Dodaj do ulubionych

BUPA Care Service UK

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.05, 01:35
Czy ktos zna firmę? Byłam na rozmowie kwalifikacyjnej w Katowicach i dostałam
się do pracy jako Care Assistance. Czy ktoś już pracował z tą firmą? Czy
posiada ktoś jakieś informacje. Zajmują sie opieką nad osobami starszymi w
domach opieki.
Pozdrawiam KAtowiczanka
Obserwuj wątek
    • jagienkaa Re: BUPA Care Service UK 04.08.05, 10:17
      BUPA to taka prywatna alternatywa do NHS - tylko za to się płaci. Mają swoje
      szpitale, swoich lekarzów i pielęgniarki, kliniki, domy opieki. Jest to duża
      firma brytyjska. bardzo znana .
    • Gość: Marta Re: BUPA Care Service UK IP: *.crowley.pl 04.08.05, 12:40
      A mozesz troche napisac o rozmowie kwalifikacyjnej? Ja ide w przyszlym tygodniu
      i nie za bardzo wiem czego mam sie spodziewac. Wiem tylko ze ma to byc
      videokonferencja z ang. pracodawca.
      • Gość: Sarna25 Re: BUPA Care Service UK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.05, 15:53
        Dokładnie tak jest - to jest rozmowa z pracodawca w j. angielskim, a na
        telebimie masz jeszcze dwie babki, które Cie słyszą i widzą a Ty ich, od czasu
        do czasu zadają pytania. Generalnie: na sam początek dostaniesz krócitki teścik
        w j. angielskim (chodzi o czytanie ze zrozumieniem)są w nim informacje w j.
        angielskim na temat Domu Opieki a potem pytania do tekstu. Jest też pare pytań
        typu: dlaczego właśnie Ciebie mamy przyjąć do pracy, jakie masz doświadczenie.
        Po tym teściku wychodzi do Ciebie Pani, która w j. angielskim pyta Cie o pare
        nieistotnych rzeczy (zeby sprawdzic czy rozumiesz jęyk mówiony), potem juz
        tylko czekasz na swoją kolej, gdy nadejdzie wtedy Cie proszą do sali, gdzie
        czeka na Ciebie pracodawca (bardzo miła angielka) i wielki telebim :) Wszyscy
        są bardzo mili. Pracodawca pyta najpierw "jak się masz", a potem o Twoje
        doświadczenie, ukończone szkoły i kursy, o to dlaczego chcesz wyjechać, w jaki
        region Anglii na jak długo i za ile możesz wyjechać.Pytają się też czy wiesz na
        czym polega ta praca, co trzeba robić z takimi osobami i czy zdajesz sobie
        sprawe z tego, ze ta praca nie należy do najłatwiejszych.Pytają się rownież o
        to o czym możesz rozmawiać z osobą starszą i w jaki sposó możesz jej zapewnić
        to zeby czułą się dobrze w takim domu.
        Na koniec rozmowy dzękują Ci i każą czekać minute na korytarzu, wtedy wychodzi
        do Ciebie gośc, który Ci mówi czy zostałąś/nie zostałaś przyjęta. Jeśli się
        zakwalifikujesz to dostajesz od razu list od pracodawcy o tym, ze chce Cie
        przyjąć do pracy, dostajesz również cały zestaw formularzy itp.

Jeśli bedziesz miec jeszcze jakieś pytania to służę radą, mój mail:
        amelka67@op.pl
        pozdrawiam i trzymam kciuki
        • Gość: Marta Re: BUPA Care Service UK IP: *.crowley.pl 05.08.05, 08:59
          Do Sarna25: wielkie dzieki. Odezwe sie w przyszlym tygodniu po rozmowie. Moze
          bedziemy razem pracowac?
          • Gość: Sarna25 Re: BUPA Care Service UK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.05, 22:38
            No problem :-) Mam nadzieje, ze sie dostaniesz :-) Czekam w takim razie na
            odzew od Ciebie. pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka