Dodaj do ulubionych

Zarobki rodowitych anglików-programistów

17.08.06, 17:35
Mam pytanko: ile w Londynie w duzej miedzynarodowej firmie zarabia programista
(java, c#) z doświadczeniem ok 3 lata. Chodzi mi o zarobki rodowitych
Brytyjczyków, rzetelnych i dobrze wykształconych fachowców. Prosze o kwote
brutto (nie wliczajac bonusów).
Obserwuj wątek
    • mimbla.londyn Re: Zarobki rodowitych anglików-programistów 17.08.06, 17:39

ok £8000 miesiecznie
      (dodatki i bonusy osobno)
    • Gość: magda Re: Zarobki rodowitych anglików-programistów IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 17.08.06, 17:43
      w granicach 50 tys na rok pewnie
    • comrade Re: Zarobki rodowitych anglików-programistów 17.08.06, 17:48
      Hmm dzieki za odpowiedzi ale rozrzut jest spory - jedna osoba twierdzi 8k
      miesiecznie czyli prawie 100k rocznie, a druga 50k. Co jest bliżej prawdy?
      • mimbla.londyn Re: Zarobki rodowitych anglików-programistów 17.08.06, 17:52

Roczny dochod (z dodatkami) za 2005 rok:
        £148000
        Zrodlo: rozliczenie podatkowe do Inland R

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
        Zmiana formy powoduje zmiane mentalnosci.
        Noam Chomsky ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
        • xiv Re: Zarobki rodowitych anglików-programistów 17.08.06, 17:58

> Roczny dochod (z dodatkami) za 2005 rok:
          > £148000
          > Zrodlo: rozliczenie podatkowe do Inland R

niezle... ale czy to jest rozliczenie na podstwie P60?
        • u25 Re: Zarobki rodowitych anglików-programistów 17.08.06, 19:37
          To bardzo dobra pensja, ale dla tych naprawde dobrych (i raczej kontraktowcow)
          i obawiam sie, ze 3-letnie doswiadczenie to troche malo. (A tak BTW 100.000 IT
          positions do bodajze konca 2010 wychodzi z uk overseas)
      • Gość: magda Re: Zarobki rodowitych anglików-programistów IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 17.08.06, 20:03
        tutaj w przyblizeniu zobaczysz jak to wyglada:

www.reed.co.uk/salaryCalculator.aspx
        • comrade Re: Zarobki rodowitych anglików-programistów 17.08.06, 20:22
          Wielkie dzięki! Ten kalkulator to dobre źródło informacji, wygląda na to ze
          kwota 30k/rok - max 50k (funty) jest blizsza prawdzie niz 100k... W to 148k
          które jeden z przedmówców wspomniał w to nie wierzę - to jest prawie milion
          złotych rocznie :) Tzn. Nie wątpie ze sa ludzie ktorzy tyle zarabiaja, ale
          raczej nie zwykły programista nawet z kilkuletnim doświadczeniem :) Jakis
          manager moze albo szef firmy ...
          • Gość: Bosanowa Re: Zarobki rodowitych anglików-programistów IP: *.server.ntli.net 17.08.06, 22:06
            Zgadza sie. Nie wiem, kto te ponad 100k zarabia. Raczej tez trzymalabym lewego
            konca: 30k a nie 50k, ale oczywiscie to zalezy, np. od tego gdzie. Znam kilka
            osob
            z okolo 3 letnim doswiadczeniem i podobna pensja.
          • Gość: magda Re: Zarobki rodowitych anglików-programistów IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 17.08.06, 22:15
            148k/year

hmmm

czy ja wiem..?

jakis chief executive ze stazem i doswiadczeniem w Lloyds czy innym banku np ?

;-))

ps. wiesz, inna rzecz ze tu na forum to mozna wszystko napisac...

• jasiubleep Re: Zarobki rodowitych anglików-programistów 17.08.06, 22:45
              To jest pensja GP albo dobrego dyrektora (na przyklad medycznego) w filmie
              farmaceutycznej ze specjalizacja. W IT nie wiem, ale moj kumpel Angol jest
              project managerem (czyli IT scierka w banku) z 80K i 2 letnim doswiadczeniem i
              wlasnie sie mnie pyta, czy 'zamknac sobie droge do rozwoju' i przyjac oferte
              specjalisty za rowne 100K. Odradzilem, bo za 6 mies. bedzie mial oferte za
              120K. To jest Londyn.
    • xiv Re: Zarobki rodowitych anglików-programistów 17.08.06, 18:00

duzych miedzynarodowych firm jest w Londynie troche... czym ma sie zajmowac ta
      firma?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka