Dodaj do ulubionych

praca w biurze -londyn?

IP: *.dip0.t-ipconnect.de 30.04.05, 14:06
czy komus udalo sie znalesc ciekawa prace w biurze w Londynie, jesli tak to
ile to wam zajelo?Czy lepiej aplikowac przez internet czy udac sie do biur
posrednictwa pracy?
Obserwuj wątek
    • pak76 Re: praca w biurze -londyn? 01.05.05, 23:26
      Zalezy czego i skad szukasz. Wlasnie sie przenosze do Londynu i znalazlem przez
      polaczenie Internetu z agentem (ogloszenie znalazlem na Internecie, ale za nim
      byl agent) ;-)

Wiele firm nie przyjmuje bezposrednio podan, wiec nie ma wyjscia tylko trzeba
      przez agencje, ale jezeli znalazlas ogloszenia bezposrednio od pracodawcy to
      smialo - kazda taktyka jest dobra i nie ma tu zasady.

Gość portalu: ania napisał(a):

> czy komus udalo sie znalesc ciekawa prace w biurze w Londynie, jesli tak to
      > ile to wam zajelo?Czy lepiej aplikowac przez internet czy udac sie do biur
      > posrednictwa pracy?
      • Gość: ania Re: praca w biurze -londyn? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 01.05.05, 23:41
        dzieki, jeszcze pytanko, lepiej szukc w Polsce czy dopieo na miejscu?boje sie,
        ze nikomu nie bedzie sie chcialo ze mna kontaktowac na polski nr tel...
        • pak76 Re: praca w biurze -londyn? 02.05.05, 00:09
          To tez zalezy jakiej pracy szukasz. Ja znalazlem moja pierwsza prace bedac w
          Polsce (e-mails, rozmowy telefoniczne, potem interview - na szczescie na koszt
          pracodawcy), ale to byla calkiem niezle platna, specjalistyczna posada. Tak wiec
          niewiele ryzykowalem prazyjezdzajac tutaj - mialem prace, ktora wiedzialem, ze
          bede lubil.

Nie orientuje sie jak obecnie wygladaja angielskie oferty pracy w Polsce. W
          zeszlym roku jak szwagierka do nas przyjezdzala na wakacje (mieszkamy w
          Nottingham), przed przyjazdem kontaktowala sie z tutejszymi agencjami przez
          e-mail, ale rzeczywiscie polski numer ich odstraszal, caly czas mowili jej, zeby
          skontaktowala sie z nimi dopiero jak przyjedzie (interesowaly ja temporary
          postions w biurze, a te pojawic sie moga z dnia na dzien). Tak wiec przyjechala
          i praktycznie zaczynala od zera - musiala przejsc testy itd, ale sie udalo. Po
          tygodnu znalazla prace na dwa tygodnie, a tydzien pozniej dwie na miesiac (w
          biurze i w pubie).

Wazna jest pierwsza praca - pierwszej pracy moja zona szukala miesiac, ale jak
          sobie wyrobila dobre zdanie u agenta, ale kolejne to juz byla doslownie kwestia
          1-2 dni. Przyjezdzajac tutaj bez pracy, bedziesz miala maly wplyw na to jaka
          bedziesz miala pierwsza prace, wez co daja, ale szukaj dalej - referencje, jezyk
          i tutejsze doswiadczenie bardzo zwiekszaja szanse, ze nastepna prace bedzie lepsza.

Pozdrawiam,

pak
          • Gość: ania Re: praca w biurze -londyn? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 02.05.05, 00:34
            dzieki:) widze, ze nie powinno byc tak zle...juz mam male doswiadczenie z dwoma
            angielskimi firmami (po kazdej okolo miesiaca - praktyki) i dosc dobre
            referencje - wiem ze w razie telefonu od ewentualnego przyszlego pracodawcy
            wespra mnie:) wiec zawsze na poczatek to cos...
            • pak76 Re: praca w biurze -londyn? 02.05.05, 00:38
              Daj znac jak Ci idzie szukanie, moja zona tez bedzie przez to przechodzic, wiec
              mam nadzieje, ze bede mial dobry przyklad, ze nie taki diabel straszny ;-)

Powodzenia
              • Gość: ania Re: praca w biurze -londyn? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 02.05.05, 01:54
                przeprowadzic sie zamierzam dopiero za kilka miesiecy, wiec najprawdopodobiej
                Twoja zona znajdzie cos predzej;) powodzenia

jakos czytajac to forum uspokoilam sie troche, bo wydawalo mi sie ze Polacy
                wyjezdzaja tylko do pracy w kuchni, w restauracji, na budowie itp widze jednak,
                ze wystarczy byc troche bardziej zdeterminowanym i przy dobrej znajomosci
                jezyka i doswiadczeniu nie zaczynac pracy od knajpek tylko probowac od razu
                wyzej...
                • pak76 Re: praca w biurze -londyn? 02.05.05, 10:35
                  No bo pewnie wiekszosc tak jedzie, ale nie wszyscy. Sa tez i Hanny Gronkiewicz ;-)

Warto probowac zalapac sie do wiekszej firmy. Jestesmy lepiej wyksztalceni i
                  mamy wieksza wole pracy niz Anglicy, wiec szanse na szybki awans sa spore.
                  Wytrzymaj pierwsza prace, nie boj sie pokazac, ze jestes lepsza i przy odrobinie
                  szczescia szybko dosteniesz dostrzezona...
                • natalia.brzeska Re: praca w biurze -londyn? 02.05.05, 10:48
                  Poszukaj posty napisane przez kierunek_zachod na tym forum. Ona pisala o
                  szukaniu pracy w biurze!
                  • Gość: ania Re: praca w biurze -londyn? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 02.05.05, 14:15
                    dzieki:)bardzo ciekawy watek
    • Gość: Jola Re: praca w biurze -londyn? IP: *.in-addr.btopenworld.com 05.05.05, 14:29
      Ja pracuje w biurze w Londynie, a prace dostalam na zasadzie awansu -
      przyjechalam, znalazlam prace w agencji - sprzatanie i po jakims czasie
      zaproponowali mi prace biurowa w tejze agencji.
      Pozdrawiam.
      • Gość: bet144 Re: praca w biurze -londyn? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.05, 22:29
        Ja chce wyjechać z mężem, on bedzie pracował jako kierowca, ja ukończyłam
        studia ale mam tylko tytuł licencjata, angielski - średni, ale caly czas sie
        ucze :-) czy jest mozliwe abym znalazła prace biurową, czy jest jakiś "portal"
        gdzie można jej poszukać, czy lepiej szukać na miejscu ? po przyjeździe
        • Gość: majkell Re: praca w biurze -londyn? IP: *.unknown.be.uu.net 01.09.05, 13:00
          dla entuzjastow dobrej pracy "biurowej" taka mala podpowiedz im lepsza praca
          tym dluzej sie jej szuka np. zaproszenie na rozmowe zwyczajowo dostaje sie na
          tydzien przed zeby sie przygotowac na odpowiedz tez sie czasami czeka
          wiec znalezienie dobrej pracy jak najbardziej mozliwe tylko nalezy sie
          przygotowac finansowo
    • Gość: Ashibashi Re: praca w biurze -londyn? IP: 199.67.203.* 07.09.05, 13:45
      Polecam zarejestrowac sie w kilku agencjach specjalizujacych sie w
      pracy "biurowej" PO PRZYJEZDZIE do UK.
      Trzeba sie z nimi umowic przez telefon a potem przyjsc z CV na rozmowe i zrobic
      kilka testow na predkosc pisania i z MS Office (zazwyczaj Word, Excel i
      Powerpoint).
      Wowczas zostaniesz zarejestrowana i (zaleznie od Twoich umiejetnosci wykazanych
      na testach oraz doswiadczenia w podobnej pracy)powinnas dostac propozycje pracy
      (zazwyczaj tymczasowej)w ciagu kilku dni.
      W Londynie polecam agencje Crone Corkill (najwiecej pracy - dostalam oferte w
      dni rejestracji!), Office Angels, Maine Tucker i Coby Philips, a poza tym
      strone internetowa www.secsinthecity.co.uk, na ktorej sa doslownie tysiace prac
      biurowych w calej Anglii oraz linki do najwiekszych agencji pracy biurowej.
      Jezeli potrzebujesz wiecej info - annadarnowska@hotmail.com
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka