Dodaj do ulubionych

Support worker

20.08.06, 00:10
Czy ktoś pracuje jako support worker- praca z osobami niepełnosprawnymi i na
czym ona polega. Chodzi mi o to czy jest ona podobna do pracy z osobami
starszymi - mycie, ubieranie itd.Dziękuję.
Obserwuj wątek
    • dziewczynazbagien Re: Support worker 20.08.06, 16:38
      ja mam taka prace.support worker to osoba ktora bardziej wspiera niz opiekuje
      sie, patrz na nazwy care assistant-pracuje w domach opieki z ludzmi starszymi,
      takimi ktorzy nie sa w stanie chodzic, umyc sie jesc.ja pracuje z mlodzieza
      uposledzona umyslowo, ale sprawna fizyczmie ---i to jeszcze jak sprawna sorry
      ale czasem mi to przy nich forma siada..:-) S.worker ma za zadanie pomagac
      takim osobom w kontaktach ze spoleczenstwem, np zabiera ich na basen, do sklepu
      do restauracji, musi poilnowac, żeby nie zrobili sobie i innym krzywdy(np.
      podczas gotowania , generalnie rzecz biorac orgaznizuje swoim podopiecznym czas
      i czynnie w nim uczestniczy.tak ja to widze, przepraszam za chaos
      wypowiedzi.pozdrawiam:-)
      • goncia11 Re: Support worker 20.08.06, 19:54
        Wielkie dzięki. Ja niedługo własnie wyjeżdżam do takiej pracy z firmą Allcass
        Direct, która w Anglii należy do organizacji ROBINIA,może słyszałaś.Praca około
        80km na południe od Londynu.Są to domy prywatne.Po twoim opisie myślę że nie
        będzie tak żle. Jestem tylko ciekaw czy firma wywiąże sie z umowy i nie spotka
        mnie coś gorszego.Dzięki za odpowiedz Pozdrawiam!!!
        • malgorzata_wikiel Re: Support worker 27.08.06, 19:35
          Gosiu napisalam do Ciebie maila na skrzynke. czekam na jakis odzew. pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka