Gość: aaa IP: 194.152.88.* 24.04.06, 15:41 Chcialabym wiedziec czy jesli sie staram o tax credit to, to jest traktowane jako kredyt ktory musze kiedys tam splacic, czy poprostu to jest tylko dodatek od panstwa do wyplaty. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
martin_sutton Re: TAX CREDIT 24.04.06, 15:46 Znajdz sobie lepsza prace albo wez wiecej godzin. Nie bierz sie za forse ktora ci sie nie nalezy. Dodatek od panstwa my ass. Ten dodatek sasrancu jest nie od jakiegos anonimowego panstwa tylko od ludzi ktorzy pracuja i placa podatki. Sprobuj tobie tez nie zaszkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olina Re: TAX CREDIT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 18:52 Nie no, ty gościu to naprawdę przeginasz z tym obrażaniem ludzi(,,sasrańcu,,?co to ma być?)Widzę, że matka cie jednego nie nauczyła szacunku do ludzi i wiecej pokory w życiu!!!!!!Tak naucz się mieć więcej pokoryyyy, bo niewiadomo jeszcze co moze ciebie spotkać w życiu! Odpowiedz Link Zgłoś
martin_sutton Re: TAX CREDIT 27.04.06, 19:31 to czego mnie matka nie nauczyla ty mnie na pewno nie nauczysz. Nie mam absolutnie zadnego szacunku dla pijawek ktore wyciagaja reke po nieswoje i robiac glupia mine twioerdza ze im sie nalezy. Zasraniec to raczej lagodne okreslenie dla takich osobnikow. Nie widze do czego w zyciu mialaby mi sie przydac pokora bez wzgledu na sytuacje. Jezeli jednak lubisz sie korzyc to nie bede przeszkadzal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzia Re: TAX CREDIT IP: *.server.ntli.net 28.04.06, 23:19 Jak dostali Tax Credit to chyba im się należy no nie?Ktoś to przecież sprawdza.Pozostali niech się cieszą,że są w sytuacji,że nie muszą się starać o przyznanie.Wszelkiego rodzaju credity,benefity zostały wymyślone dla ludzi...Naprawdę nie wiem czego się tu wstydzić??????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: onlina Re: TAX CREDIT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 14:17 Nie wiesz do czego mogłaby ci sie przydać pokora w życiu? Choćby do tego, aby może bardziej zrozumieć ludzi, którzy być może nie potrafią sobie radzić w życiu tak jak ty czy inni. Pamiętaj, ludzie którzy robia coś dla drugiego człowieka z ,,czystej,,chęci zazwyczaj w życiu są wynagradzani podwójnie! A benefity wymyślili dla ludzi, tak jak ktoś już o tym wspomniał, więc dlaczego ty masz pretensje o to do ludzi??? ,,Człowieku puknij się troche w swoją niezbyt piękną czaszkę,,-bo już mnie wkurzasz tą swoją wyniosłością!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polaczek Re: TAX CREDIT IP: *.range86-141.btcentralplus.com 24.04.06, 20:50 bierzcie co daja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tong Po Re: TAX CREDIT IP: 81.102.15.* 27.04.06, 19:09 Czy ktos jakiej sumy nie wolnp przekroczyc rocznie zeby dostac Working Tax Credit i kiedy sie mozna starac?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rob Re: TAX CREDIT IP: *.cable.ubr05.live.blueyonder.co.uk 27.04.06, 20:00 ha ha ha ha ... komu komu bo ide do domu Odpowiedz Link Zgłoś
justynajacek Re: TAX CREDIT 29.04.06, 23:44 tej sumy nie przekroczysz rocznie jestem pewna mozesz zawsze sie starac pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lili Re: TAX CREDIT IP: *.range86-129.btcentralplus.com 28.04.06, 23:48 A tak z drugiej strony patrzac na ilosc tego typu postow, zastanawiam sie kiedy panstwo polskie nakaze rozliczac sie z otrzymanych benefitow :) No bo w koncu czemu nierowno traktowac swoich obywateli... skoro 40% musza placic ci ktorzy ciezko pracuja to niech ci ktorzy dostaja za friko tez placa... rownosc i sprawiedliwosc musi byc :) Odpowiedz Link Zgłoś
kerryman martin_sutton pojechales ma maxa tym razem 29.04.06, 14:33 i nie tylko ty. ludzie wezcie zacznijcie uzywac google jesli jestescie niedouczeni. "Tax credits are the part of your income on which you are not liable for tax." tax credit to nie zaden kredyt!!. kazdy ma okreslony tax credit, wlaczajac ciebie martin. w polsce to sie nazywa kwota zwolniona od podatku. i jak czytam ze ktos chce sie starac o tax credit a ktos inny mu na to ze wyciaga reke po nieswoje to spadam z krzesla ze smiechu normalnie. w IRL (w UK podobnie) tax credit zalezy od wielu rzeczy, mozna np przerzucic tax credit na malzonka, w okreslonych sytuacjach moze to przyniesc wymierne korzysci. tutaj podaje link do prostego opisu jak sie nalicza tax credit. oasis.gov.ie/employment/pay_and_employment/how_your_tax_is_calculated.html Odpowiedz Link Zgłoś
deadeasy Re: martin_sutton pojechales ma maxa tym razem 29.04.06, 15:04 Masz na mysli "tax/personal allowance" - to jest kwota zwolniona od podatku. "Tax Credit" (Child Tax Credit albo Working Tax Credit) to jest zupelnie co innego. Polecam strone: www.direct.gov.uk/Homepage/fs/en Odpowiedz Link Zgłoś
kerryman Re: martin_sutton pojechales ma maxa tym razem 29.04.06, 15:15 no to jest roznica pomiedzy IRL a UK Odpowiedz Link Zgłoś
kerryman Re: martin_sutton pojechales ma maxa tym razem 29.04.06, 15:24 ok,sprawdzilem IP i wyglada na to ze autor watku mieszka jednak w UK. o jaa . sorry. nie sprawdzam lokalizacji po IP kazdego z kim rozmawiam sorry. to piszcie ludzie skad jestescie i o co dokladnie wam chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
kerryman czarno na bialym 29.04.06, 17:32 www.networkpl.com/modules.php?name=News&file=article&sid=15057 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: czarno na bialym IP: *.westsussex.gov.uk 29.04.06, 17:38 jesli ktos pracuje i placi podatki dlaczego ma nie dostawac jakichs niewielkich dodatkow? w Polsce miliony lewych rencistow i 40-letnich emerytow jakos nie ma problemu z wyciaganiem kasy od wlasnych rodakow. Odpowiedz Link Zgłoś
kerryman Re: czarno na bialym 29.04.06, 17:48 bo placac podatki zrzucasz sie tylko na emeryture martina_suttona ktora chce sam, bez absolutnie zadnych bachorow spedzic gdzies na karaibach. jesli masz dzieci to twoj problem ale wara ci od jego kasy heheheheh. pewnie ze ma prawo. jesli sie komus nie podoba system podatkowy/swiadczen socjalnych to niech zglasza postulaty do wladz. mieszkasz tutaj, pracujesz, placisz podatki - tym samym zgadzasz sie z nimi, takimi jakie sa. moze ci sie to nie podobac ale zgadzasz sie z nimi. tak samo jak postanowieniami licencyjnymi na MS Windows (i wiele innych) moze ci sie nie podobac, ale jesli instalujesz to automatycznie sie zgadzasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghrom Re: czarno na bialym IP: *.static.dsl.as9105.com 30.04.06, 08:46 Ostatnia rzecza jaka chce marton jest to, zeby sie jakis prol zrzucal na jego emeryture. Wiesz, jak wtedy by ona wygladala? Wakacje w Epsom, a nie na Karaibach :P Podatki powinny byc po to, zeby za nie budowac armie, policje, administracje i infrastrukture, a nie emerytury. A juz na pewno nie po to, by je rozdawac prolom w postaci benefitow :P Porady dla emigrujacych do UK Odpowiedz Link Zgłoś
kerryman Re: czarno na bialym 01.05.06, 10:59 a wszystkich ludzi ktorzy pracowali, po 35 latach ta armia dostarczy kulke w leb, bo spoleczenstwu emeryt niepotrzebny, tylko kosztuje. zastanow sie co ty mowisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghrom Re: martin_sutton pojechales ma maxa tym razem IP: *.static.dsl.as9105.com 30.04.06, 08:42 Zalosne tlumaczenie. Pojechales po martinie za to, czego nie byl winien on tylko ty - nie sprawdziles tematu. Teraz miej odwage cywilna i zwroc mu honor, bo to sorry jakos tak niewyraznie zaadresowales :P Porady dla emigrujacych do UK Odpowiedz Link Zgłoś
kerryman Re: martin_sutton pojechales ma maxa tym razem 01.05.06, 10:56 za co zwrocic honor? za to ze bezmylsnie wymysla ludziom, ktorzy chca o cokolwiek aplikowac, a przeciez im sie nie nalezy? autor watku zapytal o TAX CREDIT a nie o CHILD/WORKING TAX CREDIT. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: TAX CREDIT IP: *.cable.ubr02.donc.blueyonder.co.uk 30.04.06, 09:26 DZIEKI WSZYSTKIM ZA ODPOWIEDZ:)) Odpowiedz Link Zgłoś
kerryman Re: TAX CREDIT 01.05.06, 11:15 ja nie zgadzam sie zeby za moje pieniadze tworzono armie, zarowno zolnierzy jak i urzedasow. ale czy kogos to obchodzi? pracuje tu, place podatki, niestety nie mam specjalnie wyboru a rzucanie blotem w kazdego kto popiera zbrojenia czy przerosnieta administracje (w waszym przypadku dochodzi jeszcze rodzina krolewska) - nie ma sensu. chyba ze wam to sprawia przyjemnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tong Po Re: TAX CREDIT-2 pytania IP: 81.102.15.* 04.05.06, 19:38 Nie zrozumialem jednej kwesti.Jesli dostane wraz z moja dziewczyna Working Tax Credit przy zarobkach np. 13000 rocznie.A jak po jakims czasie wezmiemy slub i bedziemy rodzina to razee bedziemy zarabiac 2600,i wtedy stracimy obydwoje zasilek?? Wszystkie overt time wliczaja sie do sredniej rocznej ,czy tylko stawka podstawowa?? Odpowiedz Link Zgłoś