Dodaj do ulubionych

_________ITC__________

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.05, 18:54
czy moze ktoś mi powiedzieć, czemu ta agencja (ITC) nie odpisuje ma moje
maile??? pisałem, zeby sie dowiedzieć o wyjazd i nieodpisują nic;/;/;/ co mam
zrobić?? zna ktos ta agencje??
Obserwuj wątek
    • Gość: Jaga Re: _________ITC__________ IP: 83.17.28.* / *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.05, 21:56
      Nie wiem dlaczego ci nie odpisuja...Ja znam ta agencje, wyjezdzam z nimi w
      niedziele i za kazdym razem kiedy do nich pisalam otrzymywalam odpowiedz (w tym
      samym dniu)
      • Gość: baba Re: _________ITC__________ IP: *.pro-internet.pl 28.10.05, 13:09
        Szkoda czasu na pisanie maili do itc.
        Bardzo nie polecam tej firmy.
        Byłam na spotkaniu. A raczej na zbiegowisku. Za wszystko ucinają kasę. Nawet za
        to, że dotrzymujesz kontraktu:)Niby ją dostajesz na koniec kontraktu. Jednak
        jest to niezgodne z prawem.
        • Gość: Lenny Re: _________ITC__________ IP: *.ziebice.silesianet.pl 28.10.05, 13:27
          Baba, czy chodzi ci o ITC z siedziba w Krakowie, a moze ci sie cos pomylilo.
          • Gość: Vollmond Re: _________ITC__________ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.05, 14:37
            wiec co z ITC? (siedziba w krakowie i gdzies tam jeszcze) zła firma?? a moze
            macie jakąś podobną godna polecenia? najbardziej by mnie interesowała
            irlandia...
            • Gość: Jaga Re: _________ITC__________ IP: 83.17.28.* / *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.05, 15:04
              Ja bylam na spotkaniu i wcale nie bylo to zbiegowisko!!! Trudno zrobic
              spotkanie na 5 osób jak jedzie cały autokar ok 30-40 osób!! Ludzie !! A
              przeciez nie wszyscy moga byc zdecydowani na wyjazd, prawda? A oplaty pobieraja
              tylko za przejazd i za ubezpieczenie ktore trzeba sobie wykupic (konieczne jest
              do wyjazdów zagranice)Juz nie zdziwiajcie i nie straszcie innych!! To ze Wam
              cos nie odpowiada nie znaczy ze inni maja podzielac Wasze zdanie.
              • Gość: Vollmond Re: _________ITC__________ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.05, 15:26
                jaguś, a niewiesz moze czemu mi nieodpisują na maile? moze chodzi im o mój wiek
                (19lat) lub o brak wiekszego doswaidczenia (kucharz) ? jak myślisz?? pisze i
                pisze a oni nie odpisują...:(
                • Gość: Jaga Re: _________ITC__________ IP: 83.17.28.* / *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.05, 15:35
                  A na jaki adres piszesz?
                • Gość: Ania Re: _________ITC__________ IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 28.10.05, 15:58
                  Ja kiedys napisalam maila do ITC i czekalam na odpowiedz chyba tydzien ale
                  odpisali :) wiec moze i ty sie doczekasz :)
                  • Gość: Vollmond Re: _________ITC__________ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.05, 16:15
                    krakow@itcpraca.pl i katowice@itcpraca.pl... narazie 0 odpowiedzi... mam
                    nadzieje ze napiszą mi w koncu...
                    • Gość: Jaga Re: _________ITC__________ IP: 83.17.28.* / *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.05, 16:28
                      Napisz na adres: ewa.niedzielska@itcpraca.pl
                      Powinni Ci odpisac. A czy wypełniłes CV na ich stronie internetowej? Takim
                      sposobem zapisujesz sie w ich bazie danych. Musisz wejsc na www.itcpraca.pl,
                      wybrac interesujaca Cie oferte i wypełnic formularz.
                      • Gość: Vollmond Re: _________ITC__________ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.05, 19:22
                        napisałem do tej ewy i czekam.. nie, nicniewypełniałem, zrobie to jutro..
                        dzieki za pomoc Jaguśq
                        • Gość: ja Re: _________ITC__________ IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.05, 20:26
                          Witam! Bylam w tej firmie w Krakowie kilka miesiecy temu, wypelnilam formularz
                          i kazali mi czekac 2-3 tyg na telefon w sprawie jakiejs dorywczej roboty. Do
                          tej pory sie nie doczekalam...Gorace NIE polecam.
                          • Gość: Jaga Re: _________ITC__________ IP: 83.17.28.* / *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.05, 23:23
                            Nie polecasz bo co...?Bo do Ciebie nie zadzwonili? Bez sensowny powód. Moze nie
                            spełniasz kryteriów albo nie znalezli jeszcze takiej pracy ktora by Ci
                            odpowiadala.Jezeli byles na spotkaniu to znaczy ze mieli cos dla Ciebie tylko
                            odmowiles.Wiem, ze potem sie dlugo czeka na jakas kolejna oferte.Jest duzo osob
                            ktore decyduja sie od razu, bez zastanowienia i tacy maja duzo wieksze szanse,
                            a Ty swoja pewnie zaprzepasciles. Mam nadzieje ze Ci sie jeszcze uda, czego Ci
                            na prawde zycze.Pozdrawiam
    • tylko69 Re: _________ITC__________ 31.10.05, 16:51
      Hej. Za 10 min zamkna mi komputer, wiec napisze malo, ale pewnie pozniej tez
      dopisze.
      Otoz ja wlasnie skorzystalem z oferty ITC, wiec moge conieco napisac. Ogolnie o
      wszystkim wiedzialem jeszcze przed wyjazdem: kiedys pobierali podobno 500
      funtow, a nie 1000 zl, a na miejscu to wszystko prawda. Autokar kosztuje 600
      zl, choc samolotem z Pragi 50 euro (niektorzy busem sie tlukli), 350 za
      ubezpieczenie (bedziecie ubezpieczeni placac podatki, ale coz, zasze mozna,
      jakby co). Nie o ITC jednak tu chodzi, bo podobno maja duzo kontraktow i na
      innych mozna nmormalnie zarabiac, ludzie byli zadowoleni. Oni poza tym sie w
      tym lancuszku najmniej licza, skoro to agencja zatrudnia agencje.
      Ja trafilem do ProVisty w Doncaster, podobno zle jest tez w Hull i w Edynburgu.
      Krotko mowiac wyplaty wynosily (juz podziekowalem) ok. 100 f, a norma to 250 f.
      100 mozna zarobic tygodniowo w Polsce. Za transport 25 f/tydz, a samochodem
      wyszloby o olowe taniej, ale te wyplaty sa tragiczne przez mieszkanie. Otoz
      ProVista chodzi sobie po agencjach pracy i wynajmuje domy, potem dajac tam
      Polaczkow. Ja mieszkalem z 6ka i razem z niezwrotnymi bondami placilismy 2000
      funtow/miesiecznie!!!!!! A powinno byc 2-3 razy mniej, czasem trafiaja sie domy
      socjalne, ktorych miasto chcialo sie pozbyc.
      Pisze glownie dlatego, ze ludzie rezygnuja, a Wy ciagle przyjezdzacie i nie
      tylko przechodzicie to samo, ale pozniej zapelniacie agencje pracy, przez co
      jest coraz trudniej i gorzej.

Odezwe sie pozniej, pa.
      • Gość: Vollmond Re: _________ITC__________ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.05, 18:55
        czyli odradzasz:D
        • szopspacz Re: _________ITC__________ 22.11.05, 23:46
          Jeśli mogę, podpowiem (tekst odnosi się do wszystkich agencji w POlsce, nie
          licząc ewidentnych przekrętów)
          1. Żadna Agencja nie "wytrzęsie" Ci pracy z rękawa. Jeśli nie ma, to nie ma-
          jeśli jest w końcu do Ciebie napiszą.
          2. Zanim przyłączysz się do grona tych co płaczą, że ich Ci czy tamci olewają,
          zastanów się co im oferujesz, co popisałeś w CV.
          3. Spędy i owszemy bywają, gdy wyjazdy są masowe. Generalnie im prostsza robota
          tym więcej ludzi potrzeba.
          4. Jeśli umiesz język naprawdę dobrze jedź na własną rękę. Jeśli jesteś "cieńki"
          będziesz zarabiał cienko, gdyż prace znajdziesz za pośrednictwem agencji w UK.
          De facto TO Z NIĄ podpiszesz umowę !
          5. Generalnie by przygotować rozmowę rekrutant musi obdzwonić ileśdziesiąt osób,
          więc szanuj jego czas -> szczerość jest bardzo cenna: jeśli coś ci nie pasuje,
          melduj centralnie.
          6. Gdy czytasz o tym jak agencja "zrobiła" kogoś warto by spytać:
          -czy był na rozmowie wstępnej
          -czy przeczytał dokumenty
          -czy słuchał co do niego mówią
          7. Ad dziwne terminy. To też nie wymysł Polaków: dostają zlecenie np.: "10
          sprzątaczy na jutro" i próbują takich znaleźć. Jeśli nie jesteś wysokiej klasy
          specjalistą, rządanie powiadomienia na miesiąc przed wyjazdem praktycznie
          wyeliminuje Cię z gry.
          8. Podziel przez pół, następnie przez cztery i odejmij jeszcze ćwierć od reszty
          każdą płaczliwą historię. Niestety prawda jest taka, że w przypadku
          najpopularniejszych zajęć jedziesz do ciężkiej roboty a nie na wakacje. Zostaw w
          domu ułańską fantazję i przygotuj się na ostry zapieprz. Dziwna historia, że
          najwięcej problemów w Angli mają Ci, którzy i tu nie potrafili zapewnić sobie
          zajęcia. Oczywiście zdarzają się nierzetelni pośrednicy w UK ale myśląc
          logicznie: gdyby każdy wyjazd okazaywał się przekrętem myślisz, że polskie
          Agencje jeszczeby funkcjonowały?
          9. Mały żart: dlaczego więcej jest głosów krytycznych a propos agencji? Bo
          zadowoleni nie mają czasu na pierdoły i pracują.
          Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka