29.04.06, 14:04
Witam!
Wybieram sie o Tralee z Dublina, dostalam tam swietna prace managera, dobrze
platna i wogole ale nic nie wiem o tym miescie! Moze ktos z was jest w stanie
os na ten temat mi powiedziec? Tzn. czy sa tam jacys Polacy, gdzie mozna
znalezc mieszkanie (strona dafta jest bardzo uboga jezeli chodzi o Trale),
poczatkowo gdzie mozna nocowac itp. A zwlaszcza, jaki jest klimat tgo miasteczka?
Prosze o pomoc
Pozdraiwam
Obserwuj wątek
    • kerryman Re: Tralee 29.04.06, 14:13
      ja na twoim miejscu wynajalbym domek gdzies poza tralee. nawet na dafcie
      zauwazysz ze moze byc duzo taniej, ciszej, ladniej. Polacy sa wszedzie - z
      twojego postu nie potrafie wywnioskowac czy to dobrze czy zle :)

gdzie mieszkac na poczatku? to zalezy czy chcesz mieszkac w hotelu, hostelu,
      guest house czy b&b. wszystko znajdziesz w google.
      • casade Re: Tralee 29.04.06, 14:21
        Bardzo chetnie zamieszkalabym nad oceanem, za Tralee, ale nie dysponuje zadnym
        srodnkiem transportu, ba, nie mam nawet prawa jazdy, wiec kijek.... A odnosnie
        Polakow to sama nie wiem, czy to dobrze, czy zle. W Dublinie spotykam ROZNYCH
        Polakow, zarowno milych, jak i skonczonych palantow...
        • kerryman Re: Tralee 29.04.06, 14:45
          nie wiem, w tralee nikogo nie znam. jezdze tam jak juz naprawde musze. nie
          przepadam za glosnymi miastami. no ale po dublinie dla ciebie tralee bedzie jak
          wiocha zabita dechami hehehehe. to sobie bedziesz mogla wyobrazic na jakiej
          wiosce mieszkam teraz, skoro mowie ze tralee dla mnie za glosne hehehe.
          a kiedy sie zamierzasz przeniesc? daj znac na tydzien przed to kupie kerry's eye
          wyjatkowo (wole kerrymana albo kingdom) i podesle ci jakies nry telefonow. chyba
          z gazety najlepiej bedzie.

pozdrawiam.
        • kerryman aa jeszcze jedno. 29.04.06, 14:48
          zainstaluj sobie google earth (jesli nie masz jeszcze) i obejrzyj sobie tralee z
          gory. niedawno dodali zdjecia wysokiej rozdzielczosci.

earth.google.com/download-earth.html
          • Gość: casade Re: aa jeszcze jedno. IP: *.mysmart.ie 29.04.06, 14:56
            Wiem, widzialam, mam google earth i czuje sie troche przerazona, jak am
            powiedziales, Dublin:P
            Jade tam 7 maja, stad moj pospiech. A szczerze mowiac, zawsze chcialam mieszkac
            w malym miasteczku... Co nie zmienia faktu, ze przestaje lubic ciagle szukanie
            znajomych na nowo, zalatwiane mieszkan, internetu itp.
            Dzieki za wszelkie porady, mam nadzieje, ze nie wystrasze, jak powiem, ze mam
            nadzieje na wiecej tych przydatnych informacji:P
            • kerryman Re: aa jeszcze jedno. 29.04.06, 15:06
              nie wystraszylas mnie, wrecz przeciwnie, chetnie pomoge w miare mozliwosci.
              kupie kerry's eye we wtorek...wysle ci na priva namiary na kilka domow/mieszkan.
              tylko napisz (moze byc na priv) czy chcesz wynajac caly dom/mieszkanie czy
              szukasz pokoju itd.
              • casade Re: aa jeszcze jedno. 29.04.06, 15:23
                Zdecydowanie szukam domu, bo "nas jest dwoch, ja i moj brzuch (i jeszcze
                watroba...)". Cos malego niedrogiego, niedaleko od miasta i blisko oceanu... Mam
                wymagania, co? Oczywiscie zartuje, szukam czegos wlasnego, mam dosc mieszkania z
                ludzmi, za ktorymi nie przepadam tylko dlatego, ze nie stac mnie na placenie za
                mieszkanie ponad tysiac euro:(
                Dziekuje bardzo za pomoc.
                Sa jeszcze zyczliwi ludzie, nawet Polacy w Irlandii :D
                • kerryman Re: aa jeszcze jedno. 01.05.06, 11:43
                  postaram sie cos znalezc, w sumie z tym oceanem to nie az takie trudne do
                  zrealizowania. zawsze jest mozliwosc dojazdu autobusem. sporo ludzi mieszka poza
                  tralee i dojezdza do pracy co dziennie. w samym tralee na dluzsza mete mieszkac
                  bym sam nie chcial - jak juz napisalem, za glosne miasto dla mnie hehehe.
    • kerryman sprawdz maila 02.05.06, 15:44
      jak w temacie - sprawdz maila.

pozdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka