Dodaj do ulubionych

DO CHODZACYCH NA ANGIELSKI W IRLANDII

IP: *.as2.lmk.limerick.eircom.net 05.10.05, 17:23
W jakich osrodkach i na jakich zasadach organizowane sa lekcje angielskiego?
Czy sa darmowe jesli sie jest legalnie, czy moze platne i jak duzo?
Ogolnie, jakie sa zasady i warunki?
Dziekuje za odpowiedzi i porady.
Obserwuj wątek
    • Gość: dominik Re: DO CHODZACYCH NA ANGIELSKI W IRLANDII IP: *.server.ntli.net 05.10.05, 18:46
      generalnie biblioteki uniwersytety mozna sprobowac pytac sie w agencji jezeli
      posiadaja info to wskaza miejsce egzaminow /wykladow
    • Gość: gość Re: DO CHODZACYCH NA ANGIELSKI W IRLANDII IP: 86.41.200.* 05.10.05, 20:35
      W kazdym mieście jest pewnie inaczej ale praktycznie wszędzie są lekcje
      angielskiego dla obcokrajowców.można też znależć ogłoszenia o prywatnych
      lekcjach dla Polaków ok 10 euro za godzinę z tym że często są one prowadzone
      przez naszych rodaków. Uważam to za błąd ponieważ bez sensu jest uczenie się
      angielskiego w Irlandii u Polaka. Ja chodzę do szkoły językowej dla
      obcokrajowców odpłatność wynosi 390 euro za trzy miesiące (można rozłożyć na
      raty pierwsza wpłata 140 przez nastepne 10 tygodni po 25 euro), dwa razy w
      tygodniu po dwie , bite godziny. Kurs jest bardzo intensywny trzeba się dużo
      uczyć ale jestem zadowolona bo efekty sa widoczne. Są też tańsze kursy np. 65
      euro za trzy miesiące raz w tygodniu dwie godziny
      powodzenia
    • Gość: K Re: DO CHODZACYCH NA ANGIELSKI W IRLANDII IP: *.as1.wtd.waterford.eircom.net 05.10.05, 21:35
      ja zaplacilam 200euro za 15 tyg - lekcje raz w tygodniu po 1h 30 min
    • Gość: aggie czyli tylko platne? IP: *.as2.lmk.limerick.eircom.net 06.10.05, 16:00
      Z tych odpowiedzi wnioskuje, ze nie ma czegos takiego jak bezplatne lekcje
      jesli sie ma PPS number i jest sie legalnie.
      Szkoda, bo jak bylam w Szwecji to chodzilam 5 razy w tygodniu na 3 godziny
      zegarowe. Komputery i ksiazki tez byly za darmo.
      Ale w Irlandii jest najwidoczniej inaczej...
      • Gość: xyz Re: czyli tylko platne? IP: *.b-ras1.srl.dublin.eircom.net 06.10.05, 17:21
        Wszyscy powyzej pisali o kursach angielskiego prowadzonych prawdopodobnie przez
        szkoly jezykowe. Wiem jednak, ze czasami sie zdarza darmowy (calkowicie) kurs,
        w ktorym posredniczy FAS. Tam pytaj.
        • Gość: gość Re: czyli tylko platne? IP: 86.41.200.* 09.10.05, 10:33
          Z tego co wiem FAS organizuje takie kursy językowe za darmo.Trzeba sie
          dowiadywac juz na miejscu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka