goncia11 20.08.06, 00:10 Czy ktoś pracuje jako support worker- praca z osobami niepełnosprawnymi i na czym ona polega. Chodzi mi o to czy jest ona podobna do pracy z osobami starszymi - mycie, ubieranie itd.Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dziewczynazbagien Re: Support worker 20.08.06, 16:38 ja mam taka prace.support worker to osoba ktora bardziej wspiera niz opiekuje sie, patrz na nazwy care assistant-pracuje w domach opieki z ludzmi starszymi, takimi ktorzy nie sa w stanie chodzic, umyc sie jesc.ja pracuje z mlodzieza uposledzona umyslowo, ale sprawna fizyczmie ---i to jeszcze jak sprawna sorry ale czasem mi to przy nich forma siada..:-) S.worker ma za zadanie pomagac takim osobom w kontaktach ze spoleczenstwem, np zabiera ich na basen, do sklepu do restauracji, musi poilnowac, żeby nie zrobili sobie i innym krzywdy(np. podczas gotowania , generalnie rzecz biorac orgaznizuje swoim podopiecznym czas i czynnie w nim uczestniczy.tak ja to widze, przepraszam za chaos wypowiedzi.pozdrawiam:-) Odpowiedz Link Zgłoś
goncia11 Re: Support worker 20.08.06, 19:54 Wielkie dzięki. Ja niedługo własnie wyjeżdżam do takiej pracy z firmą Allcass Direct, która w Anglii należy do organizacji ROBINIA,może słyszałaś.Praca około 80km na południe od Londynu.Są to domy prywatne.Po twoim opisie myślę że nie będzie tak żle. Jestem tylko ciekaw czy firma wywiąże sie z umowy i nie spotka mnie coś gorszego.Dzięki za odpowiedz Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzata_wikiel Re: Support worker 27.08.06, 19:35 Gosiu napisalam do Ciebie maila na skrzynke. czekam na jakis odzew. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś