Dodaj do ulubionych

wyjazd z porąbanego kraju

10.11.05, 11:09
kto sie orietuje jak najlepiej i za ile jakim sirodkiem transportu mozna
wyjechac do londynu
Obserwuj wątek
    • elaweybridge Re: wyjazd z porąbanego kraju 10.11.05, 13:36
      masz do wyboru: samolot, autokar, pociag.
      samolotem najszybciej.

wejdz na strony lini lotniczych i posprawdzaj sobie ceny.
      nie sadzisz chyba ze ktos z za ciebie to zrobi?
    • Gość: pit Re: wyjazd z porąbanego kraju IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 11.11.05, 01:43
      i dlatego ze ty wyjezdzasz, ja wracam z przyjemnoscia :)

powodzenia.
      • Gość: BC Re: wyjazd z porąbanego kraju IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.05, 02:36
        15 lat temu też wróciłem do kraju z emigracji w Kanadzie i wiesz co ?
        Z perspektywy tych kilkunastu lat mogę z pełną odpowiedzialnością powiedzieć,
        że była to najgorsza rzecz jaką zrobiłem sobie i moim dzieciom.
        Tak więc miłego powrotu. Witam w klubie głupców !

Mnie też było bardzo miło wracać z kilkuletniej emigracji lat 80.
        Tyle, że to uczucie szybko zderzyło się z beznadziejną rzeczywistością RP.
        Postpeerelowska mentalność ludzi mieszkających w kraju nad Wisłą zdołuje
        każdego kto posmakował normalności gdzie indziej.
        • Gość: polak to czemu nie wracasz do kanady IP: *.aib.ie / 194.69.198.* 11.11.05, 18:02
          skoro siedzialesz 15 lat masz kanadyjskie obywatelstwo,wracaj co cie trzyma w
          pl ?
          • Gość: obywatel Re: to czemu nie wracasz do kanady IP: *.apple.com 11.11.05, 20:33
            > skoro siedzialesz 15 lat masz kanadyjskie obywatelstwo,wracaj co cie trzyma w pl ?

Autor nie "siedzial" 15 lat, tylko 15 lat temu wrocil. Natomiast na emigracji byl kilka lat, napisal przeciez:
            "(..)Mnie też było bardzo miło wracać z kilkuletniej emigracji lat 80.(...)"
            Ponadto skad wnioskujesz, ze autor ma obywatelstwo kanadyjskie?

Piotr Slotwinski
            www.obywatel.blog.onet.pl <-
          • Gość: BC Re: to czemu nie wracasz do kanady IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.05, 20:35
            Bo nie miałem obywatelstwa tylko stały pobyt.
            Poza tym jestem 15 lat starszy i trudno znowu zaczynać wszystko od nowa. ;(
            • Gość: polak kanada IP: *.dbln.cable.ntl.com 12.11.05, 10:14
              Wnioskuje ztad bo w kanadzie bylo bardzo latwo otrzymac obywatelstwo,sam po 3
              latach otrzymalem, nastepnie wyjechalem do usa, a obecnie jestem w dublinie,
              traktuje dublin jak cos przejsciowego bo mam zamiar jednak wrocic do
              polski,pomimo ze mam wybor wrocic do usa lub kanady lub nawet siedziec gdzies w
              europie zachodniej,powodzenia
              • Gość: ff Re: kanada IP: *.ipt.aol.com 12.11.05, 16:22
                steskniles sie za brudna i szara polska?
                • Gość: polak Re: kanada IP: *.dbln.cable.ntl.com 13.11.05, 11:39
                  Sadze ze dawno nie byles albo odwiedzasz nie ciekawe miejsca ,polska nie jest
                  brudna i nie jest szara,wielu polakom zyje sie duzo lepiej i ciekawiej niz
                  polonusom w usa czy w kanadzie,oczywiscie ze nie wszystkim ale tym co nie
                  czekaja z reka wyciagnieta , tak jest wszedzie bez wzgledu na kraj, w usa jest
                  masa ludzi biednych ktorzy zyja od 1 do 1 ,zli na caly swiat i zgorzkniali.
                  A stesknilem sie za roznorodnoscia jaka daje mnie europa, w tej chwili moge
                  leciec prawie wszedzie z dublina do europy w obie strony za 80 euro, gdzie w
                  usa sa tak tanie bilety? pozatym tam miasto do miasta podobne ta sama kultura
                  lub brak jej, tylko krajobraz sie zmienia, europa w tej kwesti jest nie do
                  pobicia.No i jeszcze kwestia wakacji na dzien dobry 21 dni, w usa lub kanadzie
                  to marzenie.
                  • Gość: rodziu Re: kanada IP: 81.102.15.* 13.11.05, 14:06
                    zgadzam sie z forumowiczem o nicku 'polak' w 100%, posiedzi jeden z drugim
                    troche za granica to inaczej spojrzy na ta 'brudna i szara' Polske...
                    pozdrawiam z okolic Cambridge
                    • Gość: ff Re: kanada IP: 62.69.102.* 14.11.05, 10:09
                      to co ty jeszcze robisz w tym cambridge? zasuwaj do polski
                      • Gość: polak Re: kanada IP: *.aib.ie / 194.69.198.* 14.11.05, 13:52
                        On robi to samo co i ty tylko nie ma tak mozgu wypranego i nie musi zapieprzac
                        tak jak ty na okraglo dlatego wie jak w pl jest w odroznienie od ciebie
                        • Gość: ff Re: kanada IP: 62.69.102.* 14.11.05, 15:50
                          a skad ty wiesz co ja robie mosku

jestem w anglii bo mi sie podoba a nie dlatego ze na chleb nie mialem
                          w polsce wiodlo mi sie calkiem niezle tylko tego zawistnego i chamskiego narodu
                          mialem dosc
                          • Gość: polak Re: kanada IP: *.aib.ie / 194.69.198.* 14.11.05, 16:35
                            tell me more tell me about :))))))))
    • Gość: gosc Re: wyjazd z porąbanego kraju IP: *.range86-135.btcentralplus.com 11.11.05, 21:18
      Jestem juz tu 4 lata i gdyby nie kasa to nie zostalbym tu nawet dnia dluzej.
      Zycze Ci powodzemia ale tak czy tak szybko zmienisz zdanie, jeszcze polubisz
      NASZA POLSKE. Pozdrawiam
      • Gość: Soup Nazi Re: wyjazd z porąbanego kraju IP: *.sympatico.ca 14.11.05, 16:16
        ość portalu: gosc napisał(a):

> Jestem juz tu 4 lata i gdyby nie kasa to nie zostalbym tu nawet dnia dluzej.
        > Zycze Ci powodzemia ale tak czy tak szybko zmienisz zdanie, jeszcze polubisz
        > NASZA POLSKE. Pozdrawiam

Ja tez. WASZA POLSKA jest brudna i szara, i wy tez jestescie brudni i szarzy na
        zewnatrz i od wewnatrz, i dlatego was tak "ciungnie" na to gumno, hehehe. Aha,
        WASZA POLSKA jest rowniez zamieszkana, w wiekszosci, przez plemie prymitywnych i
        wrednych wiesniakow. Inni udaja sie na emigracje zewnetrzna lub wewnetrzna - nie
        maja wyjscia.
        • Gość: POLAK Re: wyjazd z porąbanego kraju IP: *.range86-135.btcentralplus.com 14.11.05, 19:51
          Bez komentarza. Jestes poprostu prymitywny
          • Gość: ff Re: wyjazd z porąbanego kraju IP: *.ipt.aol.com 14.11.05, 22:17
            > Bez komentarza. Jestes poprostu prymitywny

chlopie to w koncu zdecyduj sie czy bez komentarza czy z komentarzem
            • Gość: Wyzwolenie Swin Re: wyjazd z porąbanego kraju IP: *.range86-135.btcentralplus.com 15.11.05, 22:47
              Chyba ktos z twojego pokolenia byl prosiakiem bo odziedziczyles kilka genow po
              nim HA HA HA

• Gość: m Re: wyjazd z porąbanego kraju IP: 212.2.163.* 14.11.05, 20:39
          niestety, w 90% to prawda.
          • Gość: Soup Nazi Re: wyjazd z porąbanego kraju IP: *.sympatico.ca 14.11.05, 22:12
            Gość portalu: m napisał(a):

> niestety,

Zgadzam sie - nie jest to przyjemne - dla mnie rowniez nie - jednak fakt.

w 90% to prawda.

OK, opuszczam 10%.
        • Gość: ss spadaj kanadysko szujo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 09:45
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka