Gość: mrowka IP: *.server.ntli.net 12.02.06, 15:51 ja wiem, zapytam troche z innej beczki, ale moze ktos z Was zdawal test IELTS i moze podzielic sie wrazeniami, co i jak czy trudny poziom i wogole... bede wdzieczna mrowka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lalibela Re: IELTS IP: *.freedom2surf.net 12.02.06, 21:50 zdawalam, egzamin trudny, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ralph Re: IELTS IP: *.server.ntli.net 12.02.06, 21:58 Gość portalu: lalibela napisał(a): > zdawalam, > egzamin trudny, Nie wiem czy można go oceniać w kategoriach trudny/łatwy, to nie jest zwykły test, jego nie można nie zdać. Można najwyżej się zastanawiać czy jest trudno uzyskać np. 6 punktów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrowka Re: IELTS IP: *.server.ntli.net 12.02.06, 22:03 no wlasnie o to mi chodzi, czy trudno uzyskac punkty "na dobrym poziomie". bo chce kontynuowac studia tutaj i musze zdac ten egzamin. czy jest on bardziej oparty na gramatyce czy tez na rozumieniu tekstow i jakis esejach??? czy to cos jak nasze FCE? Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.brzeska Re: IELTS 12.02.06, 22:21 www.ielts.org tam jest "handbook", w którym jest wszystko napisane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agi Re: IELTS IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.02.06, 02:52 żeby dostac 6.5-7 to poziom wyższy od dobrego FCE, właściwie to jakieś B w Advanced'cie, ale to zupełnie inna formuła egzaminu - mnie się bardziej podobała, jeśli masz orientację, to bardziej podobna do toefla. Opiera się bardziej na samym przekazie językowym, mniej na niuansach gramatycznych - ale wymaga też wyrobienia (gł. czasowego). Przy Academic musisz napisać dwie prace, a czasu naprawdę jest mało, więc najlepiej na jakiś specj. kurs do tego examu pochodzić, no i robić testy, testy i jeszcze raz testy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrowka Re: IELTS IP: *.server.ntli.net 14.02.06, 15:44 dzieki wszystkim za odpowiedzi:) Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.brzeska Re: IELTS 14.02.06, 15:48 --W razie gdybys jeszcze miala pytania, pisz na priv. Przygotowywalam ludzi do tego egzaminu! Odpowiedz Link Zgłoś