Dodaj do ulubionych

praca w kancelarii

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 16:48
WItam
Może ktoś pracuje w Wlk. Brytanii w kancelarii prawnej. Mi właśnie
zaproponowano pracę, na stanowisku młodszego prawnika. Czeka mnie jeszcze
rozmowa dotycząca detali, ale ile mniej więcej płacą ?Jest to sredniej
wielkości kancelaria w dosyć dużym mieście.
Dają mi tez opcje na sluzbowy samochod, ale troche sie boje w zyciu nie
jezdzilem po lewej stronie,a w Polsce ogolnie jezdze mało. Trudno sie
"przezucic" na lewą stronę?Czy lepiej wykupic pare (parenascie?) lekcji ?
Może się ktoś doświadczeniem podzielić?
Obserwuj wątek
    • pak76 Re: praca w kancelarii 03.07.06, 16:51
      Ad 1. Nie pomoge Ci (choc w sumie zona pewnie moze mi powiedziec dosc dokladnie
      ile placa prawnikom ;-)).
      Ad 2. Kwestia 3 dni i nie masz problemu poruszania sie po lewej stronie. W
      Polsce przejechalem jakies 1000 km. Jak tu przyjechalem, na lotnisku dostalem
      kluczyki do samochodu i jakos dalej zyje, wiec nie jest najgorzej ;-)
      W zaleznosci od Twoich okolicznosci, bym rozwazyl wziecie gotowki i zakup
      wlasnego samochodu, ale jezeli nie czujesz sie na silach to idz po sluzbowke.
      • ghrom Re: praca w kancelarii 03.07.06, 17:47
        > jezeli nie czujesz sie na silach to idz po sluzbowke.

Koniecznie bierz automat.
        • pak76 Re: praca w kancelarii 03.07.06, 17:51
          > Koniecznie bierz automat.

A gdzie przyjemnosc jazdy?!?!?! Moze jestem staromodny, ale lubie zmieniac
          biegi ;-)
          • ghrom Re: praca w kancelarii 03.07.06, 18:18
            Zaworki w silniku tez sam lubisz otwierac i zamykac? :D

Z cyklu: rozwiewanie mitow.

W automacie nie da sie zmieniac biegow.

Mit rozsiewany przez tych, ktorzy automatyczne skrzynie biegow znaja tylko i
            wylacznie ze slyszenia. Praktycznie wszystkie obecnie produkowane automatyczne
            skrzynie biegow pozwalaja na dowolne ich zmienianie, eliminujac przy tym
            mozliwosc pomylki i uszkodzenia samochodu poprzez 'wrzucenie' za wysokiego/za
            niskiego biegu. Wprawdzie stare typy automatycznej skrzyni biegow pozwalaja
            tylko na manualna redukcje, ale przeciez o to wlasnie chodzi.
            • pak76 Re: praca w kancelarii 03.07.06, 18:30
              I tak o to problem kancelarii adwokackiej rozmyl sie, a zamiast tego mamy
              problem motoryzacyjny ;-)

Ale co tam.

Wszystko jest kwestia przyzwyczajenia i tego co kto woli. W automacie biegi sa
              inaczej zmieniane i albo to lubisz, albo nie. W takich momentach kojarzy mi sie
              reklama HSBC - ta gdzie wszyscy oszczedzaja na to samo.
              • ghrom Re: praca w kancelarii 04.07.06, 10:39
                > W takich momentach kojarzy mi sie
                > reklama HSBC - ta gdzie wszyscy oszczedzaja na to samo.

Powiedzmy, ze sie zgodze. Ale powiedz szczerze, miales kiedys samochod z automatem?
                • pak76 Re: praca w kancelarii 04.07.06, 10:49
                  Nie jezdzilem samochodem z automatem dluzej niz 10 minut. Moze po prostu za
                  krotko, ale dalej nie jestem przekonany ;-)
                  • ghrom Re: praca w kancelarii 04.07.06, 12:47
                    Ano wlasnie, wiec z rozsiewaniem mitow przez tych, co to automatu nigdy nie
                    mieli mam 100% racji.

Serio, mnie to smieszy, bo dorabia sie ideologie na poparcie tezy, ktora jest
                    absolutnie bezsensowna. Rownie dobrze moglbys mnie przekonywac, ze wspomaganie
                    kierownicy psuje przyjemnosc jazdy. Dobre porownanie.

Zaprawde, przejedz sie przez zakorkowane miasto na automacie, kilka razy, i
                    nigdy ale to nigdy nie kupisz juz sobie manuala.
          • ghrom Re: praca w kancelarii 03.07.06, 18:21
            > A gdzie przyjemnosc jazdy?!?!?!

Poszla sie jebac w poltoragodzinnym korku na M25. Gdybym chcial zostac Fredem
            Astairem, moze bym sobie kupil samochod ze sprzeglem, ale chyba lepiej po prostu
            zapisac sie na lekcje stepowania.
            • ghrom Re: praca w kancelarii 03.07.06, 18:22
              O, sorry, myslalem, ze wstawi mi kropki w je.. jak to czyni w przypadkow innych
              popularnych wyrazow.
              • Gość: torpedowiec Re: praca w kancelarii IP: 213.78.123.* 03.07.06, 19:35
                musisz sie dopytac czy opcja na samochod to jest tzw perk czy wzamian za czesc
                wynagrodzenia.

Co do placy, to jesli sa to rozmowy zaawansowane dlaczego sie do tej pory nie
                zapytales? Jak jestes adwokatem to przeciez wiesz ze wszystko sie sprowadza do
                pieniedzy...........
                • Gość: hmm Re: praca w kancelarii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 11:12
                  ?? nie jestem adwokatem.
                  Hm ale podsumowanie słuszne;)
                  Nie zapytałem z pewnych powodów o których nie musisz wiedziec.

PS. Oczywiście że automat, mamy 21 wiek.
                  • Gość: Doctor Re: praca w kancelarii IP: 1.3.* / *.proxy.aol.com 04.07.06, 11:24
                    >nie jestem adwokatem.
                    - Tak, to widac, bo odpowiadasz malo grzecznie ponizej:
                    >Nie zapytałem z pewnych powodów o których nie musisz wiedziec.
                    • Gość: a Re: praca w kancelarii IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.06, 13:44
                      Nie wiem ile zarabiają prawnicy, ale zeby byc prawnikiem w wielkiej brytanii
                      musisz poznać tamtejsze prawo(najlepiej skończyć studia tam lub zrobić
                      podyplomowe studia. Z tego co piszesz wynika ze nigdy nie była(e)ś w wielkiej
                      brytanii. To pracujesz w "polskiej" kancelarii czy wszystko zmyśliłaś?
                      • anna-dark Ale kogo ??? 04.07.06, 14:15
                        Ale kogo ???

Gość portalu: a napisał(a):

> Nie wiem ile zarabiają prawnicy, ale zeby byc prawnikiem w wielkiej brytanii
                        > musisz poznać tamtejsze prawo(najlepiej skończyć studia tam lub zrobić
                        > podyplomowe studia. Z tego co piszesz wynika ze nigdy nie była(e)ś w wielkiej
                        > brytanii. To pracujesz w "polskiej" kancelarii czy wszystko zmyśliłaś?
                      • Gość: hmm Re: praca w kancelarii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 16:16
                        Ja ci sie nie pytam co trzeba zrobic zeby byc prawnikiem w Wielkiej Brytanii, ja
                        sie pytam ile sie zarabia.
                        Bede pracował w angielskiej kancelarii.
                        Zreszta nie widze sensu dyskusji z toba skoro na samym poczatku przyznajesz ze
                        nie posiadasz interesujacych mnie informacji.
                        • Gość: torpedowiec Re: praca w kancelarii IP: 213.78.116.* 04.07.06, 17:09
                          my tu ci radzimy co mozemy a ty tu wyskakujesz z takimi tekstami

uchron nas Boze na ciebie w twojej kancelarii trafic
                          • Gość: trok Re: praca w kancelarii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 17:12
                            a co ci sie w jego tekscie nie podoba?
                            Gosc zadał pytanie a mu ktos w garnki zaglada i jeszcze mu wmawia ze nie moze
                            pracowac w kancelarii bo nie.
                            i tak uprzejmy był ze gosciowi nie kazał spierd..c, ja bym kazał
                        • Gość: Filutek Re: praca w kancelarii IP: *.lf.br.cox.net 04.07.06, 17:16
                          > Bede pracował w angielskiej kancelarii. - Jako SPRZATACZ?
                          > Zreszta nie widze sensu dyskusji z toba skoro na samym poczatku przyznajesz ze
                          > nie posiadasz interesujacych mnie informacji. - BO NIE KAZDY SPRZATA...
                          • Gość: ehehe Re: praca w kancelarii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 18:03
                            2 miliony polaków w Wielkiej Brytanii ogromne morze klientow a ten matoł sie
                            upiera ze kancelarie nie zweszyly okazji do zarobku. Eh Filutek wracaj do miotły
    • mikolaj1978 Re: praca w kancelarii 05.07.06, 10:59
      Zaczynam LLM we wrzesniu i jestem ciekaw w jakiej kancelarii ( tzn. w jakiego typu galezi prawa ) bedziesz pracowac jako mmlodszy prawnik?
      Moze podzielisz sie tez wskazowkami jak udalo ci sie znalezc prace w niej ( czy studiowales w Polsce czy tu tez podypl. )? Pozdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka