Dodaj do ulubionych

Z lotniska do centralnego Londynu

18.03.06, 15:41
...a dokladnie z Lutonu.. sa tam linie Green Line 757, ktore zabieraja
pasazerow na dworzec Victoria (o ile dobrze pamietam). Bilet mozna zamowic
on - line, ale trzeba miec karte kredytowa (ktorej nie mam), ale mam nadzeje,
ze problemow z kupnem biletu nie ma zwlaszcza, ze (jak mi sie wydaje) kursuja
co 20 min. Czy ktos korzystal z tych linii? Chodzi mi o praktyczne informacje
typu : gdzie sie znajduja stanowiska itp. A moze jest jeszcze jakas inna
opcja, dzieki ktorej mozna sie dostac do centrum? Ktos kiedys tu pisal, ze w
Wizz Air mozna zarezerwowac sobie bilet na autokar i teraz widze na stronie,
ze tez jest o tym www.bpexpress.hu/index_pl.php Co o tym myslicie?
Te autokary chyba czekaja na pasazerow, ktorzy wysiadaja z samolotu i od razu
zabieraja i zawoza na miejsce...co mi wlasnie srednio odpowieda, bo zamierzam
jakas godz. spedzic na lotnisku... Bardzo prosze o rade..
Obserwuj wątek
    • Gość: shpinak Re: Z lotniska do centralnego Londynu IP: *.bulldogdsl.com 18.03.06, 15:48
      na przeciwko terminala jest przystanek autobusowy green line, kursuja co 20-30
      min, w zaleznosci od pory dnia (24/7). bilet w jedna strone na voctoria station
      kosztuje £10 i kupujesz u kierowcy. osobiscie polecam skorzystanie z pociagu,
      spod terminala lotniska kursuje bezplatny bus na dworzec kolejowy luton parkway,
      pociagi kursuja co ok. 20 min. 24h, bilet kosztuje tyle samo co autobus ale
      dotrzesz do londynu dwa razy szybciej i i przyjemniej. mozna wysiasc na west
      hampstead, crickelwood, king's cross lub london bridge o ile dobrze pamietam.
      • wirezz Re: Z lotniska do centralnego Londynu 18.03.06, 16:03
        Wolalabym skorzystac z autokaru, bo ta forma transportu wydaje mi sie mniej
        skomplikowana (tzn. mniej zachodu ;), poniewaz bede tam pierwszy raz, w dodatku
        sama. Shpinak, czy te autokary na przystanku sa w widoczny sposob oznakowane?
        Tzn. czy latwo mozna odnalezc 575 (bo tak chyba jest oznaczony)? ;) A wiec
        jeszcze raz : na przystanku Green Line odszukuje 575, wsiadam, kupuje bilet i
        wysiadam juz na Victoria Station? ;) Autobus nie zatrzymuje sie nigdzie po
        drodze? Pozdr :)
        • wirezz Re: Z lotniska do centralnego Londynu 18.03.06, 16:04
          P.S. jak dlugo trwa podroz?
        • Gość: shpinak Re: Z lotniska do centralnego Londynu IP: *.bulldogdsl.com 18.03.06, 16:27
          podroz trwa 1godzine przy braku korkow, co jest mozliwe jedynie bardzo wczesnym
          rankiem lub w nocy, jesli sa korki...
          autokary sa wyraznie oznakowane - wielki napis green line na kazdym, 575 to
          numer kursu ktory jest zazwyczaj wyswietlony na tablicy z przodu - jest kilka
          przystankow na zadanie juz w londynie szczegoly:
          www.arrivabus.co.uk/__80256E280053B5B6.nsf/vWeb/flDOMR6ACDHX/$File/ln757se0505.pdf?Open
          pomimo ze bedziesz 1 raz nadal polecam pociag. do autokary niekiedy trudno sie
          dostac jako ze ilosc miejsc jest ograniczona a samoloty laduja caly czas:)obok
          przystanku green line jest przystanek busa do dworca kolejowego - free shuttle
          bus to luton parkway station, podroz do dworca trwa ok 5min. do londynu
          dojedziesz rowniez pociagiem jadacym docelowo do brighton (przez londyn)
          • Gość: shpinak Re: Z lotniska do centralnego Londynu IP: *.bulldogdsl.com 18.03.06, 16:28
            nr linii to 757:)
            • Gość: shpinak Re: Z lotniska do centralnego Londynu IP: *.bulldogdsl.com 18.03.06, 16:41
              pociag
              www.thameslink.co.uk/main.php?page_id=63
              www.thameslink.co.uk/content/doc/cms/bedtobrimf_1.pdf
            • wirezz Re: Z lotniska do centralnego Londynu 18.03.06, 16:53
              Dzieki Shpinak :) Jesli nie dostane sie do Green Line, to skorzystam z linii
              kolejowych (jednak wiecej komplikacji i trzeba pamietac, zeby nie przeoczyc
              miejsca docelowego ;)
              Jeszcze raz dzieki za pomoc i pozdrawiam :)

P.S.Teraz juz zapamietam, ze to linie 757 ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka