tomislaw_s 16.01.06, 16:07 Witam, jestem po studiach informatycznych i chcialbym sie dowiedziec, czy bez doswiadczenia i praktyki znajde zatrudnienie, gdzies w Anglii, Irlandii? Znajomosc jezyka slaba. Prosze o konkretne namiary. POzdrawiam x Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ja_alexander Re: Po studiach, bez doswiadczenia 16.01.06, 16:15 Będę szczery. Szanse masz marne/ żadne. Przejżyj ofery z UK i nawet na 1st Line Helpdesk wymagane jest min. 2 lata doświadczenia. Językiem też swobodnie musisz sie porozumiewać w każdej takiej pracy. Ludzi po studiach jest tutaj pełno. Często mają dobrą praktykę a angielski jest ich językiem natywnym. Przeznacz lepiej kasę na coś innego. Ale to tylko moje zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
tomislaw_s Re: Po studiach, bez doswiadczenia 16.01.06, 16:27 A gdzie latwiej takie doswiadczenie zdobyc? W Polsce czy na wyspach??? Jak wyglada takie zdobywanie doswiadczenia np. w Anglii? Czy sa takie oferty i czy sa platne? Odpowiedz Link Zgłoś
ja_alexander Re: Po studiach, bez doswiadczenia 16.01.06, 16:39 :) Błędne koło - tu jest z tym jak w Polsce. Firmy inwestują w pracowników którzy są już sprawdzeni. Dla studentów przewidziane są praktyki (większość za darmo). W Polsce jest coś jak staż- tutaj raczej nie, a jeżeli już to firmy mają umowy z konkretnymi uniwerkami. Na twoim miejscu zacząłbym od stażu w Polsce. Ja pracowałem podczas studiów, a potem miałem prace po- fakt że nauka cierpiała ale teraz to owocuje Odpowiedz Link Zgłoś
tomislaw_s Re: Po studiach, bez doswiadczenia 16.01.06, 16:46 Wielkie dzieki za informacje. Spodziewalem sie takiej odpowiedzi, choc nigdy nie bylem na wyspach i warto wiedziec cos wiecej. Nie ukrywam ze start bedzie trudny, ale przy odrobinie szczecia powinienem cos znalezc. Teraz biore sie za jezyk i jakies drobne zlecenia w kraju. Doswidczenie musze zdobyc tutaj, bo choc takze bezplatne to na miejscu i z kosztami do wytrzymania. Gdyby ktos znalazl ciekawa oferte dla mnie, dajcie znac. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś