Dodaj do ulubionych

Szukam pracy w Hatfield

IP: *.skybroadband.com 21.09.13, 21:40

Witam!
Niedawno przyjechałam z Polski do Anglii i poszukuję pracy w Hatfield lub okolicy jako nauczyciel, pomoc nauczyciela, niania. Mam 25 lat jestem z wykształcenia nauczycielem edukacji wczesnoszkolnej i przedszkolnej posiadam 4 -letnie doświadczenie w pracy w służbie zdrowia jak i również roczne doświadczenie w pracy w Przedszkolu. Nie ukrywam ,że barierą jest dla mnie język określiłabym go w stopniu podstawowym wymowę , natomiast rozumienie w stopniu dobrym.
Pozdrawiam
Zuzanna
Obserwuj wątek
    • Gość: KrisKrzys Re: Szukam pracy w Hatfield IP: *.range86-152.btcentralplus.com 22.09.13, 02:25
      Zglos sie do aeronexpraca.com . Ja mam prace na dzieki nim. £8 na godz i permanent - troche malo ale mam robote na stale. Lepiej niz w kraju.
      • Gość: ksena Re: Szukam pracy w Hatfield IP: *.range81-151.btcentralplus.com 22.09.13, 15:10
        Nie znasz jezyka, nie orientujesz sie w angielskim programie przedszkolnym. Jak ty chcesz zostac nauczycielka? Masz QTS? Predzej asystentka nauczycielki, ale trzeba podszkolic jezyk.
        Poza tym tu na formu szukasz pracy? To jej nie znajdziesz.
        • Gość: KrisKrzys Re: Szukam pracy w Hatfield IP: *.range86-152.btcentralplus.com 23.09.13, 02:52
          Ci z aeronexpraca.com pomoga ci w sprawie zdobycia kwalifikacji brytyjskich. Ja od listopada zaczynam kurs elektryka, ale od podstaw bo jestem bez zawodu.
          • Gość: j-olla Re: Szukam pracy w Hatfield IP: *.skybroadband.com 23.09.13, 13:49
            Ok bardzo dziękuję Kris za podpowiedź
        • Gość: o-wita Re: Szukam pracy w Hatfield IP: *.skybroadband.com 23.09.13, 14:00
          Ksena szukam gdzie się da czasami ktoś tak jak Kris jest życzliwy i podpowie i z tego co się orientowałam w pobliskim przedszkolu Angielskim moje kwalifikacje są wystarczające żebym mogła tu uczyć i nie potrzebuje kursu .Ponieważ różne mam pokończone w Polsce wszystko mam przetłumaczone na angielski więc już się orientowałam ,ale dopóki mój język nie jest perfect wolałabym zacząć nawet w jakimś Polskim przedszkolu, a między czasie np. robić sobie kurs z jęz. angielskiego. Po za tym na sam początek interesuje mnie obojętnie jaka praca nie muszę od razu być nauczycielem , mogę i być i sprzątaczką zawsze od czegoś trzeba zacząć
        • Gość: o-wita Re: Szukam pracy w Hatfield IP: *.skybroadband.com 23.09.13, 14:08
          Kto potrzebuje QTS?
          Każdy, kto chce uczyć się w prowadzonej przez państwo szkoły w Anglii lub Walii musi zdobyć QTS, choć uczelnie mogą zatrudniać nauczycieli bez QTS jeśli uważają, że są odpowiednie kwalifikacje. Poszczególne uczelnie będą decydować, czy dana osoba nie QTS jest odpowiednio przygotowany do być zatrudniony jako nauczyciel.

QTS (Qualified Teacher Status) to dokument, który potwierdza twoje kwalifikacje zdobyte w Polsce. Uzyskanie go jest formalnością, bo jeśli możesz uczyć w kraju, to (od 01.05.2004) automatycznie masz prawo robić to także na terytorium Wielkiej Brytanii oraz innych państw starej Unii. Żeby dostać QTS, musisz złożyć podanie do Generalnej Rady Nauczania (General Teaching Council for England, www.gtce.org.uk). Formularz podania znajdziesz w Internecie, wpisując w wyszukiwarkę „qtseea filetype:pdf” (bez cudzysłowu). Wypełnij go i wyślij na adres podany w pliku, dołączając kopię dyplomu (przynajmniej licencjat) i uprawnień nauczycielskich wraz z ich tłumaczeniem przysięgłym oraz kopię paszportu. Na otrzymanie dokumentu musisz czekać cztery miesiące.
          • Gość: Marek Re: Szukam pracy w Hatfield IP: *.vc.shawcable.net 25.09.13, 22:42
            Troche jestem tutaj intruzem,poniewaz z innej czesci swiata (Kanada).....w Polsce ukonczylem Tech. Rybolwstwa Morskiego ,ono zreszta mi dalo ,mozliwosc wybycia z Polski (ho,ho dawno to bylo) ale wtedy bylem dosc mlody (na emigracji jestem od 28 lat),naprawde popieram mlodych ludzi,ze szukaja nowego zycia w nowym kraju,poniewaz Polska tyle razy im "obiecywala" byc dobrym krajem.......,a jesli chodzi o moja emigracje to naprawde ,krotkie byly okresy pod tz. gorke...(obecnie od 17 lat pracuje w city hall) I ,gdybym mogl wrocic do tamtego okresu zrobil bym tak samo....Pozdrawiam odwaznych.....
            • Gość: o-wita Re: Szukam pracy w Hatfield IP: *.skybroadband.com 25.09.13, 23:04
              Marku mi również jest przykro,że młodzi muszą wyjeżdżać ze swojego kraju bo on im nic nie zapewnia.W Polsce skończyłam studia i przez okres 4-lat pracowałam w innym zawodzie niż studiowałam. Gdy chciałam zacząć pracować w swoim zawodzie to wszędzie słyszałam,że muszę mieć doświadczenie, którego niestety nie mogłam zdobyć bo nikt nie chciał dać mi szansy na zdobycie tego " doświadczenia, ale za to wymagał go.W tej chwili jestem w Anglii i mam nadzieję,że tu uda mi się zdobyć pracę. Chociaż nie powiem,że łatwo odnaleźć się w tym wszystkim pośród wielu obcych ludzi i nie mieć z kim nawet porozmawiać.
    • Gość: Marcin Re: Szukam pracy w Hatfield IP: *.9-3.cable.virginm.net 15.02.15, 21:55
      Witaj
      Nie wiem czy jeszcze potrzebujesz jakiejś pracy ale warto zapytać ;)
      Mam znajomych Anglików ( maź Polak ale od urodzenia tu i po polsku dwa słowa )
      Maja córkę która chce się uczyć polskiego , wiec jeśli masz ochotę trochę dorobić lub znasz kogoś to proszę o kontakt z Marcinem na 07931831906
      Dzięki wielkie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka