Gość: Dziku IP: *.gwardii.osi.pl 28.11.05, 08:38 Wyjeżdżam wkrótce na 3 miesiące do Anglii, bardzo proszę o podpowiedź, czy muszę załatwiać coś w NFZ, czy muszę pobierać druk E-111? Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Dziku Re: NFZ IP: *.gwardii.osi.pl 28.11.05, 17:50 proszę o radę - słyszałem, że to niepotrzebne, że wystarczy tylko dowód tożsamości i pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amelia Re: NFZ IP: *.cable.ubr05.gill.blueyonder.co.uk 28.11.05, 18:13 I usmiech starczy wszystko bedzie darmo, co za myslenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaśka Re: NFZ IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.11.05, 18:58 Amelia, pewnie chcialas byc zlosliwa, ale udalo ci sie powiedziec kawalek prawdy. Tyle, ze skoro twoj IP wskazuje na UK, to moglas sie wysilic na rzeczowa odpowiedz. Ja akurat wiem cos na ten temat, niestety. Najlepiej wziac z NFZ druk E-111, ktory przysluguje za darmo, jesli jest sie ubezpieczonym w Polsce. Od stycznia powinna to byc europejska karta ubezpieczenia, ale oczywiscie w NFZ jeszcze jej nie wydaja. Druk E-111 jest wazny 2 miesiace. Natomiast faktycznie mozna sie dostac w UK do lekarza i szpitala bez zadnych papierow. Bywa nawet tak, ze zaczynaja leczyc/ratowac bez zadnych pytan o papiery. I potem tez nie pytaja. Z drugiej strony problemem moze byc zapisanie sie do rejonowej przychodni. Czyli - lepiej miec odpowiedni dokument z Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziku Re: NFZ IP: *.gwardii.osi.pl 28.11.05, 19:19 Dziekuję Amelio za rzeczową odpowiedź.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś