Dodaj do ulubionych

Robota w tesco UK

IP: 212.244.168.* 19.05.06, 16:17
Witam
Mam takie proste pytanie. Jezeli podpisuje z tesco umowe na prace na 2 lata to czy jest realna szansa zakonczyć ją wczesniej np po
3 czy 6 miesiacach? Jezeli tak to w jaki sposób to zrobic. Jakie tez czekają mnie za to konsekwencje?

Pozdrawiam
Polimerek
Obserwuj wątek
    • kerryman Re: Robota w tesco UK 19.05.06, 16:21
      na kazdej umowie jest okreslony termin "notice" (w PL masz okres wypowiedzenia).
      jesli jest to 14 dni, musisz dac znac pracodawcy o odejsciu minimum 14 dni
      wczesniej. jesli zniknalbys bez zadnego powiadomienia, bylbys bebe.
      • kerryman Re: Robota w tesco UK 19.05.06, 16:23
        oczywiscie nie ma zadnych negatywnych dla ciebie konsekwencji przy uszanowaniu
        "notice".
        • Gość: York Re: Robota w tesco UK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 17:29
          jak pracowlem w magazynie w Ridgmont to wiel os. odchodzilo z dnia na dzien.
          superviosr nie bardzo byl tym przejety wiec to chyba noralne ale zle swaidzczy
          o takim typie.

P.S
          ja to uwielbaim w Uk ze pracujesz, masz dosyc to sie zwalniasz i szukasz nowej
          pracy, nie boisz sie ze nowej roboty przyjdzie ci szukac 3 miesiace
          niech zyje latwosc zycia
          • Gość: Polimerek Robota w tesco UK a kary umowne IP: 212.244.168.* 19.05.06, 23:29
            Tylko pytanie jest takie czy obciążą mnie za to finasowo. Czy są przewidziane kary umowne za zerwanie dwuletniej umowy? Jaśli tak to ile mogą chcieć. Pytam konkretnie jak to jest w przypadku tesco.

Pozdrawiam,
            Polimerek
            • Gość: landsend Re: Robota w tesco UK a kary umowne IP: *.chello.pl 20.05.06, 11:12
              To zadzwon na infolinie Tesco i sie zapytaj. Mozesz udawac kolejnego kandydata,
              jesli boisz sie, ze cie mogliby JAKOS zidentyfikowac ;)
              Maja zakichany obowiazek udzielic Ci tej informacji.
              Ponizej masz linka na forum "praca w Tesco UK" i tam mozesz poczytac co nieco na
              interesujacy Cie temat. Wg mnie nie ma opcji zebys placil za wczesniejsze
              zerwanie umowy, w koncu to nie jakies Work & Travel czy Camp America tylko
              zwykla umowa z okresem wypowiedzenia i tyle.

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=36953
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka