Dodaj do ulubionych

Praca dla informatyka

18.10.05, 12:44
witam jak wyglada sprawa z pracą dla informatyka ze znajomoscia tworzenia
stron internetowych, administrowaniem sieci komputerowych w srodowisku Linux,
help deskiem itp
Ile mozna zarobic tygodniowo i jak wyglada sprawa ze znalezieniem pracy jezeli
jezyk angielski zna sie w mowie w stopniu komunikatywnym za to w pismie w
stopniu biegłym..?
Obserwuj wątek
    • elaweybridge Re: Praca dla informatyka 18.10.05, 14:12
      nie wazne jakiej pracy szukasz - czy to przy frytkach czy to w IT. jezyk to
      podstawa - jego bardzo dobra znajomosc to podstawa! nie komunikatywna, srednia,
      sraka czy taka...

z kilkuletnim doswiadczeniem w IT w polsce, wieksze szanse masz ze dostatniesz
      prace jako pakowacz w magazynie niz jako informatyk. niestety poczatki sa trudne.

dobzre jest szukac pracy przez agencje rekrutacyjne. jak sie sprawdzisz jako
      pakowacz, to predzej czy pozniej daja ci prace w IT.

FAQ: ghrom.com/index.php?go=faq

jak ci zalezy to z magazynu wyladujesz w IT.
    • ja_alexander Re: Praca dla informatyka 18.10.05, 14:24
      Język to podstawa. Możesz próbowa przez agencję ale nie licz wówczas na duże
      wynagrodzenie bo noe pobierają nawet 20%. Na początek możesz próbowa na
      helpdesku 1. i 2. linii (często wymagana jest znajomoś Exchange'a 2000/2003) Co
      do Linuxa to tutaj nie jest to najpopularniejszy system. 95% instalacji to
      Windows. Na rozmaowach kwalifikacyjnych z reguły dostaniesz testy i dużo
      problemw do rozwiązania. Będą też pytac o poprzednie doświadczenie i kontakty z
      porzednim pracodawcą. Sam jestem Adminem w firmie w UK ktora ma oddziały w
      Irlandii, Francji i Niemczech więc czasem muszeę trochę podróżowac:) Co do
      zarobków to zależy od rodzju pracy, firmy ale nie widziałem niżej niż 16k /rok.
      Potrzeba też dużo cierpliwości, od momentu wysłąnia CV do rozpoczęcia pracy może
      minąc nawet 2,5 miesiąca.
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka