Dodaj do ulubionych

anglia dla informatyka

27.01.06, 14:10
wiem ze temat byl juz w roznych miejscach na rozne sposoby poruszany na forum, ale chcialbym zapytac konkretnie o siebie.
Jak oceniacie moje szanse na prace w zawodzie?

-magister IT(uczelnia przecietna, zaoczne)
-angielski na poziomie FCE, no moze troszeczke nizszym
-5,5 roku pracy w zawodzie(administrator systemow, czyli robilem wszystko: zarzadzanie siecia(Win/Unix/Linux), administrowanie oraclem, tworzenie oprogramowania(C#, VB .NET)- ale z tego w niczym nie jestem naprawde dobry
-znajomosc niezla: C#, VB, Oracle, Python, ogolnie zagadnienia zwiazane z LAN/WAN
- znajomosc slabsza: lista dluzsza, m.in J2EE, C++, PHP, SAS, Access, Apache ...

Co sadzicie, co myslicie, co doradzicie?
Dzieki za kazde konkretne informacje :)
Obserwuj wątek
    • Gość: ghrom Re: anglia dla informatyka IP: *.static.dsl.as9105.com 27.01.06, 14:20
      To nie do nas to pytanie, tylko do agencji IT w UK, i im je zadaj :P

Porady dla emigrujacych do UK
      • xandy Re: anglia dla informatyka 27.01.06, 14:24
        Hehe, zdje sobie sprawe ze tak byloby tez dobrze. Ale moje doswiadczenie mowi mi ze na forum czesto dowiem sie czegos bardziej ciekawego i waznego niz w jakimkolwiek urzedzie, agencji... itp.

W sumie moje pytanie sklania do czysto subiektywnej oceny. Wiec kto sie pokusi?
        :)
        • Gość: p Re: anglia dla informatyka IP: 212.44.10.* 27.01.06, 15:03
          Czy jestes w ktorej z wymienionych rzeczy naprawde dobry, tak dobry, zeby warto
          Cie bylo zatrudnic mimo kiepskiej znajomosci jezyka?
          Wez pod uwage, ze na miejscu jest masa przecietniakow, ktorzy nie maja problemow
          jezykowych i moga sie lepiej sprzedac niz Ty nawet z niezla wiedza i
          umiejetnosciami.

• xiv Re: anglia dla informatyka 27.01.06, 15:40

moja rada:
      - podszkol angielski, FCE to troche malo
      - zdecyduj sie kim chcesz byc - programista czy adminem, jedno z drugim rzadko
      chodziw parze
      - napisz swoje CV pod katem przyszlej pracy

jeszcze jedna rzecz: w UK (nie wiem troche dlaczego) patrzy sie na branze, w
      ktorej sie pracowalo (ubezpieczenia, banki, firmy prawnicze, hurtownie, sprzedaz
      detaliczna, etc) - czasem to pracuje na twoja korzysc, a czasem wrecz przeciwnie
      • reallondoner Re: anglia dla informatyka 27.01.06, 15:45
        Gdybym pracowal w agencji rekrutacyjnej - nie przeszedlbys. Nie dlatego, ze
        slaby jestes, ale ze nie wierzysz w siebie i nie umiesz sie sprzedac.

Grunt to dobra postawa, pewnosc swoich kwalifikacji, a to ze Ci mniej troche na
        poczatek dadza, bo nie znasz dobrze jezyka, pal go licho.
        Wazne, zebys zaczal pracowac w swoim zawodzie...
        Wiara w siebie zostanie zauwazona. Udowodnij im, ze to im powinno zalezec na
        Tobie bo jestes dobry... (jesli jestes).

Mam juz czwarta prace w UK i za kazdym razem to ja im udowadnialem, ze mnie
        potrzebuja. Jakos dziala...
    • Gość: zdzislaw Re: anglia dla informatyka IP: *.unknown.be.uu.net 27.01.06, 18:22
      naucz sie dobrze jednej rzeczy moze byc to cokolwiek z tego co pisales i do
      przodu :))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka