18.04.07, 14:10
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,4068828.html
wiadomosci.onet.pl/blogi/korwin-mikke.blog.onet.pl,198930866,blog.html
lukaszwarzecha.salon24.pl/11817,index.html
Ciekawe, czemu tylko K-M trafił na główną stronę gazeta.pl?
Obserwuj wątek
    • the_dzidka Re: porównaj 18.04.07, 15:20
      Bo ma lepszy Pi-Ar?
      Nawiasem mówiąc, gada niezłe bzdury. Juz widzę tę jatkę, jakby dołączyli
      studenci, którym zamarzyło się zostać Rambo czy Bruce Willisem...
      To nie studenci powinni byli móc mieć broń, to ten szaleniec NIE powinien móc
      jej mieć.
      • konradbryw Re: porównaj 18.04.07, 15:58
        the_dzidka napisała:

> Bo ma lepszy Pi-Ar?

Chyba gorszy?

> Nawiasem mówiąc, gada niezłe bzdury. Juz widzę tę jatkę, jakby dołączyli
        > studenci, którym zamarzyło się zostać Rambo czy Bruce Willisem...

Na gazwybie masz kontrargument do tego swojego.

> To nie studenci powinni byli móc mieć broń, to ten szaleniec NIE powinien móc
        > jej mieć.

Bandyci zawsze zdobędą broń. Desperaci sami ją zrobią. Uczciwi ludzie są na straconej pozycji, jeśli nie mają do niej dostępu.
        • raduch Re: porównaj 18.04.07, 19:49
          Argument nietrafiony, na teren campusu nie wolno wnosić broni.
          • konradbryw Re: porównaj 18.04.07, 20:19
            raduch napisał:

> Argument nietrafiony, na teren campusu nie wolno wnosić broni.

raduch, czytałeś w ogóle te artykuły? Przecież JKM od tego zaczyna, że w kampusie nie można było nosić broni. Broń wniósł bandyta.

Znajomy mi kiedyś opowiadał, jak przed wojną na uniwerku jakiś młodzieniec wszechpolski zaczął obrażać żydowską studentkę. Wystarczyło, że kilku studentów po przeszkoleniu wojskowym _odbezpieczyło_ legalnie posiadane rewolwery.
            • raduch Re: porównaj 18.04.07, 20:36
              Czytałem. To są dwie zupełnie różne kwestie. Dostępność do broni - tu się
              zgadzam, prawo jest niejasne i zbyt restrykcyjne. Druga że są obszary na które
              nie można zwyczajowo wnosić broni. Namieszał wg mnie.
              • konradbryw Re: porównaj 18.04.07, 23:09
                raduch napisał:

> Czytałem. To są dwie zupełnie różne kwestie. Dostępność do broni - tu się
                > zgadzam, prawo jest niejasne i zbyt restrykcyjne. Druga że są obszary na
                > które nie można zwyczajowo wnosić broni. Namieszał wg mnie.

JKM zawsze miesza, bo - jak napisał Warzecha gdzieś w komentarzach - stwarza paradoksy, które potem sam rozwiązuje. Co do niewnoszenia, to wymagałoby to pełnej kontroli. Skoro w całym stanie jest dostępna broń, to zakaz wnoszenia na teren uczelni grozi takimi konsekwencjami. Brak zakazu byłby zdrowszy.
                • raduch Re: porównaj 19.04.07, 00:38
                  Brak zakazu byłby zdrowszy - prawda, ale braku brak, tak?
                  O tym pisałem. JKM od dawna lansuje tezę, że dla naszego dobra dostęp do broni
                  winien być łatwiejszy. Z tezą się zgadzam, ale w tym konkretnym przypadku nie
                  ma ona zastosownia. Gdybym, załózmy, miał legalną broń to i tak nie brałbym jej
                  na Jasną Gorę, do samolotu, czy na wykład. Obyczaj tak nakazuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka