Dodaj do ulubionych

Pomysły na tanie jedzenie

09.06.06, 12:53
Trzeba oszedzac za granica, wiec wrzucam pare tanich pomyslow.
Tanie nie znaczy zle!(Pomijam przepisy na labedzia i na mewe bo w innych
watkach sa)

1.Łożysko kulkowe zapieczone w towocie
2.Zawór zwrotny panierowany w pakułach
3.Śrubunek w otulinie z uszczelek
4.panewki w oleju
5.sworznie z pakułami i łojem posypane nakrętkami
6.placki blaszane z odrobiną rdzy i smaru
7.rolki z kawałkami gumy zapiekane w kratownicach
8.oringi z kawałkami świeżo spawanej szlaki
9.spiralki w sosie z borygo na zimno
10.płonący bak polany benzyną
11.Mucha na dziko
12.Kawałki osmiornic polane sokiem z cytryny
13.Kawałki cytryny polane sokiem z osmiornic
14.Szum lasu
15.Mrówki faraona 5000pak.
16.Chomiki dzieci sąsiada w sosie moherowym
17.Pasikonik
18.Żaby odebrane bocianowi.Inne nie.
19.Kocie jezyczki w sosie z czarnej polewki
20.Bocian pieczony na drutach wysokiego napięcia
21.Dzieciom zamiast balonówki mozna dac do porzucia kawałek gumofilca.
22.Tłuczone szkło na patyku
23.Banan z grilla z czekoladą
24.Kotlety z dżdżownic w sosie Pesto plus kompot z suszonego łabędzia
25.Bezy ze sledziami
26.Peklowane musze udzisko
27.Kisiel z kota

Smacznego.Mam nadzieje ze pomysł chwyci i cos dopiszecie.Trzeba sobie nawzajem
pomagac
Obserwuj wątek
    • Gość: scuzzy Re: Pomysły na tanie jedzenie IP: *.in-addr.btopenworld.com 09.06.06, 13:27
      Zaj...b..iste :))
      Te Mrowki faraona 5000 w paczce mnie rozwalily :)

Ty sie smiej, ale tu naprawde tacy sie zdarzaja. MOze labedzi nie jedza, ale
      juz ryby lowia, zabieraja do domu i jedza, co Anglicy kwituja oczami jak 5
      zloty - totalnym zdziwieniem. Tacy Polscy nasladowcy Robinsona Crusoe hehe.
      • Gość: magda Re: Pomysły na tanie jedzenie IP: 194.205.246.* 09.06.06, 14:38
        lowia ryby...no i co z tego w Pl tez ludzie ryby lowia...nic w tym
        bulwersujacego
        • Gość: scuzzy Re: Pomysły na tanie jedzenie IP: *.in-addr.btopenworld.com 09.06.06, 14:43
          No wlasnie, w PL, tu sie tego nie robi, lapie sie i wypuszcza.

• Gość: magda Re: Pomysły na tanie jedzenie IP: 194.205.246.* 09.06.06, 14:45
            lapiei wypuszcza to juz dla mnie dewiacja i maltretowanie rybek....ja nie widze
            w tym nic zlego jesli ktos jest glodny,na ochote i nie robi tego na skale
            przemyslowa ...niech sobie lapie (poza okresem ochronnym)
            • Gość: ghrom Re: Pomysły na tanie jedzenie IP: *.static.dsl.as9105.com 09.06.06, 16:18
              Co za bzdura. A zezrec w calosci i wypluc osci to nie maltretowanie? :P

Gdybym byl ryba, to bym 100000x wolal zeby mi ryja rozharatalo, niz jakby mnie
              jakis wiochmen mial polykac :PPP

Dewiacja, phi. Hipokryzja albo durnota, ot co. Greenpeace, normalnie :P

Porady dla emigrujacych do UK
              • Gość: magda Re: Pomysły na tanie jedzenie IP: 194.205.246.* 09.06.06, 16:47
                powiedzial juz Ci ktos ze jestes glupi?czy jestem pierwsza?
                • Gość: ghrom Re: Pomysły na tanie jedzenie IP: *.static.dsl.as9105.com 09.06.06, 16:50
                  Och, skarbie. Nie ty pierwsza sie mylisz ;]

Porady dla emigrujacych do UK
                  • Gość: magda Re: Pomysły na tanie jedzenie IP: 194.205.246.* 09.06.06, 16:57
                    Ja sie nigdy nie myle !zapamietaj!
                    • bigbadelectriccow Re: Pomysły na tanie jedzenie 11.06.06, 01:06
                      Gość portalu: magda napisał(a):

> Ja sie nigdy nie myle !zapamietaj!

Kotku, to ty? nie wiedzialem ze czytasz to forum. ;))))
          • javus Re: Pomysły na tanie jedzenie 11.06.06, 11:11
            chyba zartujesz... pracowalem pare lat temu w malym lokalnym pubie w miasteczku
            nadmorskim i wiem ze ludzie wyplywali na lowienie ryb (hobby) ale zawsze cos
            lowili nawet pare razy chcieli mi cos dac tylko ze ja odmawialem bo i tak nie
            mialem pojecia co z taka ryba zrobic.
            Z tego co wiem to brytole to zapaleni rybacy i nie wypuszczaja tego co zlowia
            chyba ze jest niewymiarowe.
    • Gość: magda Re: Pomysły na tanie jedzenie IP: 194.205.246.* 09.06.06, 14:46
      zreszta mylisz sie nie tylko w Pl ludzie lapia ryby i je jedza...
      • kerryman az mnie brzuch boli 09.06.06, 17:07
        ludzie zlitujcie sie!!
        juz naprawde nie ma sie o co klocic? zostaly tylko jakies ryby i labedzie??
        tutaj naprawde nie trzeba sie wysilic zeby sprowokowac ostra dyskusje.

ale mimo bolacego brzucha dorzuce swoje 3 grosze. jak irlandczyk wyda 250 euro
        na kij, kolowrotek, zylke i robaki, pojdzie pomoczyc kija w rzece, wyciagnie
        rybe - moze ja wypusci, moze zje. jeden pies. kogo to obchodzi. nikt o tym nie
        napisze w gazecie. bo robi to co lubi.

polak - co innego. sa tacy co nawet kolowrotka nie kupia, kij moze w lesie
        uchlastaja zeby zaoszczedzic. zylke - byle jaka. przynete? wykopie na miejscu. a
        po co w ogole tyle zachodu? no bo po co kupowac ryby jak mozna samemu zlowic?
        inna sprawa - w Kerry musieli znaki z regulaminem po polsku zrobic. nie dlatego
        ze sa taaaacy mili a dlatego ze pojawialo sie coraz wiecej cieciow, ktorzy mieli
        w du.pie co im mowili lokalni. oni nic nie rozumieja i maja wszystko gdzies.
        osobiscie te znaki tlumaczylem :)
        polactwo na emigracji ma chyba w defaulcie zero szacunku do wszystkiego co lokalne.
        • kerryman Re: az mnie brzuch boli 09.06.06, 17:13
          zapomnialem dopisac ze znam jednego Polaka, ktory lowi dla przyjemnosci. ale nie
          gdzies tam w rzece, w krztynach tylko z regularnej lodzi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka