Dodaj do ulubionych

staż w NewElectronix

10.01.06, 22:29
Czy ktoś z was dostał się może na staż organizowany przez firmę NewElectronix
w Londynie??
Obserwuj wątek
    • Gość: nebo Re: staż w NewElectronix IP: *.041net.co.yu 12.01.06, 16:59
      There are many students in Belgrade (Serbia and Montenegro,ex Yugoslavia),
      whom I know, that have been invited to intership in Newelectronix.We have too
      many reasons to believe that this is some kind of freud.I don't speak Polish
      but can understand enough, to see that this program is much advertised in your
      country.
      Do you have any additonal information ut the company,apart from what is written
      on their official website?
      Do you know anything about legitimacy of the program?
      It would be great if we could exchange some information between countries,so if
      you want contact me :-)
      My e-mail: jelenaetf13@yahoo.com
    • Gość: wykryłam tę aferę to oszustwo IP: *.net.autocom.pl 12.01.06, 17:00
      Chyba chcą pare (tysięcy?) osób naciąć na 35 funtów. Szczegóły:

www.eurodesk.pl/index2.php?go=aktualnosci#274
    • kasia799 Re: staż w NewElectronix 12.01.06, 18:14
      Na sasiednim forum tez o tym pisza
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20901&w=34863837
    • Gość: Eliss GBritain.net Re: staż w NewElectronix IP: *.bulldogdsl.com 13.01.06, 12:10
      INFORMACJA Z AMBASADY BRYTYJSKIEJ W SPRAWIE PRAKTYK W LONDYŃSKIEJ
      FIRMIE 'NEWELECTRONIX.COM' (12/01/06)

Ambasada brytyjska w Warszawie otrzymuje liczne zapytania od osób
      zainteresowanych ofertą firmy NewElectronix.com z siedzibą w Londynie, która
      oferuje staże w Wielkiej Brytanii. W koresponencji z kandydatami firma powołuje
      się na "współpracę z ministerstwem spraw zagranicznych" i wymaga
      nierefundowanej wpłaty 35 funtów brytyjskich na swoje konto.

Osoby zainteresowane zgłoszeniem się na staże informujemy, że ani brytyjskie
      ministerstwo spraw zagranicznych (Foreign and Commonwealth Office) ani British
      Council nie współpracują w żadnym zakresie z firmą NewElectronix.com Nasze
      próby nawiązania konktaktu z NewElectronix.com by sprawdzić podawane przez nich
      informacje nie przyniosły rezultatu.
      zrodlo :British Embassy
    • Gość: ewa Re: staż w NewElectronix IP: *.lodz.mm.pl 15.01.06, 22:33
      Ja się dostałam i cieszyłam się jak dziecko. Jestem absolwentką i szukam pracy, a przez to odrzuciłam kilka ciekawych ofert. A teraz okazuje się, że to wszystko to ściema.
      Jeżeli coś wiecie wiecej, albo się dostaliście na program napiszcie do mnie:
      ewa.olczyk@wp.pl
      Ps. Dlaczego umieszczono tą informacje na poważnych stronach przed sprawdzeniem??? Jak tak można???
      • Gość: Eliss GBritain.net Re: staż w NewElectronix IP: *.bulldogdsl.com 16.01.06, 01:25
        Kochana ta informacje znajdziesz na
        www.britishembassy.gov.uk/servlet/Front?pagename=OpenMarket/Xcelerate/ShowPage&c=Page&cid=1086624743611
        i uwierz mi ,ze to nie jest nie sprawdzone!!
    • anuletka Re: staż w NewElectronix 16.01.06, 11:38
      no to trochę juz wiemy ;) ja dostałam jeszcze maila od kilku osób z Rosji, b.
      Jugosławii i Litwy. Większość z nich do końca nie wierzy, że może to być jednak
      oszustwo.
      Ciekawa jestem, czy UKIE ma zamiar jakoś się ustosunkować do tego, co zrobili.
      Nie wiem, czy zwróciliście uwagę, ze ogłoszenia o stażu w NewElectronix pojawiły
      się na dziesiatkach serwerów w Polsce - w tym na stronach uniwersyteckich,
      uczelni prywatnych, no i oczywiście UKIE, a wszystklie one miały identyczną
      treść! To trochę takie "kopiuj - wklej". Nie mogę zrozumieć dlaczego nikt nie
      pofatygował się by sprawdzić tą firmę, zweryfikować jej dane adresowe itp.
      A rady dla "szczęśliwych aplikantów" w stylu - "robią to państwo na własne
      ryzyko" to ja proponuję żeby sobie wsadzili... tam gdzie im się zmieszczą.
      • Gość: robson Re: staż w NewElectronix IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.06, 18:05
        Witam, osobiscie bardzo bym chcial zeby te praktyki byly prawdziwe, ale jak
        wiadomo roznie to bywa, ja juz zaplacilem zanim pokazaly sie pogloski. To jest
        juz moj piaty wyjazd i z doswiadczenia wiem, ze najszybciej mozna sie spodziewac
        iz bedziemy "paczkowac- dzial logistyki" "adresowac- dzial zarzadzania" no i
        odbierac tel- dzial marketingu" tzn tania sila robocza ze wschodu, ale 50L moge
        zaryzykowac (35+15 przelew) zawsze moge uciec.
        A co do tego za ambasada UK nie wie, USA wie o wszystkich J1 i co, ludzie na
        koncu oddaja krew w LA, albo pracuja jak niewolnicy na Campamerica, za spanie
        jedzenie bilet i 510$, co jak policzylem, bo bylem, daje cos ponad $1

Tak ze jesli okaze sie to oszustwem, to ta informacja powie wam co macie robic,
        narazie wstrzymajcie sie do konca miesiaca.

I am sorry that you have been the victim of fraud. We are unable to accept
        reports of this nature by e-mail. Please report the matter to your local Police
        and request that they forward a report via Interpol to London in order that the
        matter can be investigated.
        fraud.alert@met.police.uk
        Detective Constable Hinks
        CMU SCD6
        tel 44 (0) 207 230 1278
        • anuletka Re: staż w NewElectronix 16.01.06, 21:52
          Wiesz, mnie najbardziej w całej tej sytuacji irytuje fakt, że nikt nie jest w
          stanie potwierdzić albo zaprzeczyć iarygodności tej firmy. Wszyscy mówią tylko,
          że "działacie Państwo na własne ryzyko" i to włączając w to instytucję jaką
          jest Komitet Integracji Europejskiej, dla którego nie powinno być problemem
          sprawdzenie ogłoszeń, jakie zamieszczają na własnych stronach internetowych.
          Oczywiście ja również chciałąbym żby te praktyki okazały się jednak prawdziwe,
          ale taką mam już naturę, że chciałabym wszystko sprawdzić i wszystko mieć pod
          kontrolą - stąd jadąc na J1 do USA sama znajdowałam firmę, która zgodziła się
          mnie zatrudnić. Gdyby coś było nie tak, mogłabym mieć pretensje tylko do siebie.
          Cóż zobaczymy jak będzie tym razem.
          Gdybyś wiedział coś ięcej - daj znać tu albo na prv
          PZDR z Lublina
          • Gość: robson1302 dziwna strona ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 15:31
            cos napisalem, zniknelo,
            potem napisalem drugi raz i tez zniknelo,
            ale pokazalo sie to co napisalem wszesniej ?

chyba newelectronix nie jest w to zamieszany ?
            • anuletka Re: dziwna strona ? 18.01.06, 23:03
              chyba nie... =) biorąc pod uwagę jakość ich strony internetowej nie byliby chyba
              w stanie zneutralizować twoich wypowiedzi na forum =) a co tym razem zniknęło??
              a w ogóle, to już tak do wiadomości wszystkich, którzy jednak chcieliby coś z
              tym zrobić podaję maila: anuletka@tlen.pl Jak do tej pory nic mi ze skrzynki nie
              ginęło... albo może o tym nie wiem... Wielki Brat w końcu czuwa =)
              PZDR
    • anuletka link od Jeleny 16.01.06, 14:16
      66.249.93.104/search?q=cache:v7LKpUsB0LwJ:www.fatwallet.com/forum
    • robson1302 WAZNE POLICJA CHCE POZBIERAC NASZE SKARGI 14.02.06, 13:36
      POTRZEBUJE INFORMACJI GDZIE I KIEDY ZLOZYLISCIE SKARGRE,

NAZWISKA JAK CHCECIE NIE MUSICIE UJAWNIAC, TO WYSTARCZY, BO POLICJA NIE ZA
      BARDZO WIE JAK SIE DO TEGO ZABRAC,
      TAK ZE WYSLIJCIE MI INFORMACJE NA
      robert2002usa@hotmail.com
      A JA PRZEKAZE JE DO KOMISARIATU

DZIEKI ZA POMOC
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka