mr_maks 05.07.05, 14:37 z ktorego z tych lotnisk najszybciej lub najtaniej mozna dojechac do scislego centrum Londynu? czy metro jezdzi tylko na Heathrow? moze znacie orientacyjnie cene dojazdu z ktorego z tych lotnisk. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ollie1 Re: Luton, Stansted czy Gatwick?? 05.07.05, 22:58 Luton to wygwizdowek, jest najdalej, nie wiem bo nigdy stamtad nie latalam. Ze Stanstead pociag kosztuje 14 funtow (45 minut), autobus bodajze 8 funtow ale jedzie 2 godziny Gatwick jest najblizej, pociag kosztuje 8.5 funta dojazd w 25 minut, autobus nie wiem ile, nie wiem czy jest Metro tylko na Heathrow, kosztuje ok 6 funtow, dojazd w ok 40 minut, z Heathrow jest tez Paddington Express, dojazd 15 minut, ostatnio kosztowal jakies 15 funtow. Odpowiedz Link Zgłoś
tomziczek Re: Luton, Stansted czy Gatwick?? 06.07.05, 09:02 Z Luton jezdza autobusy i pociagi. Autobus kosztuje okolo 15 funtow powrotny. Jedzie chyba poltorej godziny ale to zalezy od pory dnia, korkow i miejsca gdzie sie wysiada w Londynie. Pociagi sa ale trzeba kawalek podjechac specjalnym autobusem kursujacym pomiedzy portem lotniczym a dworcem kolejowym, ktory jest kawalek oddalony. Cena przejazdu jest wliczona w bilet kolejowy. Nie znam szczegolow co do ceny ale pewnie porownywalna ze Stansted. Odpowiedz Link Zgłoś
effata Re: Luton, Stansted czy Gatwick?? 06.07.05, 11:34 Dodam jeszcze, ze mieszkam w polnoco-zachodnim Londynie, czyli teoretycznie najblizej Luton. Jak jechalismy na swieta do domu, to o maly wlos sie nie spoznilismy. Podroz zajela nam prawie 3 godziny (ostatni etap taksowka - 5 funtow za 2 minuty jazdy :) bo autobusik dowozacy wcale sie nie spieszyl z odjazdem, a do poprzedniego sie nie zmiescilismy). A sam lot nam zajal niecale 2,5 godziny. Jezeli chodzi o Stansted, to czesto droga jest zakorkowana i trzeba tez wziac duuuza poprawke (jesli sie ktos spieszy na samolot, bo jak wlasnie przyjechal, to ... niech sie zacznie przyzwyczajac do korkow w Londynie :)) Odpowiedz Link Zgłoś