Dodaj do ulubionych

prezent dla obcokrajowca??

18.04.06, 00:08
wybieram sie na urlopik do polski,wiec chcialabym zrobic moim zagranicznym
przyjaciolom jakies polski prezencik.od razu odpada alkohol!!nie mam
zielonego pojecia, co moge zprezentowac:((
Obserwuj wątek
    • ebola_zaire Re: prezent dla obcokrajowca?? 18.04.06, 00:15

Kup im np. Ptasie Mleczko Wedla po ostatnim moim pobycie w PL zakupilem kilka opakowan. Panie (angielki) byly zachwycone lub/i krowki (cukierki -Goplany) tez byly dobrym pomyslem :)
    • glassempire Re: prezent dla obcokrajowca?? 18.04.06, 00:18
      Pudełko wedlowskich czekoladek, ładny obraz olejny (taki spod Bramy
      Floriańskiej, za stówacza kupisz spokojnie coś przyzwoitego) albo akwarelę, coś
      ze szkła artystycznego, album, ksiązkę, przewodnik...

• anna-dark Koniaków strings dobre na wszystko !!! 18.04.06, 10:16
        Koniaków strings dobre na wszystko !!!
    • Gość: ham dwukilowy worek prawdziwych polskich ziemniakow IP: *.b-ras1.srl.dublin.eircom.net 18.04.06, 00:19

a powaga to jest duzo polskich pamiatek np. w Krakowie na sukiennicach
      ja bym kupil globus z zaznaczona na czerwono miejscem gdzie lezy Polska, bo spora rzesza wydaje sie nie miec zielonego pojecia gdzie lezy Polska i spotkalem sie juz z okresleniami ze np. kolo Chin...no ale nie dziwne, tylko w Polsce dzieciom kaze sie uczyc wszystkich panstw swiata i ich stolic
      • Gość: rob Re: dwukilowy worek prawdziwych polskich ziemniak IP: *.cable.ubr05.live.blueyonder.co.uk 18.04.06, 07:47
        CIUPAGE !!!
        • bigstrand figurke papieza!!! 18.04.06, 13:17
          taka malutka i zeby raczkami ruszala i cos mowila... super prezent

sygnatura nie istnieje lub zostala wykasowana
          • jeanie_mccake Czestochowskie specjalnosci 19.04.06, 10:13
            bigstrand napisał:

> taka malutka i zeby raczkami ruszala i cos mowila... super prezent

Bez sensu, przeciez papiez jest Bawarczykiem.
            Ale podobno w Czestochowie maja pollitrowe flaszki w ksztalcie Panny Maryi -
            mozesz ja wypelnic dowolnym sokiem np ziemniaczanym, potem w razie potrzeby
            odkrecasz jej glowe i lyk!
    • kerryman Re: prezent dla obcokrajowca?? 18.04.06, 11:40
      ja swoim najpierw przywiozlem pierniki, potem ksiazke o Polsce ze zdjeciami a
      ostatnio swetry takie zakopianskie, nie wiem jak sie to nazywa, recznie robione
      w kazdym razie.
      • jobwaw Re: prezent dla obcokrajowca?? 18.04.06, 15:54
        Ja koopooje zwykle: wódka polska, Żoobroowka, Czekolada gorzka, Czekoladki
        Wedla, Kasztanki, Album o Polsce po ang ze zdj.

Ale może czasem dla odmiany nic im nie koopić niech czekają do następnegoo :)
        • glassempire Re: prezent dla obcokrajowca?? 18.04.06, 16:29
          Sąsiadom zawsze przywożę bombonierki Wedla albo Wawelu i bardzo się cieszą. To
          taki uniwersalny prezent.
          • Gość: ffffffffffffffffff Re: prezent dla obcokrajowca?? IP: *.server.ntli.net 18.04.06, 16:39
            kabanosy. ostatnio zrobilo to taka furore ze teraz chcieli mi dac pieniadze
            zebym im kupil ;P

raz przywiozlem sernik domowej roboty, tez kazdy byl zachwycony, bo te ich
            cziskejki to......

zreszta to zalezy od ciebie, znajomych, stopy zalozylosci itd

--
            htpp://www.e-angielski.com
            • glassempire Re: prezent dla obcokrajowca?? 18.04.06, 17:09
              Kabanosy i wędliny pokazały się już w coraz liczniejszych polskich sklepach,
              Drzewa do lasu wozic nie bedę ;)
              Smakuje im również przyprawa rodzaju Jarzynka, Kucharek, Vegeta (tez powoli sie
              pokazuje ale autochtoni do tych sklepow raczej nie chodza) i polski majonez
              kielecki.
              Ostatnio w Super Valu widzialam cala polke z polskimi wyrobami (marki Polan).
              • natalia.brzeska tu ciekawy wątek: 18.04.06, 17:17

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16726&w=24588833&wv.x=1&v=2&s=0
                Ja przywoziłam grzybki marynowane (domowej roboty)
                Książkę z polskimi przepisami (po angielsku, bardzo dobrze wydana)
                Książkę o Polsce po angielsku
                Dużo alkoholu
                jeszcze wiecej słodyczy (w tym chałwa, ptasie mleczko, michałki, śliwa w
                czekoladzie, czekoladki "Solidarność")
                Dla dzieci "W Pustyni i w Puszczy" (jest wersja z napisami po ang. lub z
                dubbingiem)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka