeby było najtaniej i bezpieczenie od czego zależy cena przelewu od sumy wpłacanych pieniędzy dzięki za wszystkie rady Odpowiedz Link Zgłoś