Dodaj do ulubionych

Luton, Stansted czy Gatwick??

05.07.05, 14:37
z ktorego z tych lotnisk najszybciej lub najtaniej mozna dojechac do scislego
centrum Londynu?
czy metro jezdzi tylko na Heathrow?
moze znacie orientacyjnie cene dojazdu z ktorego z tych lotnisk.
pzdr.
Obserwuj wątek
    • ollie1 Re: Luton, Stansted czy Gatwick?? 05.07.05, 22:58
      Luton to wygwizdowek, jest najdalej, nie wiem bo nigdy stamtad nie latalam.

Ze Stanstead pociag kosztuje 14 funtow (45 minut), autobus bodajze 8 funtow ale
      jedzie 2 godziny

Gatwick jest najblizej, pociag kosztuje 8.5 funta dojazd w 25 minut, autobus
      nie wiem ile, nie wiem czy jest

Metro tylko na Heathrow, kosztuje ok 6 funtow, dojazd w ok 40 minut, z Heathrow
      jest tez Paddington Express, dojazd 15 minut, ostatnio kosztowal jakies 15
      funtow.
    • tomziczek Re: Luton, Stansted czy Gatwick?? 06.07.05, 09:02
      Z Luton jezdza autobusy i pociagi. Autobus kosztuje okolo 15 funtow powrotny.
      Jedzie chyba poltorej godziny ale to zalezy od pory dnia, korkow i miejsca
      gdzie sie wysiada w Londynie. Pociagi sa ale trzeba kawalek podjechac
      specjalnym autobusem kursujacym pomiedzy portem lotniczym a dworcem kolejowym,
      ktory jest kawalek oddalony. Cena przejazdu jest wliczona w bilet kolejowy. Nie
      znam szczegolow co do ceny ale pewnie porownywalna ze Stansted.
      • effata Re: Luton, Stansted czy Gatwick?? 06.07.05, 11:34
        Dodam jeszcze, ze mieszkam w polnoco-zachodnim Londynie, czyli teoretycznie
        najblizej Luton. Jak jechalismy na swieta do domu, to o maly wlos sie nie
        spoznilismy. Podroz zajela nam prawie 3 godziny (ostatni etap taksowka - 5
        funtow za 2 minuty jazdy :) bo autobusik dowozacy wcale sie nie spieszyl z
        odjazdem, a do poprzedniego sie nie zmiescilismy). A sam lot nam zajal niecale
        2,5 godziny.
        Jezeli chodzi o Stansted, to czesto droga jest zakorkowana i trzeba tez wziac
        duuuza poprawke (jesli sie ktos spieszy na samolot, bo jak wlasnie przyjechal,
        to ... niech sie zacznie przyzwyczajac do korkow w Londynie :))
    • mr_maks dzieki za info :) n/txt 06.07.05, 09:48

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka