Gość: sophie2202 IP: *.server.ntli.net 31.03.06, 13:28 Zastanawiam się nad założeniem telewizji sky. Nie wiem jednak czy jest mozliwość oglądania polskich programów. Dziękuję za odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: spinka Re: polskie programy na sky IP: *.cable.ubr06.croy.blueyonder.co.uk 31.03.06, 13:57 ja mam i nic nie umie znales podobno jest tam poska viva polonoia ale ja tego nie mam moze trzeba spesjalny pakiet zamowic?!ja bym chcial TVN i "na wspolnej" :)pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
walesa4 Podpowiedź: przez okres ok. 1 roku mozna ogladac 31.03.06, 14:49 pakiet cyfrowego polshitu(atu) gratis, wystarczy odpowiedni tuner albo karta DVB do komputera :) Odpowiedz Link Zgłoś
kerryman w standardowych pakietach brak 31.03.06, 15:00 ale to powod dla ktorego mam sky a nie polsat albo cyfre. nie chcialem polskich programow. 1. lektor psuje odbior filmu 2. programy w oryginale sa dobra praktyka jezyka 3. polska telewizja naszpikowana jest polityka od ktorej staram sie uciec ale sa programy sky cinema 1 i 2 na ktorych leci duzo polskich filmow. tych bardziej ambitnych, np Kieslowskiego. "Na Wspolnej" lepiej niech zostanie w kraju. :) jesli koniecznie chcesz polska telewizje, kup na ebay albo allegro uniwersalny dekoder i do niego karte. talerz mozna dostac na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
walesa4 kolego, nie ma czegoś takiego jak uniwersalny 31.03.06, 15:44 dekoder, są np.: z przenaszalnymi uprawnieniami kart lub nie, z możliwością sharing-u, możliwośc emulacji, ze złączami CI, patchowalne, z twardym dyskiem, a nie które systemy kodowania wymagają sparowania odbiornika z kartą kodową czyli musisz mieć tuner DVB od dostawcy pakietu.... Odpowiedz Link Zgłoś
kerryman Re: kolego, nie ma czegoś takiego jak uniwersalny 31.03.06, 16:07 ok, dziekuje za wyklad. ty to rozumiesz, ja tez. ok. wiekszosc osob nie zrozumie o co chodzi. precyzuje uniwersalny - taki, w ktorym mozna uzywac roznych kart, w tym polskich. Odpowiedz Link Zgłoś
walesa4 wlasnie tak myslalem że o to Ci chodzi,ale problem 31.03.06, 16:14 jest w tym że nie wszytskie CAM-y SECA z cyfry+ na tunerach nie od nich przenosza uprawnienia na karty, wiec po miesiacu mozna sie zdziwic jak mimo placenia za cyfre ,nie bedziesz mial dostepu do ich programow poki nie wepchniesz karty do orginalnego tunera od cyfry, i na to trzeba uwazac przy kupnie tunera bo nie we wszystkich jest to wyraznie napisane!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psipisus Re: wlasnie tak myslalem że o to Ci chodzi,ale pr IP: *.zen.co.uk 31.03.06, 16:43 walesa przetlumacz z polskiego na nasze jak debilom bo ja naprawde nie wiem a to co mowisz brzmi jak da sie uzyskac polskie programy posiadajac sky+, please thx regards Odpowiedz Link Zgłoś
walesa4 Polskie programy idą z innego satelity, więc 31.03.06, 16:55 Sky tu nie ma nic do tego, Sky to platforma brytyska z Astry 28stopni, Cyfra+ i Polsat Cyfrowy nadają z Hotbirda 13stopni, więc co najmniej drugi konwerter z duża anteną albo druga antena z konwerterem Ci potrzebna i drugi tuner. Nie wiem skąd taki pomysł że polskie programy rozprowadza Sky, moze w niektórych kablówkach jest inaczej, i TV Polonia i TVP Kultura tam jest.... ale nic wiecej. Czy istnieją tunery odbierajace rownoczesnie cyfre i sky tego nie wiem, popytaj się w Londynie u gosci ktorzy rozprowadzaja cyfre... ja polecam Polsat, bo minie ok roku zanim wymienią karty, a tuner mozesz miec patchowalny za 200PLN z Polski, jak chcesz placic to wykup lepiej abonament cyfry mniej napsutej krwi przez BOK jest Odpowiedz Link Zgłoś
jagienkaa kerryman 31.03.06, 16:50 jeśli wykupisz Pakiet Cyfry z Cyfrą+, filmem i sportem to jest opcja oglądania filmów w oryginale czy z polskimi napisami, to samo z HBO i AXN. Ja mam Cyfrę+ i jestem bardzo zadowolona, a najbardziej to mój mąż który ogląda mecze Premiership za 1/4 tego co by zapłacił za Sky+. Odpowiedz Link Zgłoś
walesa4 a premiership można oglądać free na hiszpańskiej 31.03.06, 17:00 D+ i francuskiej TPS, to po pierwsze, a po drugie oferta Cyfry+ jest duzo mnie atrakcyjna niż Sky-a.... Odpowiedz Link Zgłoś
jagienkaa Re: a premiership można oglądać free na hiszpańsk 31.03.06, 17:47 ale za sky zapłacę 4x więcej i polskiej tv nie będę oglądać...a tak to mam 2w1:) Odpowiedz Link Zgłoś
walesa4 a czy ja mam coś przeciwko Cyfrze+?, w porównaniu 31.03.06, 18:05 z Polsatem Cyfrowym to Mercedes do Syreny przekonałem się empirycznie miałem Polsat 2 lata a Cyfre rok, cały pic polega na sposobie traktowania klientów, Ale mnie chodzi też o to zeby mieć wybór, Polsat od miesiaca jest złamany i dostępny na wiekszosc tunerow za free (do pazdziernika zeszlego roku był przez prawie 3 lata dostepny) wiec w zapewnnia że lada chwila sie skonczy piractwo mozna odlozyc miedzy bajki, potzrebna jest wymiana kart z kluczem RSA), podobnie hiszpański D+, i niemiecki Premier (ale w przypadku ostatniego trzeba miec okreslony tuner i specalna karte) poczytaj artykuły z drugiego linka. Piraci ukarali w ten sposob firmę Kudelskiego Nagravision za walkę z "ograniczonym" piractwem na terenie Niemiec, tak to jest chytry 2 razy traci, hehehe Polsatu nigdy wiecej nie zamowie, nawet jakbym nie mial ogladac WordCup-u w Niemczech, mam dosyc walki z BOK-iem przez 3 miesiace wisiałem na telfonie co kilka dni!!! Odpowiedz Link Zgłoś
walesa4 dla zainteresowanych początkujacych 31.03.06, 17:27 odnośniki do stron o DVB www.lyngsat.com/packages/europe.html www.satkurier.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś